Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Beszélgetés a játékokról

»» Resident Evil 6

Resident Evil 6

Resident Evil 6
A legutóbbi Resident Evil 6 cikkek, hírek
10214 levél
Válasz 20.03.26. 22:49 #92
davkar9
Kezdeti nehézségek után elég hullámzó volt az élmény. Leon kampány nyomokban resi hangulatot tartalmazott. Az akció részek is működhettek volna, a kisvárosi káoszban lett volna fantázia, a fél kínát letaroló végeküldetéseket viszont túltolák. Követhetetlen akciók, idióta szörnydesignok. Sherry találkozás tetszett, igazából ez volt az egyik, igazából fő oka, hogy végigszenvedtem a játékot.

Chris kész katasztrófa, simán a legrosszabb játékélményem... Alapból fos a kamerája a játéknak, de itt annyiszor volt fixkamerás menekülés, futás közben gyorsan odafordulás, ami általában halállal végződtek.

Sherry tetszett. Nem tudom mik a tervek a remakeken túli részekre, de szerintem Sherry elbírna egy külön játékot. Urkabisti 1-hit killes lopakodós részért viszont valaki pofont érdemelne.

Ada. Többi kampányból össze lehetett rakni, mi történt, az a pár nem látott jelenet elég vegyes volt, sztori és gameplay szempontból is.

Összességében nem tetszett. Voltak jó pillanatai - Leon, Sherry kampány többnyire - de a frusztráló játékelemek (járművek, vízalatti részek), a hulladék kamera, a sötétség, a resi hangulat hiánya és a túltolt akció miatt ez egy rossz játék volt. Előtte újráztam az 5. részt és annak is megvoltak a hibái, de így a 6 után azt kell mondjam, hogy az sokkal inkább resi játék, mint ez.

Amit értékelhető benne az a narratíva. A párhuzamosan futó, nézőponti történeteket átvehették volna a remakekbe is.

szerk. ja és a kurva anyját annak, aki ezeket a szájbatekert qte-ket erőltette. Lötyög az A-D a sok rohadt szabadulástól és ajtónyitástól.
All me best mates are trees.
10214 levél
Válasz 20.03.23. 19:06 #91
davkar9
Te jó ég, ez mekkora szar... Életben nem kellett még a refundra nyomnom és nem is az a ~2500 forint fog földhöz vágni amit most akcióban kiadtam érte, de a prológus alatt erősen elgondolkodtam rajta. Háromszor haltam meg mire sikerült rájönni, hogy nyomva kell tartani a spacet, nem pedig csak megnyomni ugrások előtt. Főmenü helyett egyből a játékba dob be, pause nincs, csak egy igénytelen minimalista mobil "menü" (a hányinger, átláthatatlan inventoryról ne is beszéljünk...). Qte őrület 5 lépésenként és amúgy kurvasötét. Ilyen rossz első benyomást kevés játék tett.

Kész csoda, hogy nem halt meg a franchise ezután az epizód után.
All me best mates are trees.
50 levél
Válasz 13.04.09. 08:41 #90
Shepard0033
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy telepités után a kezdőképernyőn megjelenő "Press any Button" után, megjelenik a grafikai beállitások, utána viszont megint a "Press any button" képernyő!A kérdésem az lenne, hogy a fenébe tudom elinditani a játékot, hogy játszak is vele?
11210 levél
Válasz 13.04.04. 20:52 #89
VodevilX
Végeztem. Ebből ennyi elég is lesz, nem kell több ilyen. Kedves Capcom tessék szépen visszakanyarodni a survival horror műfajhoz!
Apukám há te most nem engem vissza maga..ön...
554 levél
Válasz 13.04.03. 12:51 #88
Slyder
Ganyé a program. Játéknak nem mondható mert az szórakoztató és érdekes, de ebben nincs semmi. Ez valami rohadás amit összedobtak a capcom idiótái. Nem szabad megvenni, bármilyen olcsó is legyen.
11210 levél
Válasz 13.04.02. 19:51 #87
VodevilX
Ez a játék nem tudja eldönteni mit akar, ez a baja!
Most vagyok túl a 3 alap kampányon, jön Ada. És hiába látszik hogy elment a szimpla shooter irányba, mindenféle idióta megoldással feleslegesen: legyen az lövés közben mozgás, vagy fedezék, meg dodge. De mégis megmaradt, hogy a lőszer igenis véges, noha mindig elég, azért ésszel kell, mert pont a Chris kampányban a végén emiatt kellett szenvednem mert nem volt elég már a végén. Ez pedig így totál ellentét.
Másrészt tök sötét a játék, elég szar így játszani, mert ettől nem lesz félelmetes, csak szimplán alig látok valamit néha.
Így hogy elkapott a lendület, elmegy, de valahogy tényleg nem jó játék ez így

Pedig én minden kritika ellenére hónapok óta, az utolsó percig bizakodva vártam, hogy biztos nem olyan rossz mint mondják. De valóban, az biztos hogy ez így csalódás. Az mondjuk meglep, hogy valóban milyen hosszú.
Apukám há te most nem engem vissza maga..ön...
14276 levél
Válasz 13.03.25. 09:20 #86
balays82
Ha a Leon kampány első két fejezete is csalódást okozott, akkor később még rosszabb lesz, mert még ezek (illetve részben a bónusz Ada kampány) idézik leginkább a régi hangulatot. A Leon kampány vége, illetve az egész Chris és Jake kampány egyáltalán nem. Akciójátékként ugyan szerintem megállja a helyét a játék, bár annak sem kiemelkedő. Nekem valahogy sikerült elvonatkoztatni a korábbi részektől, így többnyire jól szórakoztam, de tényleg nem volt az igazi. Kíváncsi vagyok, hogy a Revelations mennyivel lesz jobb ezen a téren, csodát attól sem várok már.
11210 levél
Válasz 13.03.25. 07:45 #85
VodevilX
Sajnos valóban elég rossz útra keveredett ez a sorozat... Jogosak a kritikák, valahogy játékként sem az igazi, Resident Evilként meg pláne. Leon 1. és a 2. chapter fele alapján.
Apukám há te most nem engem vissza maga..ön...
11210 levél
Válasz 13.03.21. 20:05 #84
VodevilX
Ez mondjuk elég buzi dolog, hogy minden szépet meg jót adnak hozzá, de megjelenés előtt 6 órával nincs predownload...
Remélem 04kor, ha felkelek és elindítom, akkor reggelre lejön.
Apukám há te most nem engem vissza maga..ön...
11210 levél
Válasz 13.03.13. 19:48 #83
VodevilX
No elővételezve steamen, ajándék RE5-el, Season Pass, zene + digitális art book.
Apukám há te most nem engem vissza maga..ön...
11787 levél
Válasz 13.02.23. 15:11 #82
Ghoost
Fú de király, végre jön a Pc változat, kár, hogy pont az államvizsgáim előtt...
6966 levél
Válasz 13.02.23. 14:46 #81
GustyX
Resident Evil 6 benchmark.

Nem érdekel a játék, de az ilyen külön benchmarkokat szeretem. le is tesztelem majd.
http://gustyx.web4.hu - saját véleméyeim, tapasztalataim játékokról
6966 levél
Válasz 12.12.17. 22:23 #80
GustyX
Hátha valakit érdekel, PC-s infok és valami konzol pöcsös:

"The game is launching as a Steam download and a physical retail product worldwide from Friday March 22, 2013, and both versions will contain all of the DLC found on consoles free of charge, such as the ‘No Hope’ difficulty setting.

Here’s a rundown of the game’s Steam features:

· Cloud saving
· Steam Achievements
· Friends support
· Game overlay
· Leader boards

Here are the game’s minimum specs:

· OS: Windows Vista®/XP, Windows 7, Windows 8
· Processor: Intel® CoreTM2 Duo 2.4 Ghz or better, AMD AthlonTM X2 2.8 Ghz or better
· Memory: 2 GB RAM
· Hard Disk Space: 16 GB free hard drive space
· Video Card: NVIDIA® GeForce® 8800GTS or better
· DirectX®: 9.0c or greater
· Sound: Standard audio device

Finally, here are the recommended specs:

· OS: Windows Vista®/XP, Windows 7, Windows 8
· Processor: Intel® CoreTM 2 Quad 2.7 Ghz or better, AMD PhenomTM II X4 3 Ghz or better
· Memory: 4 GB RAM
· Hard Disk Space: 16 GB free hard drive space
· Video Card: NVIDIA® GeForce® GTX 560 or better
· DirectX®: 9.0c or greater
· Sound: Standard audio device

Meanwhile, in console-land, Resident Evil 6 will receive a second title update on January 22nd that makes the following changes:

Agent Hunt Mode
· Available without having to complete a campaign
· Selectable criteria for joining a session:
Stage selection
Region selection
Players can determine whether to join a session based on campaign player’s settings such as infinite ammo or friendly fire setting
Stage selection
· Individual stages within chapters can be accessed at any time once completed
General
· QTE assist
QTE assist is currently part of the Amateur difficulty level, and automatically completes QTEs for the player. With this update, players can optionally activate QTE assist on any difficulty level.
· Adjustments
Some sections of the game have had their difficulty adjusted to provide an improved experience"
http://gustyx.web4.hu - saját véleméyeim, tapasztalataim játékokról
3678 levél
Válasz 12.10.06. 19:46 #79
gregmerch
Ma volt végre egy kis időm, így nekiláttam Leon történetének. Az első fejezeten vagyok túl, és közel 4 óra az eddigi játékidőm. Azért is van ez így, mert a régi beidegződésnek köszönhetően minden sarokba benézek, hátha van ott valami. Aztán persze csak a legritkább esetben van. Mert ez, habár nem lett rossz a hangulata, nem a hagyományos RE irányvonalat követi. És nekem nagyon hiányzik belőle a kutatás, a tárgyhasználat, a gondolkodás, és úgy egyáltalán: a hagyományos túlélő horror feeling. Ettől függetlenül elfogadom, hogy több mint másfél évtized után már nem lehet változatlan formában ugyanazt eladni, hiszen az akkori játékos generáció (kevés kivétellel, mint pl. jómagam) már felnőtt, ma pedig az akció dívik mindenek felett, és annak hajlamosak a T. Készítők jól felfogott anyagi érdekük által vezérelve mindent alárendelni. Ez van, nem tudunk mit tenni. A hajdani sláger műfajok mára erősen réteg stílusokká zsugorodtak, mint pl. a point 'n click kalandjáték, vagy, mint a mellékelt ábra mutatja, a túlélő horrorok is. Én ezt sajnálom, de a régi kedvenceim mindig itt lesznek nekem, így annyira nem bánkódok. Jó ez így, majd megszokjuk.
"....money talks, and bullshit runs the marathon." /Chris Carter: Hunting Evil/
14276 levél
Válasz 12.10.04. 11:35 #78
balays82
Az ORC hatalmas anyagi sikere engem is megdöbbentett, pedig ott már a megjelenés előtt is tudni lehetett, hogy borzalmas lett. Ráadásul csak valami gyatrán összedobott single kampány volt benne (totálisan hülye MI-vel), ami pedig mindig a sorozat igazi erőssége volt. Ehhez képest vették, mint a cukrot. Ha abból el tudtak adni több mint 2 milliót, akkor furcsa lenne, ha pont a RE 6 bukna meg anyagi szempontból, bármennyire is vegyes a fogadtatása. Ha mégis bukik, akkor viszont szerintem egy időre el le is mondhatunk róla, hogy újabb részt készít a Capcom.
3678 levél
Válasz 12.10.04. 11:04 #77
gregmerch
Bakker, tegnap nem volt semmi időm játszani (este elözönlött a családom, a tágabbikat értve), és mire magam maradtam, már fél 10 volt, így kimaradt a játék . Na, majd talán ma.

A hangulatot fenntartandó, ha van munka közben szabad 5 percem, azért olvasgatom a RE franchise-zal kapcsolatos cikkeket, ismertetőket. Az jutott az eszembe mindezek kapcsán, hogy (és ez nem csak erre a sorozatra igaz sajnos) mindaddig, amíg bármilyen "ergya" lesz is egy program, a rajongók ezért, vagy azért megveszik, addig nekünk, cikkíróknak gyakorlatilag a szavunk, még ha le is írjuk azt, "üres locsogás" lesz. Amíg van bevétel a gyenge teljesítmény mögött is, addig miért érdekelje bármelyik fejlesztőt a minőséget és a tartalmat ért kritika?

A következők pl. a wiki RE: Operation Raccoon City c. játékkal kapcsolatos szószedetében olvashatók:
"The game was met with a mixed and often negative critical reception, but became a commercial success nevertheless, selling more than 2 million units."
Akkor meg miről, és főleg, miért beszélünk?

Egyébként tényleg annyira gyenge lett ez a játék (a RERC), vagy csak "nem RE"?

A RE6 nekem továbbra is tetszik, a fentiek csak úgy, attól részben függetlenül fogalmazódtak meg bennem.
"....money talks, and bullshit runs the marathon." /Chris Carter: Hunting Evil/
3052 levél
Válasz 12.10.03. 20:00 #76
RAI*DEN
És a játék kipörgetve . Ideje nekiállnom legnehezebb szintnek, valamint begyűjteni a Serpents Emblem-eket(Capcoméknál piszkosul elrejtették őket, nem igazán szúrja ki az ember szemét egyik sem...),valamint kimaxolni achievementek terén a játékot
23653 levél
Válasz 12.10.03. 17:10 #75
Peace
Annyira jó mindezt olvasni....

Remélem azért átjutok még valaha ismerősömhöz folytatni a co-op-ot.....
3052 levél
Válasz 12.10.03. 16:53 #74
RAI*DEN
Látom mindenkinek kétségei vannak a Chris és Jake kampányát illetően, de szeretnék kétségeket oszlatni. Chrissel vittem végig először a játékot, és megmondom őszintén, szerinetm tartalmilag ez a szál volt nálam a legerősebb, sőt a legutolsó fejezetben erősen küzdenem kellett a töltényhiánnyal, valamint a legemberhezszólóbb jelenetek is ide kerültek. Jake kampányáról annyit, hogy annyira nem szerettem, de az elmúlt évek egyik legpofásabb finall boss fight-ját kapjuk meg ettől a száltól, amit biztos, hogy még vagy 20-szor lenyomok a látvány miatt! Annyira még visszatérnék Chris-re, hogy nála érezni csak igazán, hogy emberek a karakterek, és nem szuperhősök akik egy pöccintéssel lerendezik az ellenségeiket, de ezt majd megtapasztaljátok . Mai napom programja már csak az lesz, hogy végezzek Ada kampányával
3678 levél
Válasz 12.10.03. 13:28 #73
gregmerch
Igen, a játékidő abszolút elismerést érdemel, főleg a műfajon belül! Egy átlagos rpg-vel vetekszik ezen a téren, és nekem is leginkább egy játékgyűjtemény ugrik be róla, mint egy szimpla játék. Ha belegondolsz, hány, de hány alig 6-8 órás programmal találkoztunk az elmúlt években, amiket az ember pikk-pakk végigtolt, aztán ott állt az "ennyi???" sajátos kifejezésével az arcán. A legutóbbi PoP például tipikusan ilyen volt (a PS3/XB360/PC verzióra értem, a többit nem toltam végig). Szóval szép, hosszú időtöltést fog nyújtani, az biztos, amit a többféle nehézségi szint, és a kampányonkénti 2 választható ember még meghosszabbít.

Hát, a Kolléga kilétére én is kíváncsi vagyok ! Mi is csak a cikkek megjelenésekor tudjuk meg rendszerint, hogy ki kapta az adott programot. Mindenesetre az írás biztosan alapos, és mérvadó lesz! Efelől nincs kétségem!
"....money talks, and bullshit runs the marathon." /Chris Carter: Hunting Evil/
14276 levél
Válasz 12.10.03. 11:58 #72
balays82
A három stílus összecsomagolása legfeljebb akkor lenne olyan nagy probléma, amekkorát csinálnak belőle, ha a játékot így is le lehetne tudni kb. 10 óra alatt. Mivel azonban a jelek szerint ennek a háromszorosát is megközelítheti a játékidő (ami ebben a műfajban manapság már szokatlanul hosszúnak számít), így szerintem ezzel nincs olyan nagy gond. Ismerve a Capcom üzletpolitikáját (kismillió DLC-vel lehúzni a népet), már az is nagy dolog, hogy egy játék áráért lényegében hármat adtak, illetve még ott a bónusz Ada Wong kampány is.
A fórumokat olvasgatva azt tapasztalom, hogy sokan azok közül, akiknek kétségeik voltak az új rész színvonalát illetően, most már többnyire elismeréssel szólnak a játékról. Azzal pedig, hogy közben óriási nagy lejárató kampány is folyik ellene (a metacritic oldalán pl. jelenleg 0.4 ponton áll a "játékosok" szavazatai alapján), szerintem nem kell foglalkozni, aki ebben leli örömét, az csinálja csak. Mi meg közben élvezzük a játékot.

Egyébként már nagyon kíváncsi vagyok rá, ki a többször is emlegetett titokzatos Kolléga.
3678 levél
Válasz 12.10.03. 11:30 #71
gregmerch
Igen, én is a Capcom miatt választanám a Leon, Chris, Jake sorrendet, mert szerintem sem véletlen, hogy ők ezt állították be. Sem ABC, sem pedig kronológia nem indokolja egyébként azt. Biztos meg van rá az okuk.

Olvasgatom a kritikákat, és arra jöttem rá, hogy ha ez nem egy, hanem 3-4 különálló játék volna, biztosan nem lenne ennyire vegyes a fogadtatása. Lenne egy szellemi örökös, a Leon sztori személyében, és lenne 2-3 másik játék, ami más-más stílust képviselne. Így viszont, hogy mindenki egy új etalonra számított (én valamiért direkt nem néztem meg a számtalan "hájpot"), többé-kevésbé jogos lehet, hogy vannak, akik csalódtak. Pedig annyi történt, hogy valószínűleg nem kezelik helyén a dolgokat. Az elején megmondták a fejlesztők, hogy több, összességében összefüggő, de önmagában különálló, és pláne teljesen külön felépítéssel, stílussal és designnal rendelkező epizódból fog állni a játék, melyek között ki-ki megtalálhatja a neki legjobban tetszőt. Erre most mindenki azon siránkozik, hogy valóban így lett. Az viszont az érem másik oldala, hogy a RE sorozatnak mindig a fő szála volt a bivaly erős, a mellékági történetek (shooterek, csapat alapú sztorik) pedig legjobb esetben is a "szódával elmegy" kategóriába estek. Az Operation Raccoon City fiaskója után elgondolkodhattak volna, hogy nem biztos, hogy az eddigi formában erőltetni kéne a dolgot. Erre most is mindenki a Chris sztorit szídja legjobban, ami talán a legjobban hasonlít arra (bár csak videón láttam az előbbit).

Nekem tetszik, amit eddig láttam, és továbbra is nagyon várom a saját ismertetőnket, mert egy Dome-os Kolléga véleményére jóval többet adok, ha már sajtóról van szó.
"....money talks, and bullshit runs the marathon." /Chris Carter: Hunting Evil/
14276 levél
Válasz 12.10.03. 09:49 #70
balays82
Ezen igazából én is gondolkodtam, de végül úgy döntöttem, hogy Leon, Chris, Jake sorrendben játszom végig a játékot, tehát nem váltogatok a három történetszál között. Én is félek, hogy így a legjobb részt már az elején le fogom tudni, ami után a másik kettő már nem lesz olyan szórakoztató, de talán nem véletlenül határozta meg a Capcom is ezt a sorrendet. Viszont mivel az már a megjelenés előtti videókból is kiderült, hogy például Leon és Chris össze fog találkozni (ráadásul szerintem ott, ahol Jake demó pályája is játszódott), így nyilván bőven lesznek átfedések a három történetszál között.
3678 levél
Válasz 12.10.03. 09:05 #69
gregmerch
Bakter, elaludtam este 10-kor, addig meg épp csak bele tudtam kukkantani 2 fejezet első pályájába. (Nem tudom eldönteni, hogy milyen sorrendben toljam őket, ezért nézek bele mindegyikbe, illetve eddig csak kettőbe.) Remélem hétvégén lesz időm komolyabban belefolyni! Eddig tetszik, főleg Leon része. Az teljesen visszahozza az ős trilógia hangulatát! Christől, az eddig látottak alapján, főleg lövöldére számítok, de itt meg a menü lett retrós. A harmadikat megnézem ma, aztán döntök. (Majdnem 100%, hogy Leonnal kezdek, bár általában szeretem a legjobbat a végére hagyni.)
"....money talks, and bullshit runs the marathon." /Chris Carter: Hunting Evil/
14276 levél
Válasz 12.10.03. 00:17 #68
balays82
Én viszont nem várok, bár nyilván ennyi játékkal töltött idő után még nem lehet messzemenő következtetéseket levonni. A prológuson (ami lényegében az E3-as demó), illetve az első Leon fejezeten vagyok túl (2 órába és 19 percbe telet, tehát a szavatossággal egészen biztosan nem lesz gond). A játékkal kapcsolatos két nagy félelmemről gyorsan bebizonyosodott, hogy alaptalan volt, mert egyrészt a grafika sokkal szebb, mint a demóban volt (bár így is elég vegyes az összkép), illetve az ott tapasztalt sötétség mértékét is sikerült visszafogni, most nagyjából ideális (igaz, maximumra tekert fényerő mellett).

A játékot veterán nehézségi szinten kezdtem (fölötte van még a professional), így pedig néhol meg is szenvedtem a továbbjutással, mert akkora túlerőben voltak a zombik, a lőszerkészlet viszont ilyen esetekben nem egyszer szűkösnek bizonyult. Ezen kívül voltak olyan helyzetek, amikor egyértelműen a menekülés volt az egyetlen járható út. Véleményem szerint a kihívási faktor is rendben van, bár néha olyan kis helyre zsúfolódunk össze az élőhalottakkal, ami elég kaotikus játékmenetet eredményez.

Ha már játékmenet, nekem eddig különösebb bajom nincs vele, eléggé kézre áll minden, az irányítást sem nehéz megszokni, az AI vezérelte társ pedig elég jól teszi a dolgát, nyilván nem annyira, mintha egy másik játékos irányítaná.

Ami pedig a hangulatot illeti, az eddigiek alapján arra sem panaszkodhatom, bennem azért néhol sikerült felidézni a régi szép emlékeket (első három rész), túlzás talán egyértelműen kijelenteni, hogy ez a rész már csak nevében Resident Evil. Nekem ejobban tetszik, mint a negyedik rész spanyol, illetve az ötödik afrikai környezete.

Eddig tehát határozottan tetszik, amit láttam, nehéz is volt abbahagyni a játékot. Nem hibátlan, valószínűleg nem is fog új fejezetet írni a sorozat történelmében, ahogyan azt sokan vártuk a bejelentést követően, de ettől függetlenül szerintem kellemes 25-30 órát nyújthat azoknak a rajongóknak, akik nem az első három rész hangulatát és játékmenetét szeretnék egy az egyben viszontlátni a hatodik részben.

És még a zombis póló is király.
3678 levél
Válasz 12.10.02. 20:46 #67
gregmerch
Köszönöm, de megoldottam . Én csak szimplán rohadt fáradt vagyok, pedig ki is írták, mit kell csinálni. Folyamatosan nyomni kell az irány mellé az X-et (PS3-on tolom), én marha meg nyomogattam, mire baromi lassan araszolva próbáltam meg kikerülni a dolgokat a villámgyors menekülés helyett. Pedig nekem minden, egy konzol kontroller, csak nem szokatlan...

Amúgy eddig tetszik, de még várok a vélemény alkotással.
"....money talks, and bullshit runs the marathon." /Chris Carter: Hunting Evil/
23653 levél
Válasz 12.10.02. 20:34 #66
Peace
Ott én is 4.szer haltam. Látszik, hogy totál gyökér vagyok a konzolokhoz. Asszem nyomni kell az A-t, és közben magad felé húzni a bal joy-t.
3678 levél
Válasz 12.10.02. 20:22 #65
gregmerch
Aproposz, van valami tipp arra a részre, mikor a prológusban "dasholni" kell? Nem akarok spoilerezni, de már vagy 10x elcsesztem, és kezd zavarni.
"....money talks, and bullshit runs the marathon." /Chris Carter: Hunting Evil/
3678 levél
Válasz 12.10.02. 20:16 #64
gregmerch
Köszi! Sejtettem, hogy valami hasonló lesz, de azért szólhattak volna. Már kezdtem megijedni. Próbálok átevickélni rajta, de egyelőre elég frusztráló. Remélem javulni fog a tendencia!
"....money talks, and bullshit runs the marathon." /Chris Carter: Hunting Evil/
3052 levél
Válasz 12.10.02. 20:13 #63
RAI*DEN
Az csak egy gyors prológus, ahol beleszagolhatsz az irányításba. A helikopteres szekció után kapásból a menüben fogod találni magad
3678 levél
Válasz 12.10.02. 20:12 #62
gregmerch
Elmentem érte, most próbálgatom.

Gyerekek, most én vagyok a mesüge, vagy tényleg nincs főmenü? Úgy tudtam legalább 3 epizód közül lehet választani alapból, erre nekem a fényerő beállítása után in medias res belecsap Leon sztorijába. Akkor most mi van? Se opciók, se menü, se választható epizódok??? Vagy valóban én vagyok a túl fáradt...
"....money talks, and bullshit runs the marathon." /Chris Carter: Hunting Evil/
23653 levél
Válasz 12.10.02. 19:30 #61
Peace
11787 levél
Válasz 12.10.02. 19:17 #60
Ghoost
Egy RE2 remake valóban nagyon fain lenne, támogatom az ötletet!
11210 levél
Válasz 12.10.02. 18:55 #59
VodevilX
Szerintem is ez a korrekt, alapjában véve önmagához érdemes hasonlítani egy franchise-t. Persze meg lehet nézni, hogy felhasznál e jó ötleteket másból, ami tényleg csak javára válna, de emiatt lehúzni... Szóval ha jó hát jó, ha lehetne még jobb az egy dolog, de attól nem lesz rossz.
Egyébként múlthéten szó volt róla, hogy ha úgy vélik hogy kellő érdeklődést mutatna a community, akkor elgondolkodnának egy Resident Evil 2 remaken, mint az első rész is megkapta GameCube-ra.
Nos, ha már alapjában véve nem szeretnének visszatérni ide önálló játékkal, akkor mi mással lenne érdemesebb, mint a legjobb résszel visszatérni? Én nagyon örülnék neki! Pont 2-3 hete toltam végig újra, és továbbra is áll, hogy bizony az a legjobb rész
Apukám há te most nem engem vissza maga..ön...
3678 levél
Válasz 12.10.02. 09:48 #58
gregmerch
Olvasva a hozzászólásaitokat, nagyjából beigazolódni látom a saját elképzeléseimet. Nekem a történet az egyik legfontosabb eleme egy ilyen játéknak, és abban ezek szerint nincs hiba. A játékmenetet pedig én, a magam részéről, ha csak valami orbitálisan nagy hiba, vagy mérföldes visszalépés nincs benne, akkor mindig önállóan, a saját maga tükrében nézem, és nem avval foglalkozok, hogy "bezzeg az xyz-ben ezt másképp oldották meg". A RE4 nekem egyáltalán nem akkora etalon pl., mint anno az 1, a 2, vagy a 3 volt (legelső sorban az 1-el), az 5 meg abszolút el is rugaszkodott a szememben az alapoktól, de a maga módján jó játék volt az is. Őszintén szólva, az utóbbi években a leginkább a RE 3DS-re írt epizódja fogott meg. Na, az nagyon bejött, egészen hasonlított néhol a régi részekre. Egy szó, mint száz, ma este hazafelé a munkából mindenképpen útba ejtem a "3 számos" boltot. Csak ugye egész héten (és most még hétvégén is) melózni kell ...Hú, de nehéz lesz alvás nélkül...
"....money talks, and bullshit runs the marathon." /Chris Carter: Hunting Evil/
14276 levél
Válasz 12.10.02. 09:03 #57
balays82
Ezek szerint jók voltak az értesüléseim Ada Wong történetszálát illetően. Már küldött SMS-t a futárszolgálat, hogy jön a csomag, alig várom a ma délutánt, hogy elkezdhessem.
3052 levél
Válasz 12.10.02. 00:02 #56
RAI*DEN
Így van, ha végigtolod mind a 3-at, megkapod 4.-nek Adáét. Nekem összességében nagyon bejön az egész játék, nehezen tudom letenni, bár tudok megálljt parancsolni magamnak, ha már elég sokat nyomtam vele már. Ami kifejezetten tetszeni fog mindenkinek, hogy mind a 4 szál végigjátszása alsóhangon is 20 óra, de inkább mondjuk úgy, hogy szálanként 6-7 óra mindenkinek első nekifutásra. Évek óta ha tehetem X360-anon játszok minden címet amit csak lehet, a grafika számomra sosem volt mérvadó egy játéknál, a Residen Evil 6 konzolos grafikája szerintem minden, csak nem ocsmány . Sosem a grafikára gerjedtem, látványban meg adja bőven azt ami kötelező szerintem
23653 levél
Válasz 12.10.01. 23:46 #55
Peace
Ez nagyon jól hangzik. Ada kampány akkor válik elérhetővé, ha végigtoltad a 3-at? Leaon második fejezet végéig jutottunk mi el, de már ott kiderült egy hatalmas WTF Ada-ról, legalábbis én még nem találkoztam ezzel. Mint említettem, én nem vagyok hozzászokva a box-os grafikához, így nem tudok róla érdemben nyilatkozni, de a PC-s játékok nagy részéhez képest ez bizony ocsmány. Okés, hogy régi a hardware, de még akkor is.
3052 levél
Válasz 12.10.01. 23:19 #54
RAI*DEN
Már végignyomtam X360-anon a 3 fő sztori szálat. A sztori az abszolút csillagos 5-ös. Minden karakter megkapja a maga sztoriját, és eddig szerinetm Jake sztorijának a vége volt a leghangulatosabb. Leon sztorija nem volt rossz, de eléggé untatott, és a végére annyi töltényt halmoztam fel vele, hogy már attól fájt a fejem, hogy mit dobjak ki, hogy az elsősegély spray beférjen az inventory-ba, vagy, hogy a green herbet felvehessem, hogy aztán kombináljam a red herbbel 6 tabiért. Ezzel szemben Chris kampánya volt a legpöögősebb és ennek is ültem neki első körben, mert hát, hogy valszeg ez lesz a sztori gyenge pontja, bár azt kell mondjam, hogy a sztoriszálának a vége abszolút kárpótolt, és történetileg és eseményileg ez fogott meg a legjobban. Mint tudjátok, 4. sztoriszál is van, még pedig Ada Wongé. Nem fogok róla semmit sem elmondani, mert Hipergigamega Spoilereket lehetne elsütni az ő sztoriszálát illetően, amit ti magatok akartok majd megtapasztalni, de azt kiemelném, hogy az ő sztorija fog a legközelebb állni a rajongókhoz, mert végig egyedül van, csak néhol csatlakozik be egy-egy sztoriszálba, és elég könnyű vele elpatkolni, ha egy húzós helyzetben ásítozni kezdtek, valamint pár helyen a töltényeket nem kímélve kell durrogtatni, hogy aztán szinte kiürült inventory-val haladhassunk tovább vele . Nálam eddig 10-es skálán 9-es, de ne várjatok tőle megváltó horrort, mert azt nem kaptok, csak néhol(pl Leon-nal az első 3 fejezetben), innentől kezdve csak hatásvadász jelenetek sorát kapjuk, amik tényleg elég jó. Amúgy az X360-anas grafikát nem tudom miért ócsárolják oly sokan. Szerintem egyáltalán nem csúnya ahhoz képest, hogy a hardware milyen régi már, sőt, szerintem kimondottan szép X360-anas cím létére
14276 levél
Válasz 12.10.01. 22:58 #53
balays82
Tényleg nem valami nagy szám a grafika így sem, de én már annak is örülök, hogy a demónál valamivel szebb. Ada Wong viszont még ebben a játékban is jól néz ki, őt valahogy nem tudja elrontani a Capcom. Amúgy azt mondják, akik már játszanak, hogy pont az ő történetszála közelíti meg leginkább a régi részek hangulatát.
11210 levél
Válasz 12.10.01. 22:48 #52
VodevilX
Nekem úgy jött, le hogy a csúf textúrákon kívül, amit le lehet szarni az a probléma hogy nem egy új RE4, nem forradalmasít, inkább járja újra a jól bevált utat, némi modernizációval mint a mozgás közben lövés. De engem az sem érdekel, szóval szar biztos nem lesz, mivel itt ott korrekt kritikát kapott. Remélem hamarosan tesztelhetem.
Apukám há te most nem engem vissza maga..ön...
23653 levél
Válasz 12.10.01. 22:01 #51
Peace
Nekem ocsmánynak tűnt a box-os grafika. Remélhetőleg a full HD-s pc verzió valamivel szebb lesz. Nincs hozzászokva a szemem a konzolos grafikához.
3678 levél
Válasz 12.10.01. 21:46 #50
gregmerch
Baromira vártam ezt a játékot, de eddig nagyon vegyes értékelést kapott, ami a 3/10-től a 8.8/10-ig terjed. Ez az egyik kedvenc sorozatom, aminek az első része nagyban hozzájárult egy számomra igen kedves műfaj, a túlélő horror kialakulásához (bár nekem mindig az AitD 1 lesz a stílus megteremtője). Kíváncsi vagyok. Elhatároztam, hogy nem engedem a kedvemet szegni. Volt már, nem egyszer, hogy valamit nem kicsit lehúztak, de nekem nagyon bejött (pl. a Dark Messiah of Might & Magic esetében is).Az Operation Raccoon City-t is a rossz kritika miatt nem próbáltam ki, de abban az esetben megalapozott volt a negatív osztályzat , (megnéztem a rettenetes gameplay videókat). Remélem nem lesz nagy csalódás! Mondjuk a sztorit egyöntetűen dícsérik mindenhol, és a legtöbb szőrözés a játékmenetet éri. Na, majd holnap kiderül. És persze borzasztóan várom kiváló Kollégám ismertetőjét is, azt hiszem, az lesz az igazán mérvadó írás !
"....money talks, and bullshit runs the marathon." /Chris Carter: Hunting Evil/
14276 levél
Válasz 12.10.01. 19:52 #49
balays82
Resident Evil 6 Review 8.8 pont

A videó alapján a demóhoz képest sokkal szebb a grafika, illetve nyoma sincs a túlzott sötétségnek. Igaz, Xboxon tesztelték, de remélem, nincs lényeges különbség a két konzol között. Jó lesz ez.
23653 levél
Válasz 12.10.01. 09:28 #48
Peace
Én is szeretek egymagamba játszogatni, de ilyen alkalmakkor rá kell döbbennem, hogy mekkora élmény ez a co-op.
14276 levél
Válasz 12.09.30. 23:39 #47
balays82
Ennek már kevésbé örülök, tipikus magányos harcosként. Remélem, a sztori kellően érdekes lesz ahhoz, hogy elvigye a játékot a hátán, amikor a játékmenet esetleg döcögni fog.
23653 levél
Válasz 12.09.30. 23:26 #46
Peace
Itt kezdettől fogva a fejünkre van erősítve egy ilyen kis led lámpa, de elég jó a fénye. Most már biztos vagyok benne amúgy, hogy a co-op tett rá két lapáttal a játékélményre. Anno a LEft 4 Dead is azért jött be annyira, mert neten toltuk végig Dome-osokkal.
14276 levél
Válasz 12.09.30. 23:08 #45
balays82
Na ez jó hír, mert a demóban nem volt még lámpa.
23653 levél
Válasz 12.09.30. 23:03 #44
Peace
Mi felnyomtuk maxra a fényerőt, így egész tűrhető volt, nem volt problémánk a sötétséggel. Meg amúgy is ott van a kis lámpa a fejünkön.
14276 levél
Válasz 12.09.30. 22:17 #43
balays82
De várom már a keddet. Minden kétségem ellenére. A Leon kampánytól tartok a legkevésbé, azzal a demóban sem volt sok bajom, inkább a másik kettő necces. Az Xbox-os verzióban is vaksötétség van egyébként a pályákon, vagy ez csak a PS3-as sajátossága?

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.