Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Filmek - mozi, TV, DVD

»» Frei Dosszié - 2006. Dec. 11. - 21:15 - Tv2

1021 levél
Válasz 06.12.14. 17:27 #91
Lt. Ronald C. Speirs
Pfhu... eljutottam az utsó kommentig!
Elejétől a végéig elolvastam. Arra gondoltam még az elején, hogy miket fogok reagálni, hogy mit tartok hülyeségnek, és mit tartok értelmesnek, aztán mire eljutottam a végére rájöttem, hogy inkább nem irok semmit, mert ennyi hülyeség után, inkább nem kéne tetézni a bajt.
Egy biztos, a Frei is főleg szélsőségeket mondott, és olyan játékokat mutatott be, amik ma, most populárisak. Cs-ztem is, WoW-oztam is, főleg ezeket mondták. Nem lettem se mérges, se vidám, csak meglepődtem, amiket ugye Ventrin hallottam, ott képen is láttam... "Ez az, megvan", meg a "Halott ember nem beszél", stb. Ezeket mind szánalmasnak és érthetetlennek tartom, amik persze igazak rám is, mondjuk egy két CoD-os este után belevertem a kezem a falba, mert ideges voltam. Ezek igenis a játékok miatt vannak, meg az ember egyénéből fakadó hülyeségek miatt. Nem mindenki képes erre, vagy nem mindenkinek borul el az agya, de nekem is szokott, és igenis a játék és én miattam!!! (Kettőn áll a vásár). WoW, nos az is igen érdekes játék volt az életemben, élveztem egészen addig, mig ingyen volt, de amikor halottam, hogy pénzért miket meg nem vesznek az emberek, és, hogy már házasodni és épitkezni is lehet egyes szervereken... na az már megint besokalt. Ez is arról szól, hogy tényleg másik életben, egy másik DIMENZIÓBAN élnek az emberek ezekben a játékokban. A 4. dimenziót pedig itt mindenki megtámadta, vagy szándékosan nem vette észre, hogy képletesen szólt szerencsétlen fazon. Habár, ha mondjuk az én kedvenc játékomat (Bf series) szidta volna, akkor én is mindent tüskének éreznék. De szerencsére nem szidott senki semmit, csak megemlitett pár olyan szélsőséget, amik igazak. Mindkét oldal be volt mutatva: Cs verseny vezetője, egy WoW-os, aztán az ezeket támadó politikusok, nyomozók. Az inernet pedofilia pedig a műsorban, mint terjedő dolog volt bemutatva, nem mint általános probléma, de ezt nem akarom feszengetni...
Jah, 4. dimenzió = térrel és az idővel foglalkozik, igy ha nem gond, ez is valamilyen szinten helytálló. De aki a 3. dimienzióban él, nem fogja soha felfogni sem az 4. dimenziót sem a végtelent, csak az alatta elhelyezkedő első két dimenziót, és saját világát. De ez már filozófia, ne mennyünk bele.
Én sem értek egyet azzal, hogy a játékok mindenkit agresszivvá tenne, azzal viszont egyetértek, hogy vannak olyan dolgok, amik az alakuló énképeket, érzelemvilágot, viselkedést igenis befolyásolja, és ezeket úgy kell mérsékelni, hogy korhatároljuk, határokat szabunk. Ez úgyis emberfüggő.
A columbinei eset, a kanadai eset, és a németországi esetek is szélsőségek, de bebizonyitják, hogy ilyenek is előfordulhatnak, ezek pedig tökéletes fogockodók egy politikus életében, ha előtérbe akarna kerülni. A film cime pedig Elephant (Aki még az elején kérdezte).
Én is 21 vagyok, 6-7 lehettem c64-el kezdtem, majd p2-vel folytattam, most meg van egy p4-em. Alapjátékok mind megvoltak, majd stratégiáztam, most meg fps-ezek orba szájba, bf2-vel, és az előző szériákkal, 2142-ről nem is beszélve. Orvérzésig Cod-oltam, Cod 2-tem, vertem az asztalt, a monitort, volt 4 barátnőm, most nincs egysem, mert most megvagyok nélküle, meg nem jön össze semmi. Szeretnék most már egy valósághű csatában is résztvenni, ezért tervezem, hogy elkezdek Airsoftolni, mert ha már nem jutok géphez mostanság, akkor legyen valami frisslevegős izgalmasos játék. Ezt is csak azért irom le, mert ha valaki tényleg részt akar venni egy küzdelemben, és tudni akarja, hogy milyen egy igazi csapat, és egy igazi csapat koordinálás, az nem CS-zik, hanem elmegy a haverokkal egy ütközetre, és tanul belőle! (Mellékesen CS nem is egy nagyon jó játék, csak mint az AK-47, vagy mint az AK, az is egy marhára igénytelen cucc, ami minden gépen elmegy, és nem igényel különösebb videókártyát, vagy memóriát, átlőhetek a falon, és egy szarból is várat épithetek, a nemlétező sebzésmódokról nem is beszélve). Ezek idegesitenek a bf-ben is, ha mondjuk beleeresztettem valakibe a tárat, az nem meghalt, hanem megfordult és egy egyszerű lövéssel leteritett... Tehát, itt tényleg nem mond igazat Frei, a játékok nem valósághűek, ha az lenne, nem játszanék velük, ezekkel a lövöldözősekkel is azért játszom, mert nem akarom ténylegesen lelövetni magam, inkább csak az érzetet használom ki. A játékok a fantáziavilágodra hagyatkoznak, és rajtad áll, hogy mit hozol ki belőle, de nem szabad túlkapásokba esni, valamint ha az életben is tudok sportolni, vagy autót vezetni, azt miért tenném gépen keresztül, inkább játszom ilyenekkel.
Bocsi, hogy elnyújtottam, de a végén csak kibukott belőlem.
Freiről csak annyit, hogy nem volt ezzel semmi probléma, de mondom, ha az én játékaimat szidták volna, most én is Pampognék...
Ronald "Bloody" Speirs
4695 levél
Válasz 06.12.13. 17:28 #90
szedrencs
"kis angoltudást is merítettem belőle"

Bizony, ezt jó hogy beleírtad, mert hihetetlen, hogy mennyire rákényszerül az ember, hogy értse az angol nyelvű játékokat.

Én sokszor szótárazgatva gépeztem, és jó, hogy pont abban a korban játszik az ember, amikor Headway-ből kellene szavakat seggelni. Fogadni mernék, hogy sokkal gyorsabb, és magasabb hatásfokú így tanulni.
9513 levél
Válasz 06.12.13. 15:32 #89
Mattmaster
Muszáj volt nekem is megnéznem, hát most mit mondjak... Az egész úgy volt beállítva mintha valami kór lenne, meg negyedik dimenzió omg... Attól hogy az a tizenhárom éves bencécske tényleg valami torzszülött, nemkéne egyből a számítógépre fogni, és mint mondta, sokkal többet tévézik. Namost:

A tévézombik ugyebár csak ülnek és tömik a fejüket, idióta filmeket nézve (amiket bizony ugyanígy kéne szigorítani). Viszont miből is áll az, ha az ember számítógépezik? Gépel, kattingat, sürög-forog, valamint attól függetlenül hogy ő is egy dobozt bámul, még kapcsolatban áll a világgal, amíg a tévé zombi nem hall, nem lát a műsoron kívül.

Meg most jöttek ezzel, hogy a gyerek pornót néz az interneten. Ez egyáltalán nem bűn, elvégre ha nem is interneten, a serdülő gyerek úgyis érdeklődni fog utána újságban, vagy televíziós adásban, édesmindegy. Azok a tizenéves kurvák meg nem az internet hatására fogják magukat másoknak mutogatni, hanem már eleve elvan akkor deformálódva a női logika, amire a neveléssel kéne hatni, hogy ez bizony nem helyes, az, pedig hogy interneten fognak ismerkedni már káosz. Ugyanis ha erre tényleg nem figyel oda a szülő, eltűnne már véglegesen a személyes beszélgetések, találkozások lényege, egy beszélgetés a chaten soha nem lesz olyan mint élőbe beszélni egy lánnyal aki tetszik neked.

A játékokról meg annyit, hogy én kb 3 éves korom óta nagy gamer vagyok, sokmindent kipróbáltam, először volt egy nintendónk. Nos, az felejthetetlen élmény marad, amikor egy uncsi estén én meg a nővérem játszogattunk vele, néha pedig apukám is beszállt, jó volt versenyezni, és jól ellehetett ütni az időt. Aztán lett egy playstationom, azon nyúztam a Doomot, Quake 2-t, Tekken 3-at, és a többi akkor menőbb játékot. Elkell mondanom, egyiket se tekintettem agresszívnak vagy volt tőle rossz álmom.

Aztán megvette a család az első számítógépét, aminek igen sokat köszönhetek. Ugyanis nem rögtön játszani kezdtem, hanem megismerkedtem a szövegszerkesztéssel, sokat rajzoltam painton, és sok kis verset, novellát írogattam. A sok gépelésnek köszönhetően, amikor elkezdtem zongorázni, sokkal jobban teljesítettem mint mások, 1 év alatt kijátszottam az első kottáskönyvet, ami azért szerintem egész jó ahhoz képest, hogy az előtt még nem is érintettem zongorát.

Amikor már internetünk is lett, először modemes, akkor még hasznosabbnak találtam a számítógépet. Rengeteg leckét, szorgalmi feladatokat, és más érdekes dolgokat segített megoldani, ráadásul nagyon sok internetes barátom lett, amiket ugyanúgy megbecsülök mint a valódiakat.

A játékokat már a PC-n is nyomtam, a legelső durva játékom a GTA 3 volt, kb 9-10 évesen. Most mit mondjak, egyáltalán nem találtam agresszívnak, pedig anyukám sokszor mondta hogy ne játszak már ezzel, de nemnagyon hallgattam rá, mert én saját szemszögömből nem így láttam. Húzos napokon letudtam vezetni a feszültségeket, kis angoltudást is merítettem belőle, és a játéktól független senkit nem vertem, bántottam. És sok velem egyidős ismim volt akik szintén játszottak vele, mégse lettek agresszívak.

Az első játék ami már tényleg rossz hatással volt rám az a Max Payne... Nagyon megérintett a kisbaba és Max feleségének lemészárlása, az álom pályák, a gyerekből kihozott forma1es autó hangok. Azthiszem egyszer álmodtam is vele. De lassacskán elmúlt ez az érzet, már annyira nem fogott meg a hangulata, elkezdtem nem félni tőle. Később lettek ilyen játékaim hogy Half-Life 1-2, GTA VC és SA, The Thing, 21 To Life, Duke Nukem 3D és Manhattan Project, Alien vs Predator 2, stb. Most nem sorolom fel, de amiket most elmondtam, abban van olyan fos is (21 To Life) amit ha jól hallottam egy szenátor majdnem idegsokkot kapott, amikor ezt a szart pont a 10 éves vérpistikéknek találták ki. Szánalmas grafika, történet, irányítás, minden pont olyan hogy az ember ne lásson benne semmit ami durva. A félelmetesekről pedig annyit mondhatok, hogy félelmet se keltett bennem, de megijeszteni az tudott. De miért rossz ez? Olyan mint egy interaktív horror film, ettől az embernek semmi baja nem lesz, csak kikapcsolódik.

Nah, hát röviden csak ennyi, azt szerettem volna kifejezni hogy a számítógép nem pont káros, hanem hasznos. Ma már sok munkához szükséges, és sok dolgot csinálhat vele az ember (Rajzolás, zeneszerkesztés, tanulás, oktatóprogramok...) És rengeteg internetes közösség alakult ki, ahol nemcsak a játék a lényeg, hanem a jó társaság, dumálás, és a való életbe is sokszor elmennek sörözni, dumálni. A pozitív oldalát kéne nézni, nem csak a negatívat. Egyértelmű hogy mivel Frei tévés, és az internet miatt egyre kevesebbet néznek tévét, ami viszont érthető is. Ki akarja a 20 perces szauszparkot megvágva egy 10 perces reklámmal nézni? Ráadásul egy jó hangkártya és hangfalszettel csodákra képes az ember, és olcsóbb is mint valami über házimozi.
10589 levél
Válasz 06.12.13. 12:40 #88
Dark Archon
Na az a legjobb, commander amúgy, sokat vagyok az, mert ha nyerünk, akkor dupla pont jár a commandernek S egy ember is sokat számít, hogy foglalgatja a cp-ket vagy kuksol egy sarokban.
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
17778 levél
Válasz 06.12.13. 11:22 #87
MagicMoment
tudom,ismerősöm ezzel kente sokáig.(csak ő asszem a 2-vel. hungarian bármiarmyban. és mindig ilyen leader volt,vagy mi a fene,aki radarozott és kb mindig ő ment legelöl,annak ellenére,h neki pont fedezékben kellett volna lennie ) a világ első 15-ben benne volt még alig 1 éve,a rank alapján
10589 levél
Válasz 06.12.13. 10:10 #86
Dark Archon
Szerencsére annál jobb a pontrendszere, hogy csak ölni kelljen, de lényegében igen S amikor már elérhető közelbe került (nem 1000 pont választ el) a következő rang, akkor na még egy fordulót... á, ez nem sikerült annyira, na még egy fordulót, de ez már tényleg az utolsó... majd a kör végén: affene, 10 pont választ el a következő rangtól, most már megszerzem
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
17778 levél
Válasz 06.12.13. 09:18 #85
MagicMoment
az a minél többet ölsz, annál jobb fegyvert tudsz unlockolni szindróma?
10589 levél
Válasz 06.12.13. 09:12 #84
Dark Archon
Jó, hát ez megvan bármely játéknál, amit szeret az ember és ki tud vele kapcsolódni. A BF2142 fejlődésrendszere is elég motiváló
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
17778 levél
Válasz 06.12.13. 07:56 #83
MagicMoment
én tudom milyen ez,mert én is játszok mmorpg-vel,és bár az nem havi fizetős,hanem ingyenes,de ha támogatot a játékot,akkor vásárolhatsz sok finomságot,pölö olyan tiketet,amivel napi 3 órán keresztül dupla xp-t ad, 20 napon át. az a 3 óra a játékban olyan 4-4,5-nek felel meg. és mikor az ember reggeltől délutánig dolgozik,esetleg sportol,bnő vagy bármi más elfoglaltsága van és még van egy ilyen játék is,nah,akkor tényleg megkattan. csak a játék lebeg az ember szeme előtt. hétvégén is,h gyorsabban fejlődjön.. botrány.
mindamellett marha élvezetes is
1729 levél
Válasz 06.12.12. 19:10 #82
-Jozef-
Nem hiszed? Próbáld ki,aztán írd le a tapasztalataid.
16989 levél
Válasz 06.12.12. 17:38 #81
KisCsirkee
A Manhunt és a Postal 2 oszotzik az első helyen. De nem gondolom hogy ha vki szerez egy M4-est fenyomra rá egy macskát hogy tompíja-e a hangot...
"Es rasseln die Ketten, es dröhnt der Motor, Panzer rollen in Afrika vor!"||| http://battlelog.battlefield.com/bf3/soldier/Szalami111/stats/226302379/ ||| =PPS=Szalami111
5231 levél
Válasz 06.12.12. 17:16 #80
Skorpio90
Ha ezzel valakire célozni akartál, akkor elmondom neked, hogy az az egyik legjobb NFS, amivel játszottam Mennyire gyűlöltem, amikor a Modern Era-ban egy kis karcolás miatt is egy vagyont kellett fizetni Ja, és a gép már ott is csalt
Die Hard 13 - Az élet most aztán már k*rva drága!
4695 levél
Válasz 06.12.12. 17:11 #79
szedrencs
Mondjuk én azt mondom, hogy mi más eset vagyunk, mint akik pl. most 8 évesek.

Éspedig a technikai fejlődés miatt: mi a C64-en, Enterprise-on, Atarin, Amigán sőt, jó ideig a pc-n is nem élethű, hihető, már-már fotórealisztikus erőszakot kaptunk az arcunkba (bár szerettük volna), hanem pixel Bruce Lee-t, meg interkarate sorozatot. Szóval meg tudtuk különböztetni a virtuálisat a valóságostól.

Én 29 vagyok, kb. 8 éves korom óta gépezek, eleinte haverom C64-esén multiztunk, aztán Enterprise, 15 éve pedig pc (és igen, én is ütöttem a falat StarControll 2-vel eltöltött éjszakák után). Imádok reális fps-ekkel csapat orientáltan multizni - nincs is szebb, mint egy jól bejáratott 3 fős csapat egy Tigrisben "hull-down" pozícióban a Red Orchestrában - persze nem a győzelem, hanem a játék kedvéért. Soha nem volt célom, hogy 12 éves CS huszárokkal bunny-hoppozzak és épp minden idők legvéresebb, tunkolós RTS-ével játszom (Myth sorozat) koop kampányt és multit haverok ellen, ami valljuk be rohadtul szórakoztató, és furcsa lévén egy 1997-es játékról van szó. Játék közben ritkán anyázok, ellenben azzal, amikor vezetek, és a sok tehetségtelen faszparaszt veszélyeztet az autópályán, és csak az előrelátásom meg a reflexeim tartanak életben. Furcsa, hogy összehasonlíthatatlanul többen halnak meg a közutakon, mint a sz.gépes játékok miatt, és szerintem nagyságrendekkel több a vadbarom a sofőrök között is - akik ott és akkor tényleg konkrét fenyegetést jelentenek a testi épségre - őket viszont mégsem állítja be soha senki csuklyás, pszichopata családgyilkosoknak. Pedig több van köztük, mint a gémerek között.

Ha túl hosszú lett volna, akkor bocsánat, remélem volt közte vmi gondolatébresztő.

De most már tényleg megyek az obiba csőbombáért, meg a jet-nél is meg kellene tankolni a láncfűrészt, mert azt mondják a hangok. A HANGOK A NETRŐL.
2842 levél
Válasz 06.12.12. 17:01 #78
borotvapenge
Az NFS Porsche kilóg a sorból. Nem tudom miért nem folytatták a versenyzek-török-javítok játékok gyártását. Biztos a sok kis pöcs 11-12 évesnek nehéznek bizonyult..
"Volt itt valami iromány, de meguntam.."-ot is meguntam..
2842 levél
Válasz 06.12.12. 16:59 #77
borotvapenge
Sztem a Manhunt viszi a prímet a "beteg" játékok között. ..de az toronymagasan.
"Volt itt valami iromány, de meguntam.."-ot is meguntam..
5231 levél
Válasz 06.12.12. 16:47 #76
Skorpio90
FO2 csak groteszk játék. Abban az a legjobb, hogy van benne egy "csöppnyi valóság", ami egy NFS-ben nincs: törés, és fizika (igaz, eltúlozva) szal FO2 hatására nem fog egy 14 éves gyerek autóba ülni, és tűzkarikákon átugrándozni!
Die Hard 13 - Az élet most aztán már k*rva drága!
10589 levél
Válasz 06.12.12. 15:11 #75
Dark Archon
Szerintem a FO2 a legdurvább Amúgy meg az egyén IQ-ja és nevelése határozza meg, hogy el tudja-e vonatkoztatni a valóságot a játéktól.
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
5231 levél
Válasz 06.12.12. 14:59 #74
Skorpio90
Arról azért ne feledkezz meg, hogy ezek régen felnőtteknek készültek. Hófehérke (a Disney mese) kb. 1930-40 körül lett bemutatva. Ha elolvasol egy-egy zúzósabb Grimm mesét, akkor azért elgondolkozhatnál, hogy ez vagy a számítógépes játékok a durvábbak-e?
Die Hard 13 - Az élet most aztán már k*rva drága!
10589 levél
Válasz 06.12.12. 14:05 #73
Dark Archon
Tényleg, így visszagondolva a Tom&Jerry is milyen brutális volt. Állandóan egymást verték. Aztán ott a Hófehérke... a gonosz banya megöli szegény védtelen Hófehérkét... igaz, hogy aztán feltámad (respawn ). Meg a Piroska... megeszi a farkas! Aztán kibelezik a farkast! Jó ég, nem is tudom, hogy maradtam épelméjű(?)?!
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
2842 levél
Válasz 06.12.12. 14:00 #72
borotvapenge
Csatlakozom, csak nem 21, hanem 28 vagyok. 8évesen kaptam a c64-et. Azóta tart a játékimádat. Szal 8 éves korom óta játszok és Tom&Jerryt néztem egész gyerekkoromban. Egy embert sem öltem meg, nem ámokfutok teliholdkor és nem gépelek le suszterkalapáccsal egy óvodát. Ehhez más kell, nem pedig egy antiszociális játék.

Frei riportja? Az ilyesmi úgy faxság ahogy van. Padavan az élő példa. Aki törődik a gyerekével és figyel rá, az nem engedi 10 évesen belezni a Doom-ban vagy darabolós horrort nézni dvdn. Nem a tv és a számítógép hibája, ha az ember hanyagolja a gyereknevelést.
"Volt itt valami iromány, de meguntam.."-ot is meguntam..
10589 levél
Válasz 06.12.12. 13:53 #71
Dark Archon
Nem mondtam, hogy az a céljuk, csak hogy ez lesz belőle. Nyilván a profit a céljuk, s minden ember álma, hogy ne csináljon semmit, mégis dőljön a lé. Ezzel a havidíjas módszerrel nekik sikerült az álom. Köszönhetően a sok játékosnak, akik képesek 30-40 ezret beleadni a "60-as rugó"-jukba, aztán meg tele a net account eladási hirdetésekkel... szerencse, hogy nem vagyok RPG rajongó Naés amíg ez fut és röhögve megvan belőle a Ferrari meg Lamborghini, addig itt nem lesz Diablo 3, se StarCraft 2... bár még lehetnek ezek is fizetősek

Naszóval, én is kiadtam a BF2142-re egy halom pénzt, de az csak egyszeri díj volt, nem érzem azt hazaérkezvén, hogy veszítek az értékéből, ha nem ülök le azonnal játszani. Márpedig WoW-nál ez lenne.
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
17778 levél
Válasz 06.12.12. 13:24 #70
MagicMoment
őőő, még gameboyom volt,mikor azt megfejelve betörtem. ez lehetett olyan 92-93 körül? a tetrisemet szintén széttörtem,mert idegesített,h nem tudtam megcsinálni a 8. pályát. a c64-nél a dzsosztikokat törtem szanaszét. na nem az idegtől,hanem mert annyira húztam jobbra meg balra,h nem bírta. aztán mikor meglett a pc-m(az első egy 200-as intel volt),akkora billentyűzeten töltöttem ki a feszültséget. azóta is,minden évben 2-3 billentyűzetet török szét az idegbetegségtőt,de van,h a tömör fa asztalomat ütöm. emiatt gyakran bedagad a kezem.
viszont nem hiszem,h a szgépes játékok tettek dühöngő örültté,csupán mocskosul türelmetlen vagyok. ha valami nem sikerül elsőre,akkor ideges leszek. és sokadik próbálkozás után elborul az agyam. bár embert nem ölnék,de verésre volt már példa. és akkor nem én voltam a f*sz rosszabbik végén.
1961 levél
Válasz 06.12.12. 13:19 #69
ZZoli3
Én néztem és mulatságos volt Sztem mielőtt a WoWal foglalkozik, végigolvashatott volna valami rövid egyoldalas írást róla, hogy tudja miről beszél. Amikor arról beszélt hogy 2 hónap alatt, napi 5-6 órával 60as lehet, hogy végre tudjon griffen repülni (mintha ez lenne a játékcél) azon . 40Fős Hordában mennek.... (van aki meg 40 fős alliban.... ) Sárkányölés is érdekes de nem kötök inkább bele. De amikor "Ezeket a leveleket, te csináltad a vállára?" azon vidám lett a Ventrilo.
Ooooh you set my soul alight
27 levél
Válasz 06.12.12. 13:08 #68
Thomas Gambler
Alas, én jeleztem, hogy ez lesz, Frei régesrég feladta az objektivitását, és átment agymosóba.

Amúgy meg, én jelenleg 21 éves vagyok. Kb 7-8 éves lehettem, mikor először láttam C-64-et, és 10 éves koromra volt saját, amin többek közt megtanultam Basicet programozni. Meg persze számolhatatlan várost prédáltam fel és számtalan hajót süllyesztettem el a Pirates!-ben, halomra lőttem a gaz ellent a Commando-ban, stb. Jelzem, ekkor még nem öltem meg senkit az életben.

Aztán 13-14 éves koromban meglett a PC-m, Doom-oltam, Quake-ztem, csupa erőszakos játékot játszottam, az egész GTA sorozat megvolt végig, stb. Még mindig nem öltem embert. Most 21 éves vagyok, ha tehetem, elmegyek bulizni vagy a kocsmába a haverokkal, két kiterjedt baráti társaságom van, és volt másfél tucat barátnőm. Pedig virtuálisan már milliónyi életet kioltottam.

S ha hétköznap este unom a TV-t, CoD2-ben a neten mondjuk náci mesterlövészként lövöm halomra a népeket. Mert szórakoztat. De még mindig nem öltem élőben embert.

Tehát ha az én személyiségem képes volt torzulás nélkül végigcsinálni ezt, akkor állítom, hogy a 95%-é és végig tudja. Akié meg nem, annak meg mindegy, hogy ettől, a Tv-től, vagy bármi mástól torzul el. Szólottam.
Tudtam, csak nem sejtettem
17778 levél
Válasz 06.12.12. 13:04 #67
MagicMoment
cshun ezzel kapcsolatosan írt is egy srác. valami olyasmi volt a lényege,h mivel az internet iszonyatsebességgel terjed,és ugyebár a felnövő generáció (gyk:fiatalok) nagyobb része nem néz tévét(aki meg néz az ugye győzike,meg hasonló magasszintü műsorok), hanem internetezik. így egyrészt veszítenek a nézettségből(és fognak is a későbbiek folyamán),ezáltal pedig a reklám bevételekből. naná,h leakarja járatni az internetet. de hát egy frei "megöletem orbán viktort" tamásnak nehéz ennél lejebb süllyednie
4695 levél
Válasz 06.12.12. 12:41 #66
szedrencs
Sajnos (szerencsére) nem láttam a műsort, de el tudom képzelni, hogy a szokásos rohadtszemétpszichopatagémerek következtetéshez sikerült eljutni, mintegy beigazolva a kezdeti előítéleteket.

Kb. olyan, mint amikor valamelyik "okos" német újság (talán a Spiegel) a Sztálingrádi katasztrófa 60. évfordulóján azt akarta beadni az embereknek, hogy a Sudden Strike-ot, meg a sakknál is komplexebb Combat Missiont agyatlan neonáci csűrhe játssza.

Egyébként meg tényleg közösségépítő hatása is van ennek az egésznek - bár az más kérdés, hogy ez sokkal személytelenebb. Lehetett volna erre alapozva vmi értelmes műsort is összehozni, vagy elemezgetni, hogy milyen retardok veszik meg a sims2-höz a mókusos kiegészítőlemezt 7 ropiért (mert mondjuk a Sims + MMORPG kockulás azért szerintem is súlyos).

Valaki írta, hogy Frei biztos félti a tv-ket. Ebben lehet valami, kb. ugyanez volt a tv megjelenésekor a mozik részéről, aztán a kezdeti paranoia után rájöttek a mozik, hogy azért ezt lehet üzletként is kezelni.
17778 levél
Válasz 06.12.12. 12:38 #65
MagicMoment
az első mondatoddal nem igazán értek egyet.
nekik szerintem nem az a céljuk,hogy az emberek elzárkozzanak. csupán egy olyan játék létrehozása,fejlesztése, fentartása,ami jövedelmező.
megkapják a fix díjat,és mindenki annyit játszik,amennyit akar.
10589 levél
Válasz 06.12.12. 12:28 #64
Dark Archon
De mondjuk a WoW szemét módon tényleg erre sarkall (az elzárkózásra)... hiszen, aki megveszi és fizeti a havidíjat, minél többet szeretne játszani. Akkor lenne fair ez a díj, ha játékórákért fizetne az ember, nem egy adott időszakért. De ugyebár, amíg erre igény van, a Blizzard is nagyon jól jár, miért tennének másként?

Régebben a filmeket is okolták, hogy ez meg az annak a hatására kezdett lövöldözni, de aki zakkant, annak tényleg mindegy.

Egyébként jobb is, hogy nem láttad az adást, én is szerencsére csak félig. Ennél már csak a fix.tv tanácsadása a "jobb", mikor hülyébbnél hülyébbek telefonálnak be és a még náluk is hülyébb műsorvezető hülyeségeket beszél A múltkor meg majd összefostam magam a röhögéstől, mikor az egyik telefonáló - élő adásban ugye - elkezdte ecsetelni, hogy ő a netről letöltött egy Office XP-t és nem működik
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
29281 levél
Válasz 06.12.12. 11:38 #63
Germinator
Az én agyamat nagyon fel tudják cseszni az ilyen hülyeségekkel; nem láttam az adást, de el tudom képzelni, miről szólt... nekem pl. 4 éves korom óta van számítógépem (najó, nem nekem, de értitek), és nem tapasztalatam magamon semmi mentális elváltozást. Tulajdonképpen az a sok agresszív állat, aki a Doom vagy a GTA hatására lövöldözni kezdett, meg aki a "vov" miatt elzárkozó, depressziós idióta lett, annak már eleve volt valami az agyában, és nem a számítógépes játékokat kéne okolni, hanem a szüleit. Kábé az az eset, mintha a sörgyárat kéne bezárni azért, mert egy 7 éves gyerek felhajtotta apuka korsójából az itókát és alkoholmérgezésben meghalt.
Donut wrong, yo. No special dead, just... dead.
10589 levél
Válasz 06.12.12. 11:25 #62
Dark Archon
12 évesen volt már nekem is gépem (C64), nem lettem idegbeteg. 14 évesen volt PC-m először, s ha nem lett volna, én is ugyanolyan hülye lennék hozzá, mint a Frei. Sőt, munkám sem lenne, mert nem tudnék tervezni. Sz'al manapság kell érteni a sz.géphez, csak hát ostoba szülőknek ostoba gyereke is lesz, nem lehet azon csodálkozni, hogy ribanc módjára mutogatja magát vadidegeneknek. A WoW... egy játék... úgy adták elő az egészet, mint valami nagyon rossz dolgot, de még a betűk jelentését sem tudták. Más kérdés, hogy én sem vagyok annyira WC-fób, hogy 20-30 ezreket fizessek egy játékért, de ők legalább nem ártanak senkinek, elvannak magukban, de ez szvsz egyántalán nem betegség.
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
10589 levél
Válasz 06.12.12. 11:15 #61
Dark Archon
Ja, én is belenéztem, baromság volt. Tényleg, a témához szart sem értő emberek drámai hangsúllyal kommentálják a 4. dimenziót... 4. dimenzió?! Mivan?! Balf@sz ez a Frei az összes kollégájával együtt Csak az a bosszantó, hogy akik szintén nem értenek hozzá, elhiszik azt a töménytelen hülyeséget...
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
1989 levél
Válasz 06.12.12. 11:12 #60
georgee
megneztem en is, haat...a baj tenyle az, h a mai fiataloknak nincs gyerek koruk. 12-14 eves is mar napi 6 orat ulnek a gep elott es most az tok mind1, hogy ez jatek v internet a lenyeg, h gep elott vannak. neten baratkoznak, jatszanak. idegbeteg lesz a gerkoc ha nem kap jobb gepet mert nem megy a majd a crysis vagy mi. belelehetne menni ebbe nagyon melyen de nem lehetne jol kijonni belole.
azona masidik eleten vagy min meg leesett az alam, sok beteg ember. a wow is olyan hogy hatar eset nalam de az legalabb es fantazia mese vilag amugy egy kedvenc jatekom a warcraft vilag de nem probaltam soha.
de ez a masodik elet ez pont azoknak van kitalalva akik mar amugy a gepen nottek fel es nem boldugultak a valo vilagban ergo antiszocialisak es ide menekulnek.
Hiába, ha az egyetlen hang lakásodban a merevlemez olvasófejének percegése, hiába, mert nincs csajod...
4295 levél
Válasz 06.12.12. 08:45 #59
KoKo
Lehet abban igazad van, hogy a gta káros a kis sutyókra, de nehogymár a játékokat tiltsák be, talán a szülőnek nem kellene engedni a kölköt brutális játékokkal játszani, a szülők felelősége lenne az hogy mivel játszik a gyerek, mint ahogy az is hogy mit néz a tvben....

CS meg kommandósok összehesonlítása durva, na ná hogy kb. hallottak lennének a gamerek, sőt szerintem egyik másik a stukker cipelésben is megszakadna....

No other way but down!
13848 levél
Válasz 06.12.12. 07:22 #58
powerhouse
Ahamm. Szal én egy érzéketlen, hülye, antiszociális egyén leszek? Játszottam már sokféle játékkal, volt amiben másokat kellett lelőni, na és? Én ezt csak szórakozásnak tekintem, de semmiképpen se fogom szétlőni az iskolát... Csak a beteg emberek tesznek ilyet... Meg ha olyan nagyon káros, akkor miért van az,hogy eladtak már több 100 millió játékot, és csak 2 esetet tudtak említeni?
If I look back I am lost
9789 levél
Válasz 06.12.12. 06:44 #57
Gillette
Nekem semmi bajom a Frei-el, csak épp, ha te is láttad a műsort, épp ilyen emberek mondták el véleményüket

Igen a frei műsorok jellegzetessége, hogy olyan emberek nyílatkoznak benne akiknek semmi közük az egészhez.
"Öljétek meg mind, Isten majd kiválogatja az övéit" Arnaud Amaury (1209)
9789 levél
Válasz 06.12.12. 06:41 #56
Gillette
Az nem a columbine-i, hanem a kanadai eset volt(1 halott 19 sebesült).
Egyébként meg mit vagytok úgy oda álandóan ez döl a tvből mi mást vártatok ettől szélhámostól? Rinyálhatnak, sípákolhatnak attól még nem fogják betíltani ezeket a játékokat. Azt meg már rég elintézték, hogy ezek a játékok 18-as karikával kerülnek piacra úgyhogy a Schwarzi féle törvény is csak egy jó kampányfogás volt.

Bocs ez Sevores-nek ment.
"Öljétek meg mind, Isten majd kiválogatja az övéit" Arnaud Amaury (1209)
20761 levél
Válasz 06.12.12. 00:24 #55
Eric
Szerintem ez az egész számára ugyanúgy értelmezhetetlen, mint a negyedik dimenzió.
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
32254 levél
Válasz 06.12.12. 00:18 #54
szbszig
Most tanulok éppen speciális relativitáselméletet fizikavizsgára. Szóval elég idegesítő volt, hogy abban a pár percben is, amíg néztem, állandóan a negyedik dimenzióval jött.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
5211 levél
Válasz 06.12.12. 00:00 #53
Sevores
Azért a "varázsmágiával" gyógyítják a harci sebeiket se volt semmi.
12270 levél
Válasz 06.12.11. 23:54 #52
asas01
De az, ezért is olyan idegesítő. A másik favorit az "ávátár".
i tell it like it is, cause im a bold figure
5211 levél
Válasz 06.12.11. 23:52 #51
Sevores
A negyedik dimenzió nem az idő véletlen? *checks wikipedia* De az. Így "negyedik dimenzió"-san persze így sokkal jobban hangzik.
12270 levél
Válasz 06.12.11. 23:46 #50
asas01
Csak engem kergetett az őrületbe, hogy "virtuális" helyett folyton "4. dimenzióst" mondott?
Amúgy elég szégyen, hogy oknyomozás címszó alatt lenyomott nekünk egy közhelyekkel teli sablondumát a gyerekekből torz gyilkológépet varázsoló cséről, meg wowról. Jó, persze, egy 12 éves gyerek ne játszon Postallal, de túl nagy jelentőséget tulajdonítanak a számítógépes játékoknak. A biciklitolvaj szupermerénylő esete után ad még vlaaki a szavára?
Az meg külön vicc, hogy meglepődve jelentette be a felfedezést: az emberek ponrót néznek a neten. Hát lol.
i tell it like it is, cause im a bold figure
2724 levél
Válasz 06.12.11. 23:39 #49
CitizenX
Dj Neo: Hasonló ciőben járok én is, azzal a különbséggel, hogy nekem mindössze 5 éve van PC-m, elötte két évig én is amigáztam.

Ez a rövid idő minden esetre elegendő ahhoz, hogy levonhassak bizonyos konzekvenciákat. Brutális és ilyesztő mértékben nő az emberek ingerküszöbe. Ahogy te is írod: Ma már a trancsírozás a lényeg, és az a menő gyerek, aki hamarabb végigtolja az éppen divatos FPS-t. És ezzel ennyi. Értékeket nem közvetít, monoton sztorik, iszonyatosan unalmassá váló játékmenetek, sablonos világok... Ezek a játékok a kis kivételtől eltekintve arra tanítanak, hogy mindenki ellenség, aki mozog. A GTA-ban, ha legyilkolsz egy járókelőt, megkapod a pénzét... Ugyanebben a játékban a legkönnyebb közlekedési mód az, ha valakit kirángatsz a verdájából és a testén áthajtva távozol amafia megbeszélésre, vagy a bérgyilkosság helyszinére. Ezekből hiányzik minden emberi momentum, nincsenek érzelmi szálak ha mégis, akkor azok roppant harmatosak.

És ez a fiatalabb korosztályra nézve igen is veszélyes, amikor nincs önkontrolljuk,és szinte felnevelik őket az ilyen cuccok. Nem lesznek gyilkosok, ez baromság.De az tuti hogy érzéketlenebbé válnak, szociális és pszichológiai gondjaik lesznek, az egyre igénytleenebbé váló értékitéletről már nem beszélve.

HunnernessKonge: Maradjunk annyiban, hogy a CS semmféle pozitív hatást nem ér el, atól, hogy a többi 16 éveshez képest jobban taktikázol, még nem leszel real SWAT-kommandós. Szerintem ha egy hc társaság kiállna egy SWAT egységgel egy mindkettőjük számára ismeretlen pályán, a hc-k olyan szinten kapnák az alázást, hogy öröm lenne nézni. Ezzel azt mondom, hogy a CS nem ad igazi képesítést, macx a maga belterjes módján, ti egymás között elismeritek a másik képességeit - ám ezek szart sem érnek.

Hogy nem butit? Hát nemtom. Amíg a srác napi 4-6 órát CS-zik, addig az értelmesebbje könyveket olvas, meg ilyenek, uram bocsá" netezik, ahol aztán tényleg rengeteg ismeretet magába szívhat. Nem butit, oké, de hogy nem hasznos, az is ezer.

A Frei meg nagyon is érthető. Ő elsősorban tévés, akinek a PC és a net egy egyre erősebb konkurencia. A fiatalok egyre kevesebet tévéznek - ez nem baj -, ergo a reklámok sem jutnak el hozzájuk ebben a formában. Ráadásul a tévé nem tud versenyre kelni a PC-vel és a nettel. Frei ezért húzza le ezt a műfajt, önös érdekből próbál manipulálni. És a saját szempontjait figyelembe véve ez eléggé érthető.
www.csinicucc.extra.hu
3000 levél
Válasz 06.12.11. 23:28 #48
Dj Neo
Amúgy én is CS-ztem régen, és tudom, hogy jó kis játék , de mondom, már nincs igazán időm az ilyenekre...
FIGYELEM! Szeretném tudatni minden kedves forumozó társammal, h mivel nincs már névváltoztatás, a 3000.hsz-emtől Mauddip néven láthattok majd! Megértéseteket köszönöm :)!
5900 levél
Válasz 06.12.11. 23:28 #47
Dile
Ettől engem is kiráz a hideg, lassan már vénnek érzem magam
"Yes, I know my enemies: they're the teachers who taught me to fight me. Compromise, conformity, assimilation, submission, ignorance, hypocrisy, brutality, the elite."
3000 levél
Válasz 06.12.11. 23:26 #46
Dj Neo
Nem azt mondom, hogy hülyeség, csak olyanra gondolok, hogy ne ezzel kezdjék! Elöbb legyen valami készségfejlesztő dolog, ebben értem a gondolkodást/taktikát, és csak utána a reflex, meg hasonlók, mert az is kell, de sok olyat ismerek, aki egyből fps-ekkel kezdte, és egy hülyegyerek (ezzel nem akarok senkibe belekötni), de ez a pár gyerek , mondom, egy idióta!
Az ilyenekre értem, hogy elöbb gondolkodását fejlessze, aztán jöhetnek az ilyen gamek!
FIGYELEM! Szeretném tudatni minden kedves forumozó társammal, h mivel nincs már névváltoztatás, a 3000.hsz-emtől Mauddip néven láthattok majd! Megértéseteket köszönöm :)!
5900 levél
Válasz 06.12.11. 23:24 #45
Dile
Nem értem, nekem nagyon is tetszett a műsor, sőt még pozitívan is csalódtam.

Laikusoknak szólt, nem gamereknek. És szerintem ha ezt egy laikus megnézte nem megvetendőnek találta, hanem érdekesnek. Főleg az MMO-s rész, merthogy az volt igazán a főtéma. A CSzőket sem visszafejlődött függőknek mutatta be, hanem párhuzamba állította a sportversenyzőkkel.

És szerintem amilyen érvek elhangoztak az "erőszakos" részben azok mind érthetőek és elfogadhatóak voltak. Pl amikor a rendőr kifogásolja azt, hogy a GTAban rendőröket lehet gyilkolni és a játék még jutalmaz is ezért.

(amúgy vicces, az egyesen a kultúrházban is a Second Liferól volt szó most)
"Yes, I know my enemies: they're the teachers who taught me to fight me. Compromise, conformity, assimilation, submission, ignorance, hypocrisy, brutality, the elite."
5385 levél
Válasz 06.12.11. 23:19 #44
HunnernessKonge
Nah most ez megint csusztatás. Méghogy a CS rontja a gondolkodásmódot, vagyx a reflexet?
Ugyan már.
Olyan taktikák vannak Cs-ben hogy el sem hinnéd ha nem a szemeddel látnád. (Mondjuk ehez több kell mint holmi publik 4órán át)
Betámadunk, visszaforgatjuk, figyeljük hogy hol az ellen, ki néz e ránk. BNem mondom hogy jobbá tesz, de hogy nem butit az fix.

Azonkivül igen is sok rts fan van Magyarországon, és a világban.
a 13-14 évesekkel meg nem kell foglalkozni, ők ugyanúgy voltak régen is, csak nem volt elterjedt a net.
Az alkohol öl, butít és savakkal aldehideket képez.
5385 levél
Válasz 06.12.11. 23:15 #43
HunnernessKonge
Paladinnal értek egyet.
Inkább nézem Jaben-t akkor is ha nem tud beszélni, mint egy ilyen hozzánemértéstől csöpögő szutykot...
Az alkohol öl, butít és savakkal aldehideket képez.
3000 levél
Válasz 06.12.11. 23:13 #42
Dj Neo
Értem én, 20 éves létemre felfogom a dolgokat, ne aggódj!

Annak örülök, hogy én nem ebbe a korba születtem, azaz később, hogy már ilyenen nőljek fel!
Emlékszem, mikor még nagybátyám avatott be a dolgokba a Commodore 128-asán, pl. Űrtaxi, Asterix, Bulderdash, a jó kis ugrándozós Impossible Mission, és hasonló faja Autós járékok, imádtam, és nem az volt a lényeg, hogy hány embert/lényt ölök le...
Aztán úgy 13-14 éves lehettem, mikor megkaptam az első "igazi" PC-met, a jó kis 200Mhz-es PI-esemet...
Mario,Lotus, hasonló apróságok...
Aztán úgy 16-17 lehettem mikor megkaptam a P4-esemet, addig a legdúrvább játék a Quake 2-3, Doom 1-2, Starcraft volt csak, amibe már lehetett gyilkolni, de alahogy soha nem gondoltam arra, hogy kinyírjak valakit ezekkel a játékoktól vezérelve..

De a mostani generáció min nől fel? Cod2, CS, Ut és a többi lövöldözős, nem is játszanak már pl olyan játékokkal, amivel fejleszthetik a gondolkodásukat...
Néha játszok én is Cod2-t és Ut2k4-et, és hülyét kapok, a kis kocka 13-14 évesektől, akik állandóan a skilles tudásukkal lelövöldöznek, aztán beleordítanak, azzal a 20000Hz-es magas, szinte csaj hangjukkal a mikrofonba, hogy "hahaaaa".
Szval remélem érted, hogy arról beszélek, hogy ők már nem a jó játékokkal játszanak, hanem minél durvább legyen, és mondjuk nekik már nem is érték egy játék, megnézik, 2 óra alatt végigtolják, azt ennyi, eldobják...
FIGYELEM! Szeretném tudatni minden kedves forumozó társammal, h mivel nincs már névváltoztatás, a 3000.hsz-emtől Mauddip néven láthattok majd! Megértéseteket köszönöm :)!

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.