Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Anyagilag is sikeres a Cities: Skylines [hozzászólások]

Kapcsolódó tartalom: Anyagilag is sikeres a Cities: Skylines
Egy nap alatt negyedmilliót adtak el a városmenedzser játékból.

Cities: Skylines

Cities: Skylines
A legutóbbi Cities: Skylines cikkek, hírek
481 levél
Válasz 15.03.16. 22:02 #8
Sir Spike
Anno a Cities XL elég jó kis darab volt, mondhatni hiánypótló. Az egyetlen hibája az volt, hogy a fejlesztők képtelen voltak újítani rajta. Az újbóli kiadások bővültek pár új épülettel, meg volt egy-két hibajavítás és kész. Illetve a multi-core támogatás sem igazán működött. Egy proci szál mellett egy nagyobb város rendesen izzította a procit.

Viszont nagy előnye volt, hogy nem lehetett "ultimate" várost építeni. Ahhoz, hogy egy igazi metropolist összehozzon az ember, ahhoz segéd/célvárosokat kellett építeni. Pl. olajkitermelő, édesvíz kitermelő. És ezt a pár várost kellett jól összefűzni.
Az iparnak volt mélysége, sokkal nagyobb, mint a Skylines-nak. Pl. az irodák hatékony működéséhez IC gyárak kellett, amihez nagy szakértelmű munkásokra, illetve sok áramra volt szükség. Viszont, ha a nehéziparra gyúrtunk rá, akkor az zabálta az olajat. Szóval volt benne micro rendesen.
A Skylines nagy előnye, hogy a Cities XL sosem volt igazán pro a közlekedéskezelésben. Út, meg variálhatóság volt benne dögivel, sőt útmenedzsmentben jobb volt, mint a Skylines, de az utazások és szállítások kontrollálhatatlanok voltak. Mindenki ment a legrövidebb úton, vagy amit annak gondolt, ezzel oltári dugókat létrehozva.

És most nézem, hogy mennyit írogattam
Szumma: A Skylines teljesítette azokat az elvárásokat, melyek anno a SimCityvel szemben elvártam. És ha összeraknánk a Skylines és a Cities XL össze jó tulajdonságát, akkor egy olyan szimulátor születne, amit most azonnal előrendelnék
923 levél
Válasz 15.03.16. 13:48 #7
ivanova36
Ha a fallout-ot sikerült (Fallout vs Fortress Fallout)akkor a Cities-t sem nagy kaland Pedig e példában szereplő két játék még köszönő viszonyban sincs, nem hogy azonos piaci szegmenst fedjenek le...
1664 levél
Válasz 15.03.16. 13:40 #6
GeryG
Gondolom, nehéz lehet levédetni egy olyan hétköznapi szót, mint a "városok".
923 levél
Válasz 15.03.16. 13:27 #5
ivanova36
Akkor már érthető, miért lett ekkora forgalma. Kérdés hogy a névazonosság miatt hogy hogy nem balhéznak még?
1664 levél
Válasz 15.03.16. 12:05 #4
GeryG
Nem, a Cities XL-XXL a Focus Home Interactive saját sorozata, a Cities: Skylines pedig a Colossal Order fejlesztése és a Paradox kiadásában jelent meg. Lényegében semmi köze a két címnek egymáshoz. (tök durva egyébként, hogy Unity-t használ, ha nem nézek utána, fel sem tűnt volna. Nagyon feltörekvőben van ez a motor is )
923 levél
Válasz 15.03.16. 11:54 #3
ivanova36
Feltételezem hogy a Cities XL és a Cities XXL után a széria következő része a Cities Skylines. Ennek fényében kisebb csoda hogy siker lett a Skylines, az XXL "lehúzása" után.
Meglehet hogy nem vártak sokat az XL után az XXL-től, mégis a Steam forrongott az indulatoktól, hogy mekkora lehúzás volt az XXL, új UI skin, 2 új épület és semmi több, 20 euróért...és még ma is 40 euró, ha nincs meg a Cities XL.
És nem ez az első ilyen eset sajnos.
1664 levél
Válasz 15.03.16. 09:29 #2
GeryG
Ez persze szigorúan csak az én véleményem, de szerintem a Cities XXL-től már csak az elődei miatt sem vártak csodát az emberek. Persze, biztos annak a szériának is meg van a maga rajongótábora, de azért korántsem akkora cím, mint a SimCity volt korábban. Utóbbi éppen azért volt akkora csalódás, mivel kvázi a műfajt megteremtő széria volt. Szerintem az utolsó játék önmagában nem volt rossz, csak épp sokkal többet vártak tőle a rajongók.
A Skylines viszont meglepetés siker, mivel nem nagyon volt előzménye (a Cities in Motion tudtommal BKV-menedzser, nem városmenedzser, de cáfoljatok meg, nem játszottam vele). És ahhoz képest tényleg egész jó lett.
923 levél
Válasz 15.03.16. 09:07 #1
ivanova36
A Cities XXL után ez meglepő. Ennyire ki lenne éhezve a játékostársaság egy jó városépítőre? A Sim City buktáját nem tudják megbocsátani, de az XXL-ét simán elfelejtették ami alig másfél hónapja volt. Vajon mit tudhat a Skylines...

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.