25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

Field of Glory II: Swifter than Eagles DLC-teszt

Szellemes témaválasztás, sztenderd ipari kivitelezés.

Írta: Pras

Amint a Field of Glory törzsjáték egyik leágazását, a Field of Glory II: Medievalt érintő cikkben már vázoltam, vizsgálatunk főtárgya voltaképpen egy asztali, történelmi wargame PC-re átültetett rendszere. Ennek megfelelően kényelmesen megfoghatom, hogy a Swifter than Eagles DLC mit is takar. Röviden a bronzkort, pontosabban a – bő értelemben – ebből a korszakból érkező „seregszetteket”.

Field of Glory II: Swifter than Eagles DLC-teszt

A Field of Glory brand, ha vannak is fenntartásaim a technikai részletekkel kapcsolatban, hajlamos izgalmas témákba beletenyerelni, erről a jó szokásáról pedig ezúttal sem mondott tehát le: a Swifter than Eagles égisze alatt vezethetjük a minószi civilizáció csapatait, küzdhetünk akkád, hükszosz, hettita, núbiai vagy trójai zászlók alatt, győzelemre vezethetjük az örök Egyiptomot vagy a civilizációs skála túloldaláról érkező korai nomád kultúrákat, vagy épp ezek egy szignifikáns hányadának súlyos válságában vagy pusztulásában feltehetőleg komoly szerepet kapó, enigmatikus tengeri népeket.

Ugyan a számszerű felsorolás hosszadalmasnak tűnhet, a játékmenet magja – hasonlóan az eddigi DLC-khez – nem változott, sőt, kritikával illethető a megjelenített népeket, egységeket illető egynémely döntés vagy akár a potenciálisan újrafelhasznált egységmodellek, egyrészt azonban a forráshiány miatt épp ennél a kiegészítőnél magyarázhatóak leginkább a széles ecsetvonások, másrészt az „asztali wargame”-jelleg szintén egy értékelhető magyarázatot kínál a miértekre.

Field of Glory II: Swifter than Eagles DLC-teszt

A Swifter than Eagles tehát azzal, ahogy beszél, nem feltétlenül érdemelné ki a figyelmünket, azzal viszont, amiről beszél, számomra már talán a legizgalmasabb „seregszetté” küzdötte fel magát. Minden másban nagyjából követi a törzstartalom által korábban felrajzolt sztenderdeket.

A Field of Glory II így most sem tör új babérokra, de nem is árul zsákbamacskát: ezúttal is jóval inkább bővítés, semmint fejlesztés volt a szempont, ez pedig így nagymértékben a játékos preferenciáira bízza egy-egy adott tartalom megvásárlását. Sokkal inkább, mint egy, az alapjáték szabályrendszerébe/komplexitásába esetlegesen jobban belenyúló (köhh-köhh Paradox) esetleges kiegészítő.

Field of Glory II: Swifter than Eagles DLC-teszt

Összességében a Swifter than Eagles DLC ár/érték aránya nagyjából megfelel az eddig kiadott tartalmakéinak, a Field of Glory II lényegén pedig – sem pozitív, sem negatív irányban – nem változtat, így annyi kérdés marad csak, szereted-e az asszír harci szekereket? Amennyiben a válaszi „igen” (és mi más lenne?), úgy a kiegészítő, illetve „seregszett” kétségkívül igényt tarthat a figyelmedre.

A tesztpéldányt a játék kiadója biztosította.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

További képek

  • Field of Glory II
  • Field of Glory II
  • Field of Glory II
  • Field of Glory II

Field of Glory II

Platform:

Fejlesztő: Byzantine Games

Kiadó: Slitherine

Megjelenés: 2017. október 12.

» Tovább a játék adatlapjára

Pras

Pras
2006-ban követte el először azt a hibát, hogy cikket küldött a Dome-ra - azóta is megjelenik időközönként, hogy zavaros körmondatokban próbálja elmagyarázni, szerinte miért érdemes egy tehervagon pénzt fizetni egy, a világon összesen negyven embert érdeklő wargame-ért.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!