Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Fallout: New Vegas - bejelentve (Hírek)

Fallout: New Vegas

Fallout: New Vegas
A legutóbbi Fallout: New Vegas cikkek, hírek
4333 levél
Válasz 10.07.16. 20:21 #27
gothmog
Might and Magic 6, igen
Mondjuk furcsa viszonyban vagyok vele, mert az a játék nálam hatalmas nagy emlék, a maga idejében imádtam, összességében hónapokat tököltem el vele (párszor végigvittem) de ma már nem tudnék vele játszani. De ezzel együtt is nagy kedvenc. Szerintem az egész M&M széria legjobb darabja (bár sokan a VII. részre esküdnek)

A Gorky17-nek nagyon jó volt a rendszere, és igen kemények voltak a harcok, oda kellett figyelni. Nekem csak a gagyi történet, és az eszméletlenül erőltetett, belőlem minduntalan gúnyos röhögést kiváltó oroszos akcentusú szinkron miatt nem jött be.

Amúgy kissé megkéstél a reagálással, nem?
Endure. In enduring, grow strong.
11704 levél
Válasz 10.07.16. 20:01 #26
.:[Kain]:.
mondjuk a MM 6-al (might and magic-re gondoltál, ugye? ) pont játszottam mert teljes game volt valamelyik újság mellé, és tetszett is, de a Fallout 1-2-Tactics-ot is próbáltam, valahogy nem jöttek be anno, nem is volt elég az angoltudásom sem még, és a real-time játékok jobban meg is fogtak, bár egy Gorky 17 pl kurvára odatapasztott a monitor elé, lehet, hogy egy magad fajta vérbeli crpg-snek ez már egy kis hülye egyszerű játék volt, de nekem az volt a Heroes széria mellett a legemlékezetesebb és legjobb körökre osztott játékélményem.
4333 levél
Válasz 09.09.16. 12:32 #25
gothmog
Ott a pont!
Tetszett nekem a Fallout3, szó sem róla, hangulatban abszolút hozta az első két részt, de nekem nagyon hiányzott a "papír alapú rpg"-sebb megközelítés. Arról nem is beszélve, hogy Fallout1-2-őt minden évben végig tudnám játszani (illetve végig is játszom két-három évente) újra és újra, néha kicsit másabb fejlesztésű karit kipróbálva, míg a Fallout3-ról már most tudom, hogy ugyanaz lesz a sorsa, mint az Oblivionnak. Mert elsőre nagyszerű volt, főleg az első 20-30 játékóra, szó sem róla. De hiába jön majd meg az "ihletem" hozzá néha, és veszem elő újra, majd törlöm is 1-2 nap után, mert egyszerűen másodjára már semmit sem fog tudni adni.
De persze ízlések és pofonok. Én még ezeken a régebbi CRPG-ken "nevelkedtem", és simán el tudom fogadni/meg tudom érteni Kain véleményét is, mert tisztában vagyok vele, hogy neki vszg. ezek az újabb, 2000 utáni alkotások jelentik azt, amit nekem a MM6, Fallout 1, BG 1, Albion vagy akár az olyan még régebbi gammák, mint mondjuk a Lands of Lore 1 vagy Betrayal at Krondor.
Endure. In enduring, grow strong.
2387 levél
Válasz 09.09.11. 22:53 #24
SShark
Az 1-2-nek piszkosul jó hangulata és természetesen a maga korában a grafikája is viszonylag elfogadható volt. Nálam mondjuk a grafika ebben a műfajban nem sokat számított. Ha viszont .:[Kain]:. szemszögéből nézzük akkor ott is simán jelen van az igazság mert az Elder Scrolls sémára írt harmadik rész már bőven más szemszögből is értékelhető. Mindenesetre a harmadik rész kedvelőinek továbbra is öszinte szívvel ajánlom az 1-2-t mert a hangulata teljesen rendben van és a harmadik részben is becsülettel igyekeztek megőrizni a feelinget azaz a világ eléggé hasonló érzéseket kelt a játékosban.
10589 levél
Válasz 09.09.11. 22:26 #23
davkar9
Én speciel nem játszottam az 1-2 vel viszont a 3 nagyon bejött. Ha nagyon muszáj akkor térjenek vissza a gyökerekhez, nekem mindegy csak ne olyan legyen hogy az ember a billentyűzetet legszívesebben belevágná a monitorba. Na meg mindenképpen találják el a hangulatot, a Fallout 3-ban nagyon jó volt (már amennyire a poszt apokaliptikus környezet jó)
1653 levél
Válasz 09.09.11. 21:41 #22
AstorAnt
Igen csak téged aggaszt
"erre most visszatérnek a régi, lassú változathoz, amit megint csak kevesen fognak szeretni"
Talán kevesebben, de semmiképp sem kevesenÓriási igény van az eredeti koncepcióra is, így örülök hogy ebben a megvilágításban is elkészítik a játékot.Ez is egy remekbe szabott játék lesz, mint az összes eddigi Fallout rész, amit rengetegen fognak szeretni, köztük én is
"Everyone who run, is a VC, everyone who stand still, is a well disciplined VC"
11704 levél
Válasz 09.09.11. 20:14 #21
.:[Kain]:.
"sem a történetben, sem a játék rendszerében nem támaszkodnak a srácok az előző epizódra"

ez csak engem aggaszt? egy Bethesda féle Fallout Vegasban mekkora jó lenne már? erre most visszatérnek a régi, lassú változathoz, amit megint csak kevesen fognak szeretni, mert hú de nagy mélységekig lehet benne a zsebeinkben turkálni, és kigondolni, hogy a ránk rontó vadállat (legyen mondjuk egy deathclaw) orrszőrét is el akarjuk-e találni, aztán dobhatunk virtuális dobókockával és... paff itt meg is halt számomra a játék.

a Fallout 3 mostmár egy bevált akció-kaland játék, miért nem lehet ezt folytatni egy következő résszel, amiben mondjuk Európa egy részét járhatjuk be...? annyi lehetőség van benne, és a Bethesda meg is ragadta a jól működő rendszert, ahogyan azt az Elder Scrolls sorozatban is tette.
37 levél
Válasz 09.04.22. 12:01 #20
fldrag321
Én személy szerint kimondottan örülök a hírnek. Nekem a Fallout 3-ból sajnos nagyon hiányzott az RPG rész, ami az előző részekben megvolt, de itt a fertelmes párbeszédekből egyáltalán nem jött át.
Nem szeretném azt sem mondani, hogy vissza kéne térni a "megnyomom a támadás gombot és várok" kategóriához, de Obisidian mindenképpen előnyére válik majd a sorozatnak.
14276 levél
Válasz 09.04.21. 16:13 #19
balays82
Gondolkodtam én is rajta, hogy talán túlzás a Treyarch - Obsidian párhuzam, mert én is azok közé tartozom, akik szerint az utóbbiak nem végeztek azért olyan rossz munkát pl. a KOTOR II esetében. Sokan vannak azonban, aki szerint igen, vagyis a vegyes megítélés azért fennáll, bár kétségtelen, hogy a Treyarch esetében jóval több a kritikus hang. Nem gondolom én sem, hogy nem tudnak megbírkózni a Fallout új részével, sőt nem is tudnék olyan csapatot mondani, aki bevállalna egy ilyen munkát, és alkalmasabb lenne a feladatra.
1560 levél
Válasz 09.04.21. 15:55 #18
Retee
Hát azért... A Treyarch lassan már szitokszóvá válik, ez pedig nem jellemző az Obsidianra. Ráadásul ez azért pénzkérdés is, nem feltétlenül rajtuk múlik, hogy mennyire tudják átalakítani a folytatást. Az Obsidian meg egyre elismertebb lesz, most már több nagy projektet is rájuk bíznak (az Alpha mellett még van 1-2 titkos is, hacsak az Alien RPG-t nem fújták le véglegesen). Sztem ők jó kis optimalizálós csapat, sosem értettem, hogy miért mondják pl. a Kotor 2-re, hogy maga a rendszer rosszabb lett, mint az első részé. Miben? Pont hogy több volt a lehetőség mondjuk a fejlődésnél, mint az 1-ben. Inkább a sztori az, amiben nem annyira jók, de hát ott egy BioWare-t kellett volna legyőzniük, akik mindig csillagos ötös történeteket hoznak össze. A Fallout 3 sztoriját viszont senki sem dicsérte agyon, míg minden mást igen, szóval sztem kimondottan passzol hozzájuk a munka.
14276 levél
Válasz 09.04.21. 14:07 #17
balays82
Úgy tűnik, hogy amikor valamelyik nagy RPG fejlesztő csapat éppen nem ér rá/nincs kedve az által sikerre vitt játéknál szinte kötelező (nem teljes értékű) folytatás/kiegészítés elkészítéshez, akkor az Obsidian jó iparoshoz méltóan mindig készen áll elvégezni a munkát. Körülbelül olyan szerepet töltenek ők be RPG vonalon, mint a Treyarch az FPS-ek és az akciójátékok esetében. Igazán ütős saját munkát még nem nagyon tettek le az asztalra (elvonatkoztatva most az Obsidian tagjainak múltjától), és a bérmunkában elkészített játékok minősége is megosztja a játékosokat.
A fentiekből következően én is azt gondolom, hogy gyökeres változásokra nem számíthatunk a New Vegas esetében sem, még akkor sem, ha már lehet olvasni az ezt megcáfoló nyilatkozatokat. Majd meglátjuk.
Azért arra kíváncsi vagyok, hogy az új Fallout milyen hatással lesz az Alpha Protocol fejlesztésére, ami körül már így is elég sok a kérdőjel (ráadásul Chris Avellone a vezető designer ott is). Persze nem az Obsiadian az egyetlen, aki párhuzamosan fejleszt játékokat.
4243 levél
Válasz 09.04.20. 21:46 #16
xeLaR
Csupán a fejlesztő képességeit próbáltam szemléltetni a játékaikkal. Benne van az Obsidianban a tapasztalat, a kreativitás, és egyszer talán képesek is lesznek egy épkézláb, normálisan működő Év Játéka minőségű játékot létrehozni, de állandóan elbaltázzák.
És mellesleg lehet, hogy egy kicsit túloztam a NWN 2 gépigényével kapcsolatban, de akkori költséges gépfrissítésem után kicsit kiábrándító volt, hogy minden más játék zökkenőmentesen fut a legjobb minőségben, viszont ez meg legjobb beállításoknál játszhatatlan volt...
Optimalizálatlan? Ááá, dehogy...

De mondom...örülök az új Falloutnak. Örülök, hogy több régi Falloutos alkalmazottjuk van. Csak akkor végre bizonyítsák be, hogy tudnak vmi kiemelkedőt is csinálni...
-ReLax- Everything you know is wrong / black is white, up is down and short is long / and everything you thought was just so important / doesn't matter... -xeLaR-
8079 levél
Válasz 09.04.20. 21:18 #15
Gerry
Fura dolgok hangzottak itt el. Egyrészt annak megítélése, hogy melyik KOTOR epizód volt a jobb, erősen egyéni ízlés kérdése - szerintem fantasztikus volt mindkettő, pusztán a második részből hiányzott az újdonság varázsa, illetve kisé megkopott a grafika is. De ettől még bőven remek játék volt, s bugokkal én ugyan nem találkoztam. Az NWN2..remek játék volt, amiből történetesen szintén hiányzott az elemi újdonság varázsa, de sikeresen idézte fel a nagy elődök (BG) hangulatát. Az tény, hogy optimalizálatlan volt, de hogy megizzasztotta volna a legerősebb gépeket is, az már barokkos túlzás
Cygary esetében remélhetőleg a majdani továbbtanulási tervekben nem szerepel Rendőrtiszti, mert a logika elemi hiánya fájóan hiányzik Ti. az, hogy egy RPG franchise-ből egy kizárólag RPG-ket gyártó cég akciójátékot csináljon...persze, biztosan van benne logika, csak kérdem én: hol? Alaapvetően nem érted az outsourceing jellegét: itt arról van szó, hogy a Bethesda bevallottan az új Elder Scrolls-on dolgozik, miközben nyílván abszolút takaréklángon megy a Fallout 4 tervezgetése is. Azonban mivel a Fallout 3 a fény terjedési sebeségével hozta vissza a franchiset az életbe (s ez esetben nem pusztán viszonylag tisztes eladásokról és nagy kritikai tapsvihartól beszélhetünk, mint az első két rész esetében, hanem bankot robbantó, bődületes eladásokról és kritikai tapsviharról is), így addig üssük a vasat amíg meleg. Így fog elkészülni ez a valóban kissé furcsa epizód, ami úgy tűnik sokkal inkább lesz új rész, mintsem kiegészítő. Majd meglátjuk mennyit tartanak meg az előző részből; az azonban biztos, hogy már csupán a fejlesztési idő miatt sem fognak lemenni alfába, és mindent újraírni.
Mindenesetre ez több mint amit vártunk (1-2 kiegészítőt), meg kevesebb is: nagyobb, de később is jön el.

AstorAnt: No, ezek jó hírek. Reménykedjünk, reménykedjünk...jó ez a Bethesdának és az Obsidiannak is, meg reméljük nekünk főleg. Az biztos, hogy majd az Elder Scrolls V után a Bethesda teljes gőzzel nekifog a Fallout 4-nek...de...még is, én például elkezdtem újrajátszani pár hónapja a Fallout 3-at, ezúttal negatív karakterként, de nem bírtam, ráuntam. Kevés a város -mit kevés, van kettő- a mellékküdletés...unalmas másodjára, legalábbis számomra. Az első résznél ugyan ezt a negyedik végigjátszás magasságában éreztem (de az eljutottam ötig) a másodiknál pedig...nem is tudom, hatodik körül?
1653 levél
Válasz 09.04.20. 21:10 #14
AstorAnt
Nah kicsit utána olvastam a hivatalos infóknak és interjúknak.Szóval mint elárulták ez a játék RPG lesz.Egyfajta spin-off RPG-ként kell ezt kezelni.Valamint az is kiderült hogy Avellona csak egy név a régi csapatból, ugyanis az Obsidian több egykori fallout fejlesztőt is beszerzett a projekthez, melynek célja egy olyan Fallout "3" megalkotása amely közelebb áll az eredeti részekhez.Ezek az információk Peter Hinestől, a Bethesda marketing főnökétől valók, melyeket hivatalos interjúban közölt.
"Everyone who run, is a VC, everyone who stand still, is a well disciplined VC"
97 levél
Válasz 09.04.20. 21:08 #13
Elkor1991
Lehet egy fallout tactics 3-t csinálnak nwn 2nél már a kamera nézet megvolt
12269 levél
Válasz 09.04.20. 20:41 #12
asas01
Ha az Obsidianról van szó, épphogy RPG-re számíthatunk, nem értem, miről beszélsz. A Fallout 3 akció-RPG volt, egy ettől gyökeresen eltérő játék lazán lehet kőkemény szerepjáték, bár kétlem, hogy az lesz, mivel nyilván a motort és főbb játékelemeket megtartják.
Reméljük Avellone besegít majd a párbeszédek és a sztori írásánál, mert a Bethesda próbálkozása ezen a téren siralmas volt.
i tell it like it is, cause im a bold figure
4243 levél
Válasz 09.04.20. 20:40 #11
xeLaR
Mint ahogy azt már mondták, a KotOR 2 elmaradt az 1-hez képest...minden tekintetben. Najó, a sztori/cselekmény talán még jó is lett volna, de túl sok olyan elemet vágtak ki a játékból, ami még jó is lehetett volna...nameg ott voltak a bugok is...

Az NWN 2 se lett nagy vmi. Kiadásakor eszméletlen nagy gépigény kellett hozzá, pedig nem is szép a játék, mellesleg a legdurvább gépeket is megizzasztotta. A történet is felemás lett, voltak benne jó és rossz részek is. A hozzá gyártott kiegészítők se javítottak sokat a fejlesztő hírnevén...

Nagyon nem bízok ezekben a fejlesztőkben. Nem hiszem, hogy egy olyan Fallout játékot össze tudnának hozni, ami nekem is tetszene...
...de ne legyen igazam
-ReLax- Everything you know is wrong / black is white, up is down and short is long / and everything you thought was just so important / doesn't matter... -xeLaR-
2745 levél
Válasz 09.04.20. 20:29 #10
cygary
Az Obsidian nem egy RPG-t fog elkészíteni, ez szerintem 100%. Nincs értelme egy jól debütáló sorozatot másra bízni, így csak a 3-tól gyökeresen eltérő Fallout-ot kaphatunk. Amit ha a rajongók kérései alapján raknak össze, nem lehet rossz
12314 levél
Válasz 09.04.20. 20:21 #9
vortób
Nem jó dolog a fejlesztők folyamatos váltogatása. A Bethesda féle változat nem sült el rosszul, de az Obsidiantol egy új felfogást kapunk. Ez jól és rosszul is elsülhet még, de én őket nem tartom akkora névnek mint a Bethesdát.
,,Happiness is only real when shared."
1653 levél
Válasz 09.04.20. 20:10 #8
AstorAnt
Indítok egy szervkereskedőt, és a bevételemet eljátszom a ghoul kaszinókban

Örülök hogy készül, és azt sem bánom hogy az Obsidian készíti.Lehet nem lesz olyan jó, de legalább kapunk egy más szempontból elkészített Falloutot.Amúgy szerintem a rajongók észrevételeiből gyűjtött információkat felhasználva készítik majd el, szóval még egész kellemes dolog is kisülhet az Obsidian konyhájában.
"Everyone who run, is a VC, everyone who stand still, is a well disciplined VC"
46 levél
Válasz 09.04.20. 19:48 #7
Metontour2
Lehet egy poszt nukleáris póker játék a lesz a ghoullá változott Korda Györggyel
97 levél
Válasz 09.04.20. 19:04 #6
Elkor1991
Ja, mondjuk 1 jobb lett az igaz, de én a 2vel is megvoltam. Viszont ha a Fallout 3hoz viszonyítunk akkor nehéz dolguk lesz, mert az elég jól sikerült
2745 levél
Válasz 09.04.20. 18:47 #5
cygary
Tekintve, hogy állítólag teljesen más lesz a játék könnyen elképzelhető hogy nem is RPG lesz belőle. Én most egy akció-játékra tippelnék helyben.
33714 levél
Válasz 09.04.20. 18:22 #4
Creativ3Form
Azért a Kotor2 messze nem lett olyan jó, mint az első rész...de reménykedni szabad.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
97 levél
Válasz 09.04.20. 18:16 #3
Elkor1991
Én nem kétlem, NWN 2vel és KotoR 2vel maguk mögött, sztem simán megcsinálják ezt is. Mostani 1ik legjobb RPG-t gyártó csapat
4243 levél
Válasz 09.04.20. 17:49 #2
xeLaR
Bár örülök, hogy lesz "új" Fallout, de nagyon kétlem, hogy az Obsidian képes lesz egy Bethesda-szintű minőséget hozni...
-ReLax- Everything you know is wrong / black is white, up is down and short is long / and everything you thought was just so important / doesn't matter... -xeLaR-
766 levél
Válasz 09.04.20. 17:49 #1
PC Dome
Ez a téma az alábbi cikkhez kapcsolódó hozzászólásokat tartalmazza:
Fallout: New Vegas - bejelentve (Hírek)

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.