Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Nem számítástechnikai témák

»» kedvenc film

4 levél
Válasz 02.09.09. 21:53 #46
Dement Dragon
Az alapmű számomra: Gone in Sixty Second magyarán Tolvajtempó
de emelett felsorolhatatlanul sok jó film volt van és lesz is reméhetőleg.

Pitch Black
Shrek
Istenek a fejükre estek
Ice Age
A Tomb Raider a határt surolja
Armageddon
Húú meg van valami régi film nemtom a címét 2 srác szereppel benne és össze-vissza szív*tják az iskolában lévő tanárokat illetve diákokat.

Magyarok közül a mostnai Meseautó illetve régebről az Eötvös Csöpi filmek
The Dragon is demure...
474 levél
Válasz 02.08.31. 19:55 #45
K@jmán
Kedvenc film: Ryan közlegény megmentése, Fedőneve: Donnie Brasco, A vér kötelez, Horrora akadva, Ne légy barom, Amerikai História X
hát ennyi asszem
"Vae Victis"
3164 levél
Válasz 02.08.26. 00:54 #44
NeoExDeath
Na holnap történelmi nap, megjeleni itthon is a Gyűrűk Ura DVD-n!!!!! Bazz holnap felkelek első dolgom a Media Markt ba vezet
"I belong to the warrior in whom the old ways have joined the new"
425 levél
Válasz 02.08.25. 12:39 #43
hores
Gyűrűk Ura: A gyűrű szövetsége, Penge, Armageddon, South Park: nagyobb, hosszabb, vágatlan, Ál/Arc, Fegyencjárat, INDIANA JONES 1,2,3
Hajrá Fradi!!!
3313 levél
Válasz 01.07.18. 05:28 #42
Reapest
Johó ég! És miről szól ez a film?
És csak ezért felejthetetlen a film, vagy jó is? Sajna túl sok magyar filmet nem ismerek, főleg a külföldieket szeretem. Ha magyar filmet nézek, akkor is csak régit ,habár új nincs is nagyon .

Művész filmnek nem mondható, de láttátok a Kár a benzinért című filmet? Kevés ilyen nagyon magyar, nagyon sötét film van! Arról szól, hogy mennyi macera volt egy kocsival (amikor már kezdett elterjedni hazánkban).
5959 levél
Válasz 01.07.17. 20:10 #41
Mephisto
Reapest! hm. eléggé hasonló filmeket szeretünk, azt kell mondjam, van ízlésed a jó film felismeréséhez. Azt nem mondom, hogy azonos az ízlésünk, hiszen amikor a filmeimet írtam régen volt és nem soroltam fel mindent, mostanában az elvont, nagyon összetett, minél inkább alulról jövő elsőfilmeket szeretem, vagy az ígényes művészfilmeket. (az egyszerűnek tűnő elsőfilmek, így a Memento vagy Hullahegyek fenegyerek, de pl. a Ravasz az agy... nagyon sok ötlettel vannak dúsítva és általában a kis költségvetés ellenére is nagyon igényesek).

Télleg! Ki látta a Sátántangó c. filmet? Ha magyar filmekről beszélünk nekem Tarr Béla jut az eszembe, kiváló művészfilm/filmrendező, vannak felejthetetlen filmjei, a Sátántangó pl. azért, mert HÉT ÉS FÉL ÓRA HOSSZÚ! Ez nem tévedés, télleg több mint NÉHYSZÁZ azaz 400 perces, a megvásárolt jegy mellé néhány szendvics is ajándék. Beülsz kora délütán és éjszaka jössz ki. Durva, azt mondják, hogy annyira nem is unalmas. Azért egyedül nem ülnék be...
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
27 levél
Válasz 01.07.17. 06:53 #40
Barcsa
Sziasztok!

Hát a magyar filmek???
Szerintem ezeknél jobb, találóbb, és poénosabb filmek nincsenek. Persze én is járok mozikba, nézek tv-t, és elég sok filmet megnézek, (persze nem mindet, de ami számít, azt igen) de számomra az amerikai filmek sehol sincsenek. (A magyarokhoz képest!) Persze ott is van egy két sikerültebb darab, de a Csabd le csacsi-hoz, a 6:3-hoz, és a Sose halunk meg-hez (stb.) képest, ....!
Persze ez csak az én magán véleményem!

Csövi: Barcsa
3553 levél
Válasz 01.07.16. 19:50 #39
The Lord
Halálos fegyver rulz Beverly Hills-i zsaru rulz, ezekben hatalmas szövegek vannak
"Félelmetes amúgy, hogy tőled állandóan csak elégedetlenkedő levelek jönnek..." A köbön!
159 levél
Válasz 01.07.16. 19:47 #38
II Sc Fan
Kicsit kibővítem: Bud Spencer és Terence Hill filmek, Sikoly 1-2-3, Tudom mit tettél tavaly nyáron-Még mindig tudom mit tettél tavaly nyáron, Existenz: Az élet játék, Alien 1-2-3-4, Predator 1-2, Amerikai História X, Az ötödik elem , Taxi, Mátrix, Horrorra Akadva (lesz második rész , Jackie Chan filmek, Vissza a jövőbe 1-2-3.

-II Sc Fan-
I hate the school
3313 levél
Válasz 01.07.16. 02:57 #37
Reapest
Elnézést! Kihagytam pár Nicholas Cage-es filmet!
Sokáig a kedvencem volt a Szikla, a Con-Air és a Face-Off. De szerintem egész jó volt a Tolvajtempó is. A 8mm és az Utolsó dobás nem tetszett annyira. Meg volt még egy, ami annyira nem tetszett, hogy már nem is emléxem a címére. A Cage egy gonosz mukit alakított benne, akinek bárja volt és nem bírta a fémet (műanyagvillával evett) és a végén belenyomták a pisztoly csövét a szájába, mondván, hogy a börtönben nincs műanyag villa. Nem tudjátok mire gondolok?
3553 levél
Válasz 01.07.15. 23:37 #36
The Lord
hmm... Brian élete - a legjobb
"Félelmetes amúgy, hogy tőled állandóan csak elégedetlenkedő levelek jönnek..." A köbön!
3313 levél
Válasz 01.07.15. 23:25 #35
Reapest
Huh! Ez jó kérdés!

Európai filmek közül a kedvencem a Ravasz, az agy és a két füstölgő puskacső.
Utána (nem tetszési sorrendben):
- Blöff
- A lé meg a Lola
- Taxi
- Macska Jaj

Keleti filmek közül a Tigris és Sárkány nagyon tetszett és a Jackie Chan filmeket is szeretem. De az ő amcsi filmjeit is! Mind nagyon jó akciófilmek, mert van bennük humor is és nem olyan jellegűek, mint a Bruce Lee filmek (megölted a mesterem, most szarrá verek mindenkit, mert Dühöngő Sárkány a nevem).

Afrikai filmek közül csak egyet láttam, de az nagyon aranyos volt, nagyon tetszett. Ez az Istenek a fejükre estek volt.

Full ausztrál filmek közül most nem ugrik be semmi.

Amcsi filmek közül pedig a kedvencem a Blair Witch 2. Ez a film valami hihetetlen. Teljesen érthetetlen és ha már azt hitted, hogy teljesen érted, akkor rádöbbensz, hogy nem. Ugyanis ha megnézed kockáról kockára (mondjuk DVD-n), akkor láthatsz benne rejtett kockákat, képeket. Például Charles Manson villamosszékben röhög vagy ilyesmik. Ezt egyébként betiltották (legalábbis reklám céljára), mert korábban volt egy kísérlet filmekbe beépítve 1-2 képkockával, amin egy nagy pohár jéghideg üdítő volt. A hatás: sokkal több néző ment a film után a büfébe, mert hatott rájuk az, amit a szemük nem fogott fel, de az agyuk, a tudatalattijuk igen. Valami ilyesmit éreztem a BW2 alatt én is: nem azt fogom fel amit látok. Nagyon durva ez a film szerintem. Sokaknak tetszett az első rész, engem hidegen hagyott. Olyan volt, mintha egy bevezető lenne a második részhez, csak éppen az ellenkező üzenettel.
A BW2-nek ugyanis az volt az üzenete, hogy nem tudod, amit látsz igaz -e, mit tettél meg és mire gondoltál csak.
Emiatt teszem a Matrix-ot a toplistám második helyére. Elég komoly üzenete van. Csak azért egy élet jó esteben hosszabb egy tripnél. 1 kérdésem van: honnan tudta Morpheus, hogy a valós világba vitte ki Neo-t? Lehet, hogy maga a Matrix is csak egy része egy virtuális valóságnak. De a Matrix-on belül is lehet egy virtuális valóság, amiben szimulálhatnak egy Matrix-ot, stb... és ez így mehet a végtelenségig. Honnan tudod, hogy a lényed hol van? A Matrixban nekem ez is tetszett, hogy a nevek ellenére, tagadta azt, hogy létezik menyország.
Na de folytassuk listám:
- Ponyvaregény
- Die Hard trilógia
- Az Alien filmek (a 3 kivételével)
- Harcosok klubja
- Amerikai história X
- A bárányok hallgatnak
- Psycho
- még a korábban a Sikoly 1
- Star Wars 4-6
- Terminator 1-2
- Ürodüsszea 2001
- Blade Runner
Vicces filmek közül: Horrorra akadva, Csupasz Pisztolyok, Omen (sajnálom, mai fiatalként én se ezt, se az Ördögűzőt nem tudtam komolyan venni, de azért megnézem az Ördögűző rendezői változatát) és az Élőhalottak éjszakája (ez már sokkal modernebb horrornak számít, de most őszintén, szerintetek ezen nem csak nevetni lehet?)1803 levél
Válasz 01.07.15. 00:47 #34
Demeter
Na végre sikerült szert tennem DVD-n is a kedvenc filmemre ( Balde Runner ).
Mégozzá ez nem is az amit a moziban vetítettek, vagy ami kazin volt kapható. Ez az úgymond - The Director's Cut - azaz az eredeti rendezői vágatlan változat.
Szal végre magvan!!
".....örökké nem eshet...... "
11028 levél
Válasz 01.07.13. 12:20 #33
Lacko
Mephi!
Luc Bessontól nem az általad említett filmek a jók, hanem a METRÓ. König!!!!!!! Az egyik kedvenc filmem. Egyébként Besson egy megvásárolt rendező és mint ilyen egyre rosszabb filmeket csinál... sajnos. Pedig az elején jól ment neki: Nagy kékség, Nikita... A Leon a Profi már érezhetően hollywood, de aztán teljesen elkurvult.

51 levél
Válasz 01.07.13. 12:07 #32
Ron Ragm
Űrgolyhók;Star Wars 4-6;Indiana Jones-a végzet temploma,az Lveszett frigyláda fosztogatói,Az utolsó +slovag;Die Hard
Most ezek jutnak SZembe,még vannak
Az életet sokmindenhez lehet hasonlítani, de az a valami biztos hogy a szerencsejáték lesz
1803 levél
Válasz 01.05.02. 01:16 #31
Demeter
Blade Runner:
Örömmel tölt el, hogy egyetértünk!

Mephisto:
Igen valahogy ez a Richie gyerek igencsak ért az ilyenfajta filmekhez. Bár a Ravasz....nekem is jobban tetszett. Kíváncsian várom, hogy mivel rukkol elő legközelebb.
Kicsit visszatérve az Ötödik elemre talán lehet, hogy ott keresendő a " hiba " , hogy nem kell túl komolyan venni ezt a sci-fi filmet. De hát ízlések és pofonok...hisz minden erről szól.
".....örökké nem eshet...... "
5959 levél
Válasz 01.05.01. 15:30 #30
Mephisto
Ott van, nem "felejtettem" el, nagyon jó film, de azért persze egy nagy Ravasz az agy... utófeelingje van, de hát Guy ilyeneket rendez...

Vannak jó magyar filmek.

Télleg: tegnap láttam az Uristen@menny.hu-t. Ne tudjátok meg milyen! Nagyon érdekes film. Habár jót mosolyogtam, és különleges próbálkozás, azért annyira nem tetszett. De milyen szövegek!

Luc Besson? De mi is az az ötödik elem? Mert másról sem beszél, aki szereti a filmeket, csak "AZ Ötödik elem", de nem értem mi a nagy felhajtás. OK, Luc Besson, Jeanne D'Arc, de nekem izgalmas, édekes ide vagy oda, nem tetszet...

JA! és ezt még képzeljétek bele kedvenc filmjeim közé (tegnap este láttam):
MAJDNEM HÍRES
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
3128 levél
Válasz 01.05.01. 14:39 #29
Blade Runner
Abszolút teljes mértékben egyetértek!


Blade
Blade
925 levél
Válasz 01.04.30. 23:19 #28
Lacc
Igaz, nem a kedvenc fimem, de nem volt rossz darab a magyar Elvarázsolt dollár se. Király volt ahogy üldözték egymást a zsigákkal! =)
YEP YEP! - Kipling :P
1803 levél
Válasz 01.04.30. 20:08 #27
Demeter
Akkor én megemlítenék egy magyar filmet mert szerintem megérdemli, sőt! Aztán lehet " dobálódzni ".
Számomra egy nagy kedvenc a Koltay rendezésében debütált: Sose halunk meg!! Szerintem aki ezt látta az tuti, hogy nem felejti ha másért nem hát a zenéje miatt. De az csak hab a tortán!! Az a művészi rendezés szerintem fenomenális.

És akkor egy két nem Hollywood-i remekmű. Luc Besson rendezte filmek: A nagy kékség, Taxi 1-2 vagy mondjuk az Ötödik elem. Eleinte nem is tudom, hogy miért de ódzkodtam egy kicsit az Európai filmektől. De aztán idővel rájöttem, hogy nem csak a " lehetőségek hazájában " lehet JÓ filmet csinálni. És nem kell feltétlenül dollár millióka kerülnie egy " projectnek " csakhogy jó legyen.

Viszont Mephisto ha már megemlítetted a felsorolásodban a Ravasz-t... akkor gondolom, hogy csak " véletlenül " felejtetted ki a szórásból a Blöff című filmet.
".....örökké nem eshet...... "
5959 levél
Válasz 01.04.30. 18:24 #26
Mephisto
Télleg: melyik a kedvenc:
-nem amerikai filmetek:
-francia
-angol
-spanyol
-olasz
-magyar
-kelet-európai
-nyugat-európai
-orosz
-közel keleti
-távol-keleti
-kínai/tajvani/koreai
-közép- és délamerikai
filmeitek?

nekem így pl. a Ravasz az agy..., Mindent anyámról, Tűzzel vassal, Tigris és Sárkány, Shaolin kígyó és daru, olasz westernek, Éjfél a..., Jeanne D'Arc (1999-es), Kelet az kelet, Fél betépve, Blöff, Macska-jaj, A lé meg a Lola, A szibériai borbély, Undergroung, Tea Mussolinivel, Trainspotting, Utolsó vacsora az Arabs szürkénél

Kedvenc drogos filmjeim: Rekviem egy álomért, Pulp Fiction, Fél betépve, Trainspotting, Félelem és reszketés Las Vegasban,

De azért amerikaiak is: Mátrix, Vissza a j. sor, Hatodik érzék, a már emlytett vígjátékok, Ál-arc, Harcosok klubja, Ben Hur, A halál 50 órája, Hullahegyek, fenegyerek, Horrorra akadva

Az összes! Jackie Chan film mindenestűl, az összes Kínai, Hong-Kongi és Amerikai filmje, mindegyik remekmű, de vannak olyanok, amelyek nagyon durván nem felejthetők el.

nagyon kevés kedvenc filmemet soroltam fel, ízlásem változik, és nézzétek el, hogy csak kevés művész filmet nézek, de örülök hogy nem ragadott el Hollywood primitív tömegáradata. Most csak ennyi film jutott az eszembe, pedig még nagyon sok jó van. Olyanokat, amelyek megfilmesítései az irodalmi alkotásoknak (szépirodalom) nem nagyon írtam, mert vagy elfelejtettem, vagy inkább nézem meg színházban, ha éppen oda készült. Sok jó magyar film van, de nem merek egyet sem megemlíteni, nehogy bírálat érjen e felől. Pedig vannak jó filmjeink! (no persze nem a Rosszfiúk

Nézzétek bátran filmes topicomat!
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
1466 levél
Válasz 01.04.30. 18:23 #25
Gagyi
COOL TÚRA egy király film, na de a Taxi 1,2 is haláli....
Zöld a szívem, zöld a vérem!
28 levél
Válasz 01.04.30. 17:44 #24
Filmoran
- Dune
- Gladiator
- Vissza a Jovobe 1.
- 10 dolog amit utalok benned
- Irany Colorado 1.

Nem igazan tudnam rangsorolni oket.
1803 levél
Válasz 01.04.30. 17:02 #23
Demeter
Ridley Scott: Blade Runner !!!
Scott ezzel a filmjével örökre beírta magát a sci-fi töténelmébe. Egyértelműen kultuszteremtő alkotás, mely a mai naíg etalonnak számít a " piacon ". Ha párhuzamot szeretnék vonni mondjuk a filmvilág és a könyvvilág között, akkor a két szemben álló fél Scott illetve Gibson lenne. Míg az egyik a Szárnyas Fejvadász lenne addíg a másik a Neuromancer. Mind a kettő korszakalkotó mű.
Szerintem legalább is....
".....örökké nem eshet...... "
28 levél
Válasz 01.04.24. 21:04 #22
Black
Király filmek:
1.Amerikai história X
2.Gladiátor
3.Kéz-őrület
1108 levél
Válasz 01.04.13. 22:16 #21
Piccolo
Űrgolyhók is 1 jó darab Pl ahogy bejön a Vader fején azzal a nagy vödörrel meg ienek + a swarz vagy mi?
1936 levél
Válasz 01.04.13. 22:08 #20
seqesx
Mad Max sor.
Schindler listája
stb.
2064 levél
Válasz 01.04.13. 20:08 #19
Norad2
Evangelion for ever.
Na meg a: Csupasz pisztoly sorozat.
OTAKU
5959 levél
Válasz 01.04.13. 18:57 #18
Mephisto
A Brian élete valóban a legjobb vígjáték (a Gyalog galopp és az Űrgolyhók mellett)
Akkora poénok vannak benne
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
5959 levél
Válasz 01.04.13. 18:34 #17
Mephisto
Persze hogy láttam én is élőben! Nagyon király. Aztán később a pöcs bemondta, hogy 'ezt már korábban felvettük' (a hírek alatt mondta be)
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
1108 levél
Válasz 01.04.12. 23:01 #16
Piccolo
Igen, azóta megnéztem és leesett hogy nem maradt ki. A sorszámozás meg azér volt hogy a karácsonyi rész karácsonyra essen...
5502 levél
Válasz 01.04.12. 21:29 #15
Dino
A South Park sorozatban nem ugrottak, csak az HBO műsorában leközölt sorszámozás teljesen hülyén van. Szóval nem maradt ki egy epizód se.
1108 levél
Válasz 01.04.12. 21:09 #14
Piccolo
Kösz, láttam már én is mpg-ben, de hozzá sem lehet hasonlítani ahhoz mint amien élőben volt De jót röhögtem "Hát ez qrv@ jó! Aszongyák fél perc, én meg... Jó estét kívánok blabla..."
5959 levél
Válasz 01.04.12. 18:43 #13
Mephisto
Piccolo: megvan, amit mondasz mpg-ben. Írj egy e-mail, ha érdekel...

Az egy a legütősebb, de mindegyik kegyetlenül jó.
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
1108 levél
Válasz 01.04.11. 20:36 #12
Piccolo
A Vissza a jövőbe 3 az nem volt olyan jó, de a másik kettő nem volt rossz (főleg legutóbbi nyáron a második a tv2-n), jókat kavarnak benne. Az SPfilmet + egyszer akkor is letöltöm!! Amúgy is ma újra megy SP, csak tudnám hogy mér kellett ennyi részt ugrani?
11787 levél
Válasz 01.04.11. 18:32 #11
Ghoost
South Park film
Terminator 1-2
Az utolsó akcióhős
Terminator 33.3
Rendőrsztori
5959 levél
Válasz 01.04.11. 18:17 #10
Mephisto
esetleg... ajánlhatom mozis topicomat, ott nagyjából benne vannak legutóbbi kedvenceim, most csak a Vissza a jövőbe sorozatot említeném meg.

Nézzetek be a filmes topicba s írjatok arról a filmről, amiről akartok, én 1-5 *-gal szoktam osztályozni, amikről írók.
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
1108 levél
Válasz 01.04.11. 18:05 #9
Piccolo
A Monty Python az télleg nagyon jó!!!!!
11028 levél
Válasz 01.04.11. 15:12 #8
Lacko
Sztalker
Meteo
Gyalog-galopp
Brazil
5502 levél
Válasz 01.04.11. 13:47 #7
Dino
Monty Python and the Holy Grail (Gyalog Galopp)
Monty Python's Life of Brian (Brian élete)
Haláli fegyver
Hullajó
South Park BLU
669 levél
Válasz 01.04.11. 13:44 #6
Gubar
Komoly témájú:
Schindler listája
Amerikai História X

Vígjáték:
Armageddon
I'll be here...
1222 levél
Válasz 01.04.11. 13:37 #5
Peac
Akkor mondanék nektek egy-két igazán nagy művet:
- Gladiátor
- Keresztapa trilógia
- Schindler listája
- Ponyvaregény

Kedvenc műsor a TV-ben:
- FORMULA 1!!!!
Juan "break my fuckin' 'ed" Montoya
1108 levél
Válasz 01.04.11. 10:34 #4
Piccolo
Vannak hozzá önálló külön filmek is Töltöttem netről.
159 levél
Válasz 01.04.11. 05:53 #3
II Sc Fan
Piccolo: A Dragonball nem film, az csak egy rajzfilmsorozat.

Nekem a Kéz Őrület, South Park: Nagyobb, Hosszabb, Vágatlan és a 10 dolog amit utálok benned.

-II Sc Fan-
I hate the school
1108 levél
Válasz 01.04.10. 19:17 #2
Piccolo
Nekem dragonball, és aki szerint ezér hülye vagyok az had ne mondjam micsinájjon!

Ja hex: mér mentél ki a játszótársban a quake-ből?
156 levél
Válasz 01.04.10. 19:15 #1
Hexoes
kinek mi?

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.