Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Nem számítástechnikai témák

»» Az arab világ és az iszlám, avagy tévhitek és előítéletek az arab kúltúrával szemben.

4370 levél
Válasz 04.11.27. 08:07 #78
Kalwa
Ha nektek az megnyugvást jelent, akkor nyugodtan tiltsatok ki De bort isztok és vizet prédikáltok itt többen éppen ezért azon a jogon, amivel engem ki akartok tiltani még jópár emberkét ki lehetne, de nem akarok személyeskedni. Azt meg végképp szarom le, hogy ki mennyire utál itt nem érdekel Meg is lehet verni az utcán az sem fog érdekelni, mert ugyan annyi és ugyan olyan jogaim vannak kinyílvánítani a véleményemet, mint itt bármely embernek. A négerekről pedig egy rossz szavam nem volt! Nem akarom őket kiírtani sem elgázosítani stb. Ha valaki nem úgy gondolkodik mint én, akkor ez van nem vagyunk egyformák, de ettől még nem kell senkit sem kitiltani szerintem. Persze ebben az országban sokmindent megengednek maguknak az emberek és én amondó vagyok, hogy mivel én tudom magamról, hogy tisztes és becsületes állampolgár vagyok nincs miért szégyenkeznem. Attól, mert itt különbözik a véleményünk és pont ilyen szélsőséges témában, hát istenem... ez van Én senkinek nem akarok sem a haragosa sem szálka lenni a szemében, de azért vannak olyan dolgok, amik engem is kihoznak a sodromból és a béketűrésemből

A másik topichoz még annyit, hogy nő állapota eléggé súlyos és harmadfokú égési sérülései vannak. Kevés esélye van, hogy ezután normális életet éljen és egyenlőre még az sem biztos, hogy túléli...
"Ha szeretitek Allahot, akkor kövessetek Engem. Akkor Allah is szeretni fog benneteket,és megbocsátja nektek a bűneiteket."
17778 levél
Válasz 04.11.26. 21:14 #77
MagicMoment
314 levél
Válasz 04.11.26. 18:50 #76
yosh
És ezt nagyon jól tennéd. Csatlakozom a kéréshez.
8074 levél
Válasz 04.11.26. 18:49 #75
Gerry
Azt hittem felrobbantanád a szerverhotelt.
An Oxford man walks around like he owns the place. A Cambridge man walks around like he doesn't care who owns the place.
8074 levél
Válasz 04.11.26. 18:48 #74
Gerry
Nem, ez nem igaz így, ugyanis sok nő a forradalom alatt abban reménykedett, hogy egy, toleranciájában a sah uralmához hasonló (mert korrupt, gaz ésatöbbi volt a sah rendszere, de legalább európai módon kezelte a kultúrális ügyeket) rendszer fog következni, erre nabumm.
Volt viszont egy nagyon bő réteg, akik viszont homlokegyenenese ellentétesen gondolkoztak-ezeket nem tudom megérteni.
Aztán persze csodálkoztak, mikor egy kilógó hajfürt miatt szép, roppantul hagyományörző módon megismerkedtek a vallási rendőrséggel...
An Oxford man walks around like he owns the place. A Cambridge man walks around like he doesn't care who owns the place.
17778 levél
Válasz 04.11.26. 18:47 #73
MagicMoment
pontosan arra vonatkozott,nem pedig arra,h kiírtanám a zsidók millióit. csupán egy érdekes feltevés volt.

ha én most arab lennék,azonnal a faq-ra hivatkoznék,és kéretném a topic bezárását.
314 levél
Válasz 04.11.26. 18:47 #72
yosh
halálra ítélés nem egyenlő elítéléssel egyébként
314 levél
Válasz 04.11.26. 18:46 #71
yosh
Ha én értettelek félre, elnézést kérek. A következőt írtad:
"de megnéznék egy topicok,amiben a zsidókról hasonlóan beszélnek,mint most itt egyesek az arabokról. hiszen lelövik a nőket,a gyerekeket,házakat rombolnak le,csak azért,mert mondjuk az anya szült egy gyereket,aki részt vett egy merényletben,vagy köze van valamelyik terrorista hálózathoz."
Sorry, ez nyilván arra vonatkozott, hogy az arabok fikázása büntelenül mehet, míg korunk egy igen érzékeny témája, a zsidóság esetén azonnali topiczárás következne.
Ezer bocs!
17778 levél
Válasz 04.11.26. 18:43 #70
MagicMoment
hol írtam én ilyet,h a zsidókat halálra ítélném? lécci mutasd meg hányas hozzászólás volt!
314 levél
Válasz 04.11.26. 18:43 #69
yosh
"Az már persze egy másik témakör, amikor pl:Iránban a nők hatalmas elánnal állnak ki egy olyan állam mellett (és tették ezt a forradalomban is) amely mindent megtesz azért, hogy jogaikat minimális (számukra üdvözítő) szinten tartsa.
De hát aki hülye haljon meg..."

Könyörgöm, ilyen társadalomban nevelkedtek! Bele nevelték, hogy ő nem több egy használati tárgynál, és teszik ezt évszázadok óta. Nem születhet mindenki zseninek, hogy átlásson saját társadalma hibáin, ha egyszer abba született!
Ezzel szemben kiegészíteném utolsó mondatod: Aki hülye, az majdnem mindig meg is hal...
314 levél
Válasz 04.11.26. 18:39 #68
yosh
MagicMoment!
kEnAcE!
A terrorisákat SENKI sem védi! Ha vki mégis, az nem különbözik tőlük.
A retekbe már! Ti ilyen kijelentésekkel milliószámra ítéltek el ártatlan zsidókat és tízmilliószám arabokat, akiknek nem lételemük a gyilkolás!
Nem tudom megérteni, hogy miért veszitek a terroristákkal egy kalap alá őket!
Ez leírtam már kEnAcE-nek adott válaszomban is, de mintha süket fülekre talált volna
8074 levél
Válasz 04.11.26. 18:38 #67
Gerry
A múlt heti HVG-ben volt egy érdekes fejtegetés arról, hogy lehet-e egyátalán létrehozni egy afféle demokratikus iszlám államot.
Bár a terjedelmi korlátok miatt sok minden kimaradt a cikkből, az alapmegállításai jók, érdemes elolvasni.

A nők jogaihoz hozzászólva:ez így sarkítás. Tény, hogy az iszlám konzerválta a 6. sz.-i arábiai viszonyokat, melyek ma értelemszerűen iszonyatosan elmaradottnak számítanak (bár Mohamed a maga korában afféle ultraliberális csókának számított azon nézetével, mely egyátalán emberszámba vette a nőket-odáig ez nem dívott túlzottan), de nagyon sok muszlim nő áldásosnak tartja ezeket az állapotokat, sőt, sok fiatal is visszatér a gyökerekhez.
Egyrészt, sokan jól elvannak azzal a szereppel, hogy míg ők a háztartásra felügyelnek, addig a férj dolgozik, nekik pedig semmiféle felelősségük, kötelezettségük nincs anyagi téren (nincsenek agyonhajtva).
Másrészt pedig sok fiatal lány azért tér vissza ruhászkodásával a hagyományos normákhoz, mert vagy nincs pénze divatos cuccokra, vagy kicsit rusnyácska szegényke, és így szó szerint elleplezi ezt.

Az már persze egy másik témakör, amikor pl:Iránban a nők hatalmas elánnal állnak ki egy olyan állam mellett (és tették ezt a forradalomban is) amely mindent megtesz azért, hogy jogaikat minimális (számukra üdvözítő) szinten tartsa.
De hát aki hülye haljon meg...
An Oxford man walks around like he owns the place. A Cambridge man walks around like he doesn't care who owns the place.
17778 levél
Válasz 04.11.26. 18:33 #66
MagicMoment
de megnéznék egy topicok,amiben a zsidókról hasonlóan beszélnek,mint most itt egyesek az arabokról. hiszen lelövik a nőket,a gyerekeket,házakat rombolnak le,csak azért,mert mondjuk az anya szült egy gyereket,aki részt vett egy merényletben,vagy köze van valamelyik terrorista hálózathoz.
na persze sajnos az azonnali bezárásra lenne ítélve,mert egyesek azonnal fusztráltak lennének,és kikelnének a bőrükből.
na de nem is offolok tovább.
5400 levél
Válasz 04.11.26. 18:30 #65
Morello
"És erre őket Allah és az iszlám "hatalmazza fel"."

NEM!! Erre őket a fanatikus vezetőik hatalmazzák fel, és ez korántsem ugyanaz!! A belemagyarázás az megint más!
9563 levél
Válasz 04.11.26. 18:27 #64
kEnAcE
Most nézd meg azokat azártatlan embereket, akiket ezek az állatok az aldzsazíra TV élő adásában végzik ki. És erre őket Allah és az iszlám "hatalmazza fel". Hát tömören ezért nem sorolom őket az emberek közé.
Ha jó emberekkel rossz dolgok történnek, az a sors műve. Ha rossz emberekkel történnek rossz dolgok, az Jack Bauer műve.
314 levél
Válasz 04.11.26. 18:19 #63
yosh
Válaszom:
1. Civilizációjuk valóban eltér az európai elvárásoktól, nem is kicsit. Igazad van
2. Ez a kijelentésed nagyon általánosít. Intolerancia ugyanúgy jellemzi bármelyik keményvonalas keresztényt, mint vallásában fanatikus arabot.
3. Terrorizmus mögé bújik? Egy nagy frászt! Vezetőik nevelnek tömegeket terroristának. Egy hatalmas népcsoportra akarsz kollektív felelősséget kiterjeszteni! Nagyon túlzó általánosítás!
4. Ez megint így van, lásd 1-es pont

Magánvéleményedre visszatérve: egy népet akarsz felelőssé tenni történelméért és azért, mert nem csekély mennyiségű terroristát ad a világnak. Szíved joga. Embermilliókat gyűlölsz így.
De ha ezért gyűlölöd az iszlámot, erős túlzásba estél. Neked, mint kultúrált embernek, véleményem szerint nem gyűlölettel kell válaszolnod, ez nem megoldás civilizált társadalomban. A terrorizmussal le kell számolni, ez világos.
Ám emellett a társadalmi különbségek nagymértékű finomításán kell dolgozni. Ez nyilván nem egyszerű feladat. De NINCS más út, ha civilizáltan akarsz eljárni. És miért is akarnál másképp?
1719 levél
Válasz 04.11.26. 18:14 #62
TheHolyOne
Végigolvasgattam a négeres topikot, míg be nem zárták, hál' istennek. Háát, kalwát eddig sem csíptem, de most már végleg elásta magát nálam emberileg. Őt kéne elzavarni innen a picsába, nem a négereket.
"Hear the call of the fallen ones, widom of those whose time has gone: Live your life bravely, my firstborn son, on battlefields fight, don't run!"
9563 levél
Válasz 04.11.26. 18:03 #61
kEnAcE
Ja értem. Akkor sorolom:
1. Civilizálatlan (no emberi jogok, nyilvános kivégzések, kövezések)
2. Intoleráns (ha nem vagy Allahhal...)
3. Gyáva, terrorizmus mögé bújik
4. a nőket állatoként, kereskedmi tárgyként kezeli
Ha jó emberekkel rossz dolgok történnek, az a sors műve. Ha rossz emberekkel történnek rossz dolgok, az Jack Bauer műve.
12270 levél
Válasz 04.11.26. 17:59 #60
asas01
Te vagy itt az egyetlen, aki mindenkit meg akar ölni. Inkább támadd meg Romániát. Hátha lelőnek a határon. Valóban szánalom, ami itt megy, de ez az új moderátoroknak köszönhetően meg fog változni sztem.
i tell it like it is, cause im a bold figure
314 levél
Válasz 04.11.26. 17:58 #59
yosh
"Én tiszta szívemből gyűlökök mindent, ami az iszlámmal kapcsolatos. Semmimást nem vetek meg ennyire, mint az iszlámot."

Erős szó a gyűlölet. Mi okod rá?
Ne etess Kalwa-féle rasszista dumával. Csak úgy kijelentetted, hogy megveted az iszlámot. Itt az alkalom, hogy elmond, miért.
684 levél
Válasz 04.11.26. 17:58 #58
spamboy
en nagyon is komalom az arabokat... voltam marokkotol elkezdve jordanaiaig, es a bekes arab sokkal normalisabb mint ti, vagy barki europai, sokkal szivesebben elnek ott egy hotelboykent mint itt.
every breath you breathe deep, I feel you circulating through me
4370 levél
Válasz 04.11.26. 17:56 #57
Kalwa
Inkább az ő társoságuk, mint a tiéd és a hozzád hasonlóké És még te háborogsz itt, hogy rasszista topicok vannak... kurva nagy szánalom, ami itt van! A fórum 80%-a rasszista, mert vagy a cigányokat vagy az arabokat, négereket, zsidókat, sárgákat anyámkínját utálja vagy gyűlöli vagy megölni stb. stb. Mindegy...
"Ha szeretitek Allahot, akkor kövessetek Engem. Akkor Allah is szeretni fog benneteket,és megbocsátja nektek a bűneiteket."
9563 levél
Válasz 04.11.26. 17:52 #56
kEnAcE
"Honnan veszed ehhez a bátorságot?"
Mihez?
Ha jó emberekkel rossz dolgok történnek, az a sors műve. Ha rossz emberekkel történnek rossz dolgok, az Jack Bauer műve.
12270 levél
Válasz 04.11.26. 17:52 #55
asas01
Azokkal a kultúrált, megfontolt, értelmes és barátságos emberekkel? Ugyan kinek lenne?
i tell it like it is, cause im a bold figure
4370 levél
Válasz 04.11.26. 17:49 #54
Kalwa
Remélem az arabokkal nincs itt senkinek sem baja
"Ha szeretitek Allahot, akkor kövessetek Engem. Akkor Allah is szeretni fog benneteket,és megbocsátja nektek a bűneiteket."
4370 levél
Válasz 04.11.26. 17:47 #53
Kalwa
Köszi! Idióta a nénikéd
"Ha szeretitek Allahot, akkor kövessetek Engem. Akkor Allah is szeretni fog benneteket,és megbocsátja nektek a bűneiteket."
2705 levél
Válasz 04.11.26. 17:45 #52
hadzsi
Gondolom a srác megszállott antiszemita, emellett meg biztos okítják a pajtások, hogy a feketéket is utálni kell, mert ők meg...izé...mert őnekik fekete a bőrük!!! És ezáltal jobban hasonlítanak az ördögre, ergo biztos a sátánt imádják.
"We have the best two teams on Merseyside, Liverpool and Liverpool reserves" /Bill Shankly/
314 levél
Válasz 04.11.26. 17:44 #51
yosh
Bocsi, nem olvastam el a hozzászólásod.
Azaz Kalwa totális idióta és nem lehet komolyan venni
Így már tisztább a kép
4370 levél
Válasz 04.11.26. 17:43 #50
Kalwa
Na ácsi emberek... az arab és az afrikai nem és ugyan az!

asas01 most állj ki a kálvin térre és verd a melled
"Ha szeretitek Allahot, akkor kövessetek Engem. Akkor Allah is szeretni fog benneteket,és megbocsátja nektek a bűneiteket."
314 levél
Válasz 04.11.26. 17:40 #49
yosh
Király
De ezt akkor se értem. Hogy lehet, hogy a két topicot egy és ugyanaz az ember nyitotta?
12270 levél
Válasz 04.11.26. 17:37 #48
asas01
Az arabokat azért szereti, mert útálja az amerikaiakat és a zsidókat. És, mint tudod: "Az ellenségem ellensége a barátom".
i tell it like it is, cause im a bold figure
12270 levél
Válasz 04.11.26. 17:36 #47
asas01
Hál' istennek(vagy inkább Dinonak?)!
i tell it like it is, cause im a bold figure
5400 levél
Válasz 04.11.26. 17:35 #46
Morello
"Van vmi magyarázatod a rasszista topicodra?"

Már le lett zárva!
314 levél
Válasz 04.11.26. 17:34 #45
yosh
Öregem!
Van vmi magyarázatod a rasszista topicodra?
Mert hogy nem vagy normális, az biztos.
Egyik topikban fikázod a négereket, a másikban meg az arabok mellett szólsz?!
A kettő között lelki törés van tán?
3333 levél
Válasz 04.11.25. 20:05 #44
hunter06
ez qrvanagy
Az újév remek alkalom az újrakezdésre: reggel felkelsz, és - újra - kezded azt, amit mindig... Š2005
1719 levél
Válasz 04.11.25. 19:57 #43
TheHolyOne
jaja, ezaz, bár én színesben láttam, így se rossz. A lényeg rajta van
"Hear the call of the fallen ones, widom of those whose time has gone: Live your life bravely, my firstborn son, on battlefields fight, don't run!"
1719 levél
Válasz 04.11.25. 19:42 #41
TheHolyOne
Régen láttam egy képregényt, aminek a felső képén egy arab tevén lovagolva, kardot lengetve azt kiáltja: "HOLY WAR!"
Az alsó képen ellenkező irányba tevegelve, mögötte egy f-16-ossal: "HOLY SHIT!" Nagyon nagy.
Ha valaki be tudja linkelni, megköszönném, mert azt látni kell
"Hear the call of the fallen ones, widom of those whose time has gone: Live your life bravely, my firstborn son, on battlefields fight, don't run!"
3333 levél
Válasz 04.11.25. 18:41 #40
hunter06
Dzsiháááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááád!

bocs, nem hagyhattam ki
Az újév remek alkalom az újrakezdésre: reggel felkelsz, és - újra - kezded azt, amit mindig... Š2005
8074 levél
Válasz 04.11.25. 18:39 #39
Gerry
Asszem eztet még a Szigeten mondta a kartács. Értelmes, ezáltal ritka pillata volt az vmikor hajnalban.
Másrészt meg csak nyelv, izé, billentyűzetbotlás volt, hogy kendtül időztem, no.
An Oxford man walks around like he owns the place. A Cambridge man walks around like he doesn't care who owns the place.
314 levél
Válasz 04.11.25. 16:16 #38
yosh
Honnan veszed ehhez a bátorságot?
Lennél szíves kissé bővebben kifejteni, miért van így, ha már a véleményeddel megörvendeztettél?
20761 levél
Válasz 04.11.25. 15:13 #37
Eric
Olvasd el a korábbi hozzászólásomat!
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
2705 levél
Válasz 04.11.25. 15:05 #36
hadzsi
Neked csak gratulálni lehet minden hozzászólásod miatt. Te a tipikus xenofób, tudatlan nyárspolgár mintapéldánya. A baj az, hogy sok van a magadfajtából.

Eric: Mi is tulajdonképp a képmutatás, mert nem értem egész pontosan? az iszlám maga vagy az iszlám radikálisok vagy az közel-keleti országok hozzáállása?
"We have the best two teams on Merseyside, Liverpool and Liverpool reserves" /Bill Shankly/
4513 levél
Válasz 04.11.25. 13:52 #35
Wing
Hülye

Amúgy direkt nem akarom kifejteni az álláspontomat addig, amíg tömeges anyázás nem fog elkezdődni. Majd akkor beszállok
"A nation that doesn't do its own dirty work commits suicide."
20761 levél
Válasz 04.11.25. 13:45 #34
Eric
Attól még ugyanolyan álszent, gusztustalan képmutatás az egész, nem?
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
9563 levél
Válasz 04.11.25. 13:20 #33
kEnAcE
Há mé? Maj aszondom önvédelem volt!
Ha jó emberekkel rossz dolgok történnek, az a sors műve. Ha rossz emberekkel történnek rossz dolgok, az Jack Bauer műve.
4513 levél
Válasz 04.11.25. 12:48 #32
Wing
No comment!

"sztem egyedül kEnAcE-nek lesz szélsőséges véleménye,kb ilyen h az összeset agyonlőni felakasztani,etcetc" by MagicMoment barátom
"A nation that doesn't do its own dirty work commits suicide."
9563 levél
Válasz 04.11.25. 11:25 #31
kEnAcE
Én tiszta szívemből gyűlökök mindent, ami az iszlámmal kapcsolatos. Semmimást nem vetek meg ennyire, mint az iszlámot. Na akkor gyerünk, változtasd meg a véleményemet! (Sok sikert)
Ha jó emberekkel rossz dolgok történnek, az a sors műve. Ha rossz emberekkel történnek rossz dolgok, az Jack Bauer műve.
314 levél
Válasz 04.11.24. 23:38 #30
yosh
Szórul-szóra egyetértek! Ez aztán nagyon kompakt lett, úgy, ahogy van
314 levél
Válasz 04.11.24. 23:35 #29
yosh
Tisztában vagyok azzal, hogy a Fahrenheit 9/11 egy dokumentumfilm-álcába bújtatott ellenkampány-film, DE: elgondolkodtat.
Ha ezt akarta volna elérni rendezője, úgy jól tette.
Én nem is mennék tovább, mivel a dokumentumfilm legfontosabb elemét, a tényszerűséget gyakorlatilag mellőzte

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.