Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Beszélgetés a játékokról

»» Pole Position 2010 (F1 Manager játék)

1 levél
Válasz 12.04.01. 13:44 #7
adika97
az alap modot hol töltsem le?
Vagy melyik az?
4178 levél
Válasz 11.03.21. 21:01 #6
U.R.H.
A mod csak a pilótákat, a csapatokat és a versenypályákat cseréli le.
2883 levél
Válasz 11.03.21. 19:38 #5
Nayrobi
Fuh, már nem emlékszem pontosan mert régen játszottam vele utoljára, de azt hiszem, hogy már el kellett kezdeni hamarabb a fejlesztést, előző évben, és nálam ez volt a probléma, mert olyan jól ment minden, hogy a következő évben vagy nyertem, vagy kiestem a pilótám szerencsétlenkedése miatt, de a vb így is meglett simán. Az utolsó csapatot felhoztam 2 év alatt vb-nek, ezután nem volt kihívás. A részletekre már nem emlékszem, meg az még az 1.0-ás verzió volt mindenféle mod nélkül
PSN: nayrobi11
4178 levél
Válasz 11.03.21. 18:20 #4
U.R.H.
Igen ettől tartok én is, hogy egy idő után el fog laposodni nagyon.
Most elkezdtem szándékosan very easy-n egy kampányt a mercedes Gp-vel.

Arra vagyok kíváncsi, hogy ha vége a szezonnak, akkor mi történik. Hogyan kerülök át a következő szezonba. Főleg a jövőévi kocsira vagyok kíváncsi, mivel nem igazán értem ezt a fejlesztős rész. Oké, hogy építünk egy vázat a jövőévre, de pl. az aerodinamikai alkatrészek és a mechanikai alkatrészek, hogyan fejlődnek a jövőévre? Az addig fejlesztett alkatrészek gondolom megmaradnak és gyárthatóak továbbra is, csak mi van ha nem felelnek meg majd a következő évi szabályoknak? Szal, így randomba fejlesztgessem a dolgokat, azt vagy jól sül el a vagy nem?

Vagy inkább csak a váz számít és újra megint beszállítóktól vásárlunk anyagot a gépbe?
2883 levél
Válasz 11.03.20. 20:48 #3
Nayrobi
Tényleg egészen jó játék, de sajnos két vb cím után meguntam, valamikor lehet előveszem újra, kedvet kaptam hozzá
PSN: nayrobi11
4178 levél
Válasz 11.03.20. 16:06 #2
U.R.H.
És majd elfelejtettem, hogy akinek kéne magyarítás az 1.3 verzióhoz, az írjon privibe. Sajna aki, készítette az 1.0-ás magyarítást, az nem töltötte fel a magyaritasok.hu-ra. Az 1.3-ashoz meg egyáltalán nem készült magyarítás. Így a neten fellelhető félkész 1.0-ból csináltam egy félkész 1.3-at. Csak mivel nem az enyém, nem szeretném itt nyilvánosan publikálni.

Huhh, de megcsavartam.
4178 levél
Válasz 11.03.20. 15:58 #1
U.R.H.
Könnyen lehet, hogy a süllyesztőbe jut a topic, de azért megpróbálom.

A Pole Position egy, ha jól tudom régi 1995-ös f1 manager játék feldolgozása. Ezt az újat egy német fejlesztő csapat követte el és került piacra 2010 májusában. Sajnos a játék alapból nem licencelt, egy valós pályát, csapatot, versenyzőt sem tartalmaz, de mivel borzasztó könnyen moddolható, pár hónapra a megjelenés után, már elkészült hozzá a 2010-es f1 mod.

Feladatunk nem kevesebb, mint egy f1-es istálló csapatfőnöke lenni. A játék elején el kell döntenünk, hogy mely istálló csapatfőnöke akarunk lenni. A tavaly 12 csapaton kívül még választhatunk 6 "fiktív" csapatközül is. Ezek után kezdőpénzünkből nekünk kell alkalmazottakat bérelnünk a csapatba, velük szerződéseket kötni, a fizetésüket eldönteni stb.. Nekünk kell megépíteni az autót, mi döntjük el pl., hogy milyen motor legyen a verdába, milyen váltó stb.. A beszállítóktól vásárolható alkatrészek helyett, akár a mi saját tervező csapatunk segítségével is alkothatunk, fejleszthetünk alkatrészeket. Sőt ezt nevezhetjük kötelezőnek is mivel, csak így tudunk versenyképesek lenni. Nekünk kell a kocsi beállításait is elvégeznünk. Ha lejár egy pilótával a szerződésünk, akkor ha elég jól érezte magát a csapatunknál, akár hosszabbíthatunk vele szerződést, ha nem szeretne, akkor összesen 100 pilóta (Jelenlegi f1 és gp2-es pilóták közül) közül választhatunk, hogy kinek szeretnék ajánlatot tenni.

Mivel ez egy manager játék, szeretném hangsúlyozni, hogy nem mi versenyzünk. Mi max. csak utasításokat tudunk adni a pilótáknak versenyzés közben. (Tartsák a pozíciót, előzzenek, agresszívan törjenek előre stb.)

Többnyire a játékmenet annyiból áll, hogy menük között ugrálunk és kattintgatunk. A versenyek pedig, úgy zajlanak, hogy egy 3d-s térképen látjuk, ahogy a csapatok logói siklanak végig a pályán.

Én nem szoktam manager játékokkal játszani, de aki szereti az Formula 1-et, annak tudom ajánlani, hogy szerezze be. Pár órát rá kell szánni, mire az ember kiismeri magát a játékba, jól belövi a kocsit és nem csak utolsó helyeket szerezi a csapatának.


1.3-as patch: Link

f1 2010 Mod: Link

A játék neve pedig: Pole Position 2010

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.