25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

Bus Simulator 21 Next Stop – Official Tram Extension

„Az első villamos már elindult felénk/Csilingel, amerre jár.”

Írta: Sityi

Messze nem tökéletes játék a Bus Simulator 21, de úgy tűnik, megtalálta a közönségét – ráadásul olyat, amely hajlandó további pénzt invesztálni a játékba. Jó pár dekorációs- és jármű-DLC készült a kétéves játékhoz, emellett jött egy jelentős frissítés is (innen a Next Stop toldalék a címhez), de most valami teljesen újat kapunk, ha beruházunk az Official Tram Extensionbe: villamosokat.

Bus Simulator 21 Next Stop – Official Tram Extension

Bizony, a sínek megjelentek mind Angel Shoresban, mind Seaside Valleyban, velük együtt pedig a villamosmegállók is kiépültek pár helyen – ahol nem, ott a buszokkal kell közösködni. No és milyen lett a kötöttpályás közlekedés így?

Nos, ahogy az alapjátékkal, úgy itt is vegyesek az érzéseim – és továbbra is van valami olyan bája ennek a játéknak, ami miatt minden hibája ellenére játszatja magát. Na de ne rohanjunk a végkövetkeztetéshez ilyen gyorsan, beszéljünk előbb részletesen arról, mit is kaptunk ezzel a DLC-vel!

Kaptunk két villamost, amelyek tulajdonképpen ugyanazok, csak az egyik egy ajtós modullal hosszabb. Ez így eléggé gyenge... De legalább a vezetési élmény más! Ezt szerintem sikerült jól eltalálni, tényleg más a dinamikája a villamosnak, mint a busznak. A váltókezelés is ránk marad persze, tehát oda kell figyeljünk a kereszteződéseknél, elágazásoknál is – csak mondjuk dombra felfelé hajtva nem biztos, hogy látszik az a zöld csík, ami a leendő haladási irányunkat jelezné, így azért ez nem az igazi – lehetne valami jelzőlámpa. Villamosunk a játék grafikai színvonalához mérten nem néz ki rosszul, szépen bejárható, mint a többi járművünk – és dekorációs lehetőségekből sincs hiány.

Bus Simulator 21 Next Stop – Official Tram Extension

Viszont nagyon illúzióromboló, hogy nincsenek felsővezetékek, a villamosaink áramszedő nélkül róják az útjukat. o.0 Illetve valahogy még most sincs rendesen beállítva, hogyan üljenek le az utasok: a járműből kilógó kezek, fejek relatíve sűrűn fordulnak elő. És emellett a konzervbanya a hangosbemondón busznak hívja a villamost...

És sajnos nem egy helyen kilóg a lóláb nagyon, hogy ez az egész vasutasdi csak egy utólag hozzáfércelt történet, ugyanis a sínpályák néhol totál fals íveket írnak le; emellett számomra furcsa (és csúnya), hogy sok helyen úgy néz ki, mintha kiállnának a sínszálak az aszfaltból, holott az autós forgalom számára ezeknek süllyesztettnek kellene lennie. A futóművel foglalkozó autószerelők nagyon jól élhetnek Angel Shoresban és Seaside Valleyben – és nagyon sokan bolondok, hogy ilyen utcákra kimennek tönkretenni az autóikat... A térkép tervezői lehettek volna sokkal bátrabbak is, és rendesen elkülönített villamospályákat is építhettek volna.

Cikkajánló
Bus Simulator 21 teszt – 3 év után újra busszal csapathatunk!

Bus Simulator 21 teszt – 3 év után újra busszal csapathatunk!

Tudsz jobb lenni, mint a BKK?

Szóval játszatja magát a Bus Simulator 21, de ha őszinte akarok lenni, az nem az Official Tram Extensionön múlik. Így, ebben a formában ez nagyon vérszegény, nem is tudom különösebben ajánlani. Viszont akinek ez megvan, megkapja a Tram Simulator Urban Transit játékot (vagy akinek az megvan, ezt a DLC-t), ami kifejezetten a villamosozásra lesz kihegyezve, és talán jobban is működik ez így ott. Talán...

A tesztpéldányt a játék kiadója biztosította.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Pozitívumok
 • Jó ötlet volt villamosokkal bővíteni a játékot...
Negatívumok
 • ...csak a kivitelezés lett összecsapva

További képek

 • Bus Simulator 21
 • Bus Simulator 21
 • Bus Simulator 21
 • Bus Simulator 21
 • Bus Simulator 21
 • Bus Simulator 21
 • Bus Simulator 21
 • Bus Simulator 21
 • Bus Simulator 21
 • Bus Simulator 21

Bus Simulator 21

Platform:

Fejlesztő: stillalive studios

Kiadó: Astragon Entertainment

Megjelenés: 2021. szeptember 7.

Minimális rendszerigény: Intel Core i3-2120/AMD Phenom II X4 830, 8 GB RAM, GeForce GTX 760 (2 GB VRAM)/Radeon R9 280 (2 GB VRAM), 18 GB háttértár, 64-bites Windows 10

Ajánlott konfiguráció: Intel Core i5-4440/AMD FC-8140, 8 GB RAM, GeForce GTX 1070 (8 GB VRAM)/Radeon RX Vega 56 (8 GB VRAM), 18 GB háttértár, 64-bites Windows 10

» Tovább a játék adatlapjára

Sityi

Sityi
Örökifjú hardvertudor, csúcsamatőr fotelpilóta, botcsinálta zenészkezdemény. De amúgy békés majdnemmindenevő. Vonzódik a kerek dolgokhoz: legjobban a kormánykerék és a DJ-kontrollerei mögött érzi magát.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!