Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Nem számítástechnikai témák

»» 80-as évek! :-)

460 levél
Válasz 05.02.06. 09:46 #143
LeePriest
Kiskoromban tonnaszámra ettem a fini, enyhén szivacsos, de nagyon fini télifagyeszt
Lex d'Arquebus
3275 levél
Válasz 05.02.06. 01:00 #142
FOxygene

Márpedig lefog hiszen erről sem lehet a végtelenségig ábrándozi
nem sok olyan idióta van aki 3x fejjel még gammázik és ide ír.
Mostanában én is baromi keveset de soha nem szokom le a játékról az 100.

Meeet ez műűűanyag
Ja meg télifagyit ki evett közűletek?(én még láttam manapság is csak "álnéven" vmi röcsögei faluban egy kisiparos nyomatja)


"A könnyebbik út mindíg el van aknásítva"
460 levél
Válasz 05.02.05. 18:02 #141
LeePriest
Nem jó játék ha lemegy ez a topic az első oldalról
Lex d'Arquebus
3275 levél
Válasz 05.01.28. 19:07 #140
FOxygene
Máig nem tudom hogy a "bunkócska" c dal miről szólt pontosan,az biztos hogy annyit nem röhögtem azóta sem mint énekórákon amikor vmi pedálgép szólóban(ezeből lettek a raj vezetői és ők mentek Csillebércre nyáron),esetleg kényszerből vagy osztályszinten énekeltük.

Hátmégha a "bunkócska" után a "Gábor Áron rézágyúja" vagy bármilyen olyan népdal következett amiben a jegény a mátkájának megmutatott vmit,pl a kardját stb..
Simán bevarrták az elégtelent ha énekelnem kellett,a képzettársítások miatt képtelenség volt józanon végigénekelni ilyesmiket(szabályosan nem mertem odanézni pár emberre majd szétturrant a fejük a röhögéstől és átterjedt rám is,(+a g.cik kinyitották a Biológia albumot amiben akkora bránert rajzoltam a tehénnek hogy azzal szánthatott volna)
De a "bunkócska" önmagában is kikészített egy blokkot a hátsó padokban.


A színész Koltai saját rendezésű filmjei milyen jól visszaadják azt a fura korszakot,pl a kisdobos és úttörőavatások sajátos hangulatát a különböző szoc rendezvényeket az iskola kopott szegényes tornatermében vagy az iskolaudvarban a kultúrházban vagy a sportpályán a Jegenyefák alatt,az akkori hitech kihangosítással hogy szóltak már a mozgalmi dalok foggalmam nem volt soha hogy éppen mit ünneplünk és miért,egyik kezemben vörös zászló egy hurkapálcikán a másikban Magyar,kb ez édekelt,hogy nekem is legyen zászlóm,a dátumokat tudtam de ezerszer is elszavalhatták ugyanazt minden évben elvileg meg is érthettem volna de ki figyelt ilyesmire 7-14 évesen?

Ami még érdekel hogy mindenhol ilyen bőfantáziával oldották meg az őrs neveket mint,"Béke","Lenin" stb...?

Meg milyen már testnevelés órán megtisztítani a kövektől a környékbeli TSZ földjeit

Manapság milyen abszurdan hangozna hogyha meg kellene tanulnunk pl egy másik állam himnuszát és népdalaikat a mozgalmi dalaikat,feleltetnének belőle,minden évben megemlékeznénk a forradalmukról a téli palota ostromáról,(a Patyomkin cirkálóról-huh ez megmaradt!)bármerre nézel mindenhol ott látod a szovjet lobogót,a falon Leninképek a polcon Sztálinfejek,stb st...

Jóleső volt tudni hogy ilyen nagy hős testvérünk van,de komolyan

Koltai filmekből teljesen átjön ez a csak a felszínen meglévő
maximálisan kényszeredett majdnemhogy humoros paródiaszerű fáradt
légkör ami egy egy nyári viharos sötétedő késődélutáni kötelező iskolai rendezvény elött a kivilágított készülődő szervezkedő osztálytermekben uralkodott.

Képzelem mennyi féreg ember volt aki teljesen komolyan vett mindent és jelentett felfelé ha vmelyik normálisabb tanár kicsit jobban elengedte magát a kelleténél.

Ahogy hozáférhetővé teszik az ügynöklistákat az Intetrnet-en lesz is tippem kire fogok rákeresni csak úgy heccből,izomból vasfegyelmet tartott síppal a nyakában,nagyon komolyan vette ezt a maszlagot.

Huh előkotortam a Teknőféle mozgalmi dal adaptációkat eléggé elérzékenyültem azért írtam ilyen sokat


"A könnyebbik út mindíg el van aknásítva"
9771 levél
Válasz 05.01.28. 17:10 #139
vally
Elbasztam, pedig vicces volt.
Sose vitatkozz idiótákkal, mert lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
9771 levél
Válasz 05.01.28. 17:02 #138
vally
Disznosajtreklám, 80-as évek
Sose vitatkozz idiótákkal, mert lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
460 levél
Válasz 05.01.27. 23:21 #137
LeePriest
... kisérleti patkányoknak vagyunk titulálva... Szééép...
Akkor elárulok valamit mostmár így a második gyalázkodó megjegyzés után...

MI vagyunk azok akik emlékezni fogunk rátok, és Mi vagyunk azok akik a legszebb korszak emlékét továbbadják, Mi vagyunk azok akik tisztelettel néznek rátok....
Lehet hogy kevesen vagyunk akik ugyanigy gondoljuk, de mi kevesen vagyunk azok akik felérhetünk hozzátok....


Észrevettem a pozitiv töltetet a leveledben davide... de akkorsem vagyunk kisérleti patkányok...csak egészséges kaját sajna már nem kapunk sehol...
Lex d'Arquebus
298 levél
Válasz 05.01.24. 09:41 #136
davide
A nyolcvanas evekben születettek is hösök!
Rajtuk tesztelik a genmanipulalt elelmiszerek hatasait!
Annyi antibiotikumot esznek a mindennapi taplalekukkal, hogy valoszinü rengeteg uj betegseget fognak hozni az emberisegre.
Az igazi hösök közülük is felismerik hogy a zenet hangszerekkel csinaljak es a tekno különbözö müfajai csak egy szalmalangnyi zsakutca.
Az hogy a mai vilagban (penz karrier stb..)kegyetlenebb a boldogulas nem az ö hibajuk. Ha ezt felismerik ök is felrughatjak a korlatokat. En ugy erzem hogy szabadabb lett a vilag azok szamara akik nem dölnek be ostoba korlatainak. Ezert ez a generacio többre lesz kepes mint a 70es evekbeli. Csak varjatok ki a veget!
Eljenek a neohippik!!!!
460 levél
Válasz 05.01.23. 00:05 #135
LeePriest
Na ilyen nincs, hogy senki nem tud semmit bakai báttyárol
Lex d'Arquebus
21647 levél
Válasz 05.01.19. 16:07 #134
padavan
Hol laksz? Megyek kukázni!!!
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
21647 levél
Válasz 05.01.19. 15:57 #133
padavan
Bazzz, Fortuna istenkirály hely volt a Moment-tal együtt! Bakai meg Schulcz cd-k nekem is kellenének, de a neten sehol nem találok...
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
460 levél
Válasz 05.01.19. 15:48 #132
LeePriest
Én is az emlitett 85ös születésü emberek közé tartoznék...
Imádom halgatni anyám , nevelöapám, unokabáttyáim sztorijait azokrol a szép idökröl...akkor mint mondták még minden másról szólt.. Én csak átkozom az életet, hogy nem akkor születtem...
De sajnos nem én tehetek róla...
Természetesen én is mint minden korombeli sokat játszottam konzol gépeken...stb... De engem a szüleim a hagyomány tiszteletének nevében neveltek, ugyhogy 1 óráknál sosem játszhattam többet... Sőt néha egyáltalán nem... kihajtottak hogy focizzak, sportoljak, menjek a heverjaimhoz, mert nem akarják, hogy valami monitorfejü kis hülyegyekerek legyek... És teljesen örülök, hogy így neveltek...
Most nyáron megtaláltam a kedvenc szórakozóhelyemet... Biztos sokan jártatok ott : Dokk....
Csak a régi zenék és sok egykori Fortunás emberke... kicsit sznob és drága a hely de a hangulata mindent másodlagossá tesz

Valaki nem Tudja, hogy drágalátos Bakai Matyi-val mi van??? Apám nagy haverja volt... És másrészt nagyszerü DJ...
Örülnék neki, ha még lenne esetleg megtalálható cdje

Lex d'Arquebus
1129 levél
Válasz 05.01.19. 15:41 #131
Lelnet
Egy bizonyos személy válasza után kirobbant vita kavart nagy port... Addig nekem nem volt semmi probléma, de miután néhányan komolyan vették , jött a szokásos!
"Tábornok úrhoz jön a sürgöny, hogy a berberek elfoglalták a Fasszalbasz fennsíkot." - fisher99
1173 levél
Válasz 05.01.19. 00:38 #130
SilverWolf
Sziasztok!


Erre nem is mertem gondolni ,hogy ekkora botrany lesz ebbol a topicbol.
Mivel az elmult napokban nem volt idom benezni ide,leirnam az elmult 3 oldal benyomasat.
Eric legy oly szives ,rakd vissza az eredeti cimet csak egy jellel a vegere.Magam reszerol 70-es szuletesu vagyok.Senki nem allitja ,hogy mi hosok voltunk,ha figyelmesebben elolvastak volna eggyesek ez ki is derul:
" Hosök? Talán. Hosei egy letunt kornak, amelyen a mostani fiatalok
értetlenül mosolyognak."

Probaljatok a szavak moge nezni.
Nem is tudom hol kezdjem annyi dolog van a fejemben.Kezdem talan a cikk hasonlataibol.Mai vilagban minden gyogyszer ,vegyszer vmi specko kupakkal van ellatva.Akkoriban semmi ilyen nem volt de a MAI szulok ,hogy rinyalnak ezekert az vicc.Ezt elo peldaval ateltem par ismerosomnel es csak kezdte az agymosott szoveget,biztonsag ...stb.
Erre valaszoltam neki ,bakke neked nem voltak ilyenek meg is itt vagy
Ezt a cikket szerintem a mai fiatal nem erti,es csak megakad a felteteles modban irt HOS szonal
El tudtok kepzelni egy olyan vilagot,hogy 10-30 filler volt egy kifli-zsemle,50 filler volt 1 gomboc fagyi Fekete-feher TV volt magyar 1-2 csatornaval.
Hetfon nem volt TV adas.Mono majd kesobb (84) stereo magno.A zene szolgaltatas valami nagyon kezdetleges volt.Radioban kellet vadaszi szamokert.Hetfokent 2tol-5ig kivansagmusor,szombatonkent pop tarisznya
A mai fiatal azt hiszem vakarna a fejet,nem volt DUNATV, HBO+ masik 100 csatorna.
Mobil telefon, haha .Meghalnanak nelkule.Nekunk meg sima telefon se volt de megis minden nap megtalaltuk egymast a baratokkal,pedik voltunk egy par keruletbol baratok.
A zenevel kapcsolatban....valaki kritizalta a mai zenet.Hat igen a zene mindig valtozik ez ellen nem lehet mit tenni.Nem azt mondom,hogy rossz a mai zene,de tenyleg egy kaptafara epul,csak bumm bummm.Mondjuk en szeretem a Scootert, megvan az ossze albuma,de a 80-as evek zenejet semmi nem hozza.Erre persze lehetne mondani,hogy mi nem ertunk hozza.Az hiszem elmondhatom magamrol hogy igen jo zene expert vagyok a kozel 3000 cd-vel a hatam mogott.
Egy jo szam legalabb 80-96 hangsavon fut.Amit a mai zenerol nem lehet allitani.Dob,3-4 szintetizator efekt.dallamnak nem nevezheto,es 5 percen keresztul nics ujabb hangok,a vocal...az meg az ablaknan .Igen ez a mai zene.Mert mire epul ? kabitoszerre!Tepni lehet re,de hol vannak a hangulatok,emleket.Mi meg egy par uveg sorrel is jol ereztuk magunkat.Anno egy ejszekai kiruccanas utan meghallotam egy szamot ,ra 1 hetre,rogton volt emlekem.A szamoknak volt jo uteme,dallama,hangulata es ami nagyon fontos jo hangszerelese.Mindig a szerelemrol,bulirol szoltak.Hadj kerdezek valamit ,mirol szol pl.DJ Talla vagy DJ Teacher szamai,meg a hozza hasonlok?
Egy par szam, Hatha vkinek jo emlekei lesznek:

Fancy:Bolero
Max Him:Lady Fantasy
J.Jackson&Pia Zadora:When the rain begins to fall
Ken Laszlo:hey hey guy
Ivan :Fotonovela
Deh Harrow:Future brain
Moon Ray:Commanchero

Mint disco a fogalom a 70-es evek vegen kezdett elterjedni vilagszerte,szoval pont a mi korosztalyunknak szerencseje volt mert mindenki aki tehette ment A tv musor sucks volt,nem volt computer
Xbox,semmi olyan dolog ami az otthonodban tartana.Igen a kiruccanasok vegen allando verekedes .Ennek megint megvan az elonye ,legalabb megtudom magam vedeni,amit a mai fiatalokrol nem hiszem el.Persze vannak kivetek.
Ahogy a cikk is emliti 80-as evek elotti,mert mi meg csak ki tudtunk menni a szabadba,de egy mondjuk 85 szuletesu egyen az mar a nintendo,video,computer vilagban no fel ,vagyis valik az otthona rabszolgajave.
Nem vagyok hos de buszke es boldog vagyok ,hogy az akkori idoben notem fel es nem ultem 10-14 evesen nintendo vagy comuter elott.
Hogy eltunk mi? Sportoltun,kirandultunk,buliztunk...csajoztunk
Hala a szabad eletnek 20 evesen tobb mint 200 novel volt dolgom
Ezek voltunk mi.
" Made with no limits in mind "
20761 levél
Válasz 05.01.18. 00:25 #129
Eric
Megvannak az Alfa újságaid???
Mázlista!
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
5496 levél
Válasz 05.01.18. 00:20 #128
Dino
padavan: Hehe, én nemrég selejteztem egy doboznyi újságot, kidobtam egy rakás Chip, Alaplap, mikro magazin, C64 egyesületi lap, Computer Panoráma és hasonló újságot az elmúlt 10-15 évben összegyűltekből, és volt még a dobozban egy rakás Alfa is, azokat - nem tudom pontosan még, milyen megfontolásból - megkíméltem, és beraktam az egyik szekrénybe
20761 levél
Válasz 05.01.17. 23:42 #127
Eric
Pl. Chic, Chaka Kan, Imagination, Hot Chocolate?
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
460 levél
Válasz 05.01.17. 23:24 #126
LeePriest
Sziasztok emberek! Nem tudom annak idején ki járt FORTUNÁBA.. Na szóval hozzájuk lenne az a kérésem, hogy mondjanak jópár együtesnevet ( earth, wind and fire stílusut) amik ott mentek...

Nagyon oda vagyok a 80as évek zenéiért... discositott változatoknak mégjobban örülnék....
Lex d'Arquebus
20761 levél
Válasz 05.01.17. 21:39 #125
Eric
A kesztűgyár itt Pécsett tudtommal becsődölt már évekkel ezelőtt.
Valaki megvette volna a jogokat?
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
4730 levél
Válasz 05.01.17. 21:09 #124
Pyton
Lenne még pécsikesztyű?
Sonic boom babieee!
298 levél
Válasz 05.01.17. 11:38 #123
davide
Ubul meg a furujarago!!!
4144 levél
Válasz 05.01.16. 22:47 #122
HTB
ááá ezt a pécsikesztyűt (ezekszerint) elővettek,mert a mammut-ban állandoan nyomják(legalábbis ~fél éve nyomták)
mik vannak
Just another freak in the freak kingdom
20761 levél
Válasz 05.01.16. 17:16 #121
Eric
Én is! Csak azt sajnálom, hogy eltűntek, nemtom hova raktam őket.
Asterix képregények, Talpraesett Tom(alias Villám Will). Rahan...

Akkoriban marha nagy szám volt a "Pif" újság. Ez egy francia újság volt és mindig volt benne mellékletként valamilyen összerakható mókás játék.
Bejöttek még a Dr Justice képregények is. Ja és volt Placid és Muzo
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
11786 levél
Válasz 05.01.16. 17:11 #120
Ghoost
Ezek a magyar ítílusú 70-80as kisfilmek mindig nagyon bejöttek, ezek is kurvajók.
Ofi órán a suluban néztünk dohány és alkoholról leszoktató hetvanvalahanyas filmet, na az is kurvajó volt, csak érdekes, hogy az utcán megkérdezett "átlagemberek" azóta szinte mind ismert emberek lettek.
21647 levél
Válasz 05.01.16. 17:10 #119
padavan
Vagy volt az Alfa Magazin! Gyűjtöttem, mint állat!
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
4730 levél
Válasz 05.01.16. 17:03 #118
Pyton
A mokkás is nagyon jó, amikor a terepasztalon mire körbeér a vonat, kész a kávé. A kockacukrot viszont kár, hogy a pasi teszi bele, azt is automatizálni kellett volna.

Mameg? ÉÉBREEEDJ HAVEEER!!! Boáhhh...
Sonic boom babieee!
21647 levél
Válasz 05.01.16. 16:51 #117
padavan
"van aki azért jön hozzánk,
mert van pénze.
van aki azért,
mert nincs pénze."

Na, pl ez 100x emberibb és ötletesebb, mint akármelyi mai, hasonló reklám!
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
4730 levél
Válasz 05.01.16. 16:50 #116
Pyton
Van kisdolog, van nagydolog. Számunkra ez fontos dolog...
Sonic boom babieee!
20761 levél
Válasz 05.01.16. 16:50 #115
Eric
"ez mind-mind
pécsi kesztyű, pécsi kesztyű!"

Van egy tuti oldal letölthető 80-as évekbeli reklámokkal.
Ilyenek vannak még:
-Cascot akarok kötni...
-Mert ez műanyag...
-MK27 kazettásmagnó(nagyon menő volt)
-Nem lehet megúnni...

stb, stb.

Kötelező!!!
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
20761 levél
Válasz 05.01.16. 16:44 #114
Eric
Emlékszem, amikor eszékre járkáltunk át a piacra Donald rágóért, Bravo újságért és Levi's farmerért. Kifele meg sajtot vittünk, mert az volt a jó biznisz.
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
788 levél
Válasz 05.01.16. 16:43 #113
nagymesterc
nekem 80'
GTA:HU MAGYAR GETTÓ :KÉREK MINDENKIT ADÓJA 1%TÁMOGASSA EZT A REMEK MŰVET.
20761 levél
Válasz 05.01.16. 16:42 #112
Eric
PanattaŽ
Sportkozmetikum a mozgás szerelmeseinek
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
2010 levél
Válasz 05.01.16. 16:41 #111
Colussus
Meg mikor a Chaucescau feleségét bevették egy kémiai kutatócsoportba, és követelték neki a Nobel-díjat, mikor analfabéta volt...
...non mollare mai...
21647 levél
Válasz 05.01.16. 16:40 #110
padavan
"Nem megmondtam, hogy bontottcsirkét, bontottcsirkét, bontotcsirkét vegyél???"

Gusztáv powa!!!
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
1129 levél
Válasz 05.01.16. 16:39 #109
Lelnet
Én is csak válaszolni akartam, csak azt mondtam, hogy értem a megelőzést.
"Tábornok úrhoz jön a sürgöny, hogy a berberek elfoglalták a Fasszalbasz fennsíkot." - fisher99
20761 levél
Válasz 05.01.16. 16:39 #108
Eric
Merkur Személygépkocsi Értékesítő Vállalat
Budapest, Szív utca 60.
Zaporozsec 968 ára: 63.000 Ft
Moszkvics 2140 ára: 94.000 Ft

"Dilisek ezek a rómaiak...!"
4730 levél
Válasz 05.01.16. 16:37 #107
Pyton
"szelfocsilsz! La fayette! Skála!"
Sonic boom babieee!
2010 levél
Válasz 05.01.16. 16:36 #106
Colussus
"Bemegyek, kijövök, de milyen jól kijövök, ha bemegyek!" Ismerős?
...non mollare mai...
20761 levél
Válasz 05.01.16. 16:36 #105
Eric
Akadjatok már le a témáról. Mint az óvodások...
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
4730 levél
Válasz 05.01.16. 16:35 #104
Pyton
Én pl. nagyon szeretem a 80-as évek tv reklámjait.
Szerintem sokkal jobbak voltak, mint a mostaniak. A kedvencem a "köszönjük néked sárvár! sárvári termál kristály!" Ezt éneklik, és ilyeneket mutatnak, hogy az öreg "felmátrixszol" a buszra, meg csúsznak le a korláton. A végén pedig: kapható a centrum áruházakban!
Sonic boom babieee!
21647 levél
Válasz 05.01.16. 16:35 #103
padavan
Érted, egy trágár szó nem volt a hsz-ben... Épp csak kérdeztem valamit. Hótjogosan.
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
1129 levél
Válasz 05.01.16. 16:34 #102
Lelnet
Ha értelmesen lehetne vitázni, erre nem lenne szükség...
Így viszont sajnos 1et kell értenem
"Tábornok úrhoz jön a sürgöny, hogy a berberek elfoglalták a Fasszalbasz fennsíkot." - fisher99
21647 levél
Válasz 05.01.16. 16:32 #101
padavan
Eric, nekem is törölt egy hótártatlan kérdésemet... vally provokatív felvetése ellenben megmaradt...
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
20761 levél
Válasz 05.01.16. 16:32 #100
Eric
Lelnet:

Én szóltam előre...

"Dilisek ezek a rómaiak...!"
20761 levél
Válasz 05.01.16. 16:31 #99
Eric
Húúú az mekkora gáz volt!
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
2010 levél
Válasz 05.01.16. 16:30 #98
Colussus
Emlékeztek arra, mikor a Fazekasnak és a Törőcsiknek a felesége lopott a Harold's áruházban? Nagy sztori volt... Viszont ezt a 80 vs 90 vitát valahol le kéne rendezni.
...non mollare mai...
20761 levél
Válasz 05.01.16. 16:29 #97
Eric
Jó ötlet, remélem SilwerWolf nem kövez meg érte.
De így csak a cirkusz megy...
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
21647 levél
Válasz 05.01.16. 16:28 #96
padavan
Francba, pedig eszembe volt...Ccccc...Sorry. Tényleg akartam, szóval akkor most: Tisztelet a kivételnek!
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
9771 levél
Válasz 05.01.16. 16:28 #95
vally
Nem akarod átnezevni a topicot mondjuk a "80-as évek"-re? Akkor bemáolnám a 80-as évek iparművészeti csodáit.
Sose vitatkozz idiótákkal, mert lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
4730 levél
Válasz 05.01.16. 16:27 #94
Pyton
lol! mire elolvastam ezt az oldalt, már 25 új komment. Megy a termelés.
Sonic boom babieee!

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.