Mario Tennis Aces
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Torment: Tides of Numenera sztori trailer [hozzászólások]

Kapcsolódó tartalom: Torment: Tides of Numenera sztori trailer
Miről is fog szólni az inXile Entertainment új szerepjátéka?

Torment: Tides of Numenera

21196 levél
Válasz 17.02.10. 09:41 #6
Peace
Jó lesz ez!!! Eddigi videók annyira nem csigáztak fel ,de ez adta!
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
1675 levél
Válasz 17.02.09. 22:08 #5
-T0ng-
Hát ebben most nagyon egyetértünk nincs is hozzáfűzni valóm!
13155 levél
Válasz 17.02.09. 21:56 #4
McCl@ne
Ha eddig nem érdekelt volna a játék, most, ezután a trailer után azzal tölteném az estét, hogy minden szart megnézek és kiderítek róla. Igen, szerintem ennyire fasza volt és hangulatos!
Respect is not given. It's taken.
4200 levél
Válasz 17.02.09. 21:55 #3
gothmog
Én játszottam még anno a maga idejében a Planescaspe: Tormenttel (néhányszor kiforgattam), és RPG-ben azóta sem találkoztam hasonló (gondolati és történeti mélységgel, egyediséggel és eredetiséggel**), úgyhogy egy szellemi örökös, amit ráadásul részben az eredeti csapat készít: mit mondjak, én már a legelejétől igen kíváncsi vagyok.
**Persze filmesebb hatású, s ebből fakadóan adrenalinperzselőbb, lendületesebb, s emiatt intenzívebb és "ütősebb" RPG-k szép számban születtek azóta, és nyilván sokaknak nem jönne be manapság a Tormentben olvasható/olvasandó rengeteg szöveg, a vontatott játékmenet, vagy éppen az, hogy ha nem bölcs/okos/karizmatikus karaktert készítesz, hanem mondjuk egy szimpla harcost, akkor közel sem fogsz annyi mindenre rájönni a történetből. De aki anno, a maga idejében játszott vele, és megfogta az a mélység, az tudja, hogy miről beszélek. Nem véletlenül lett kultikus játék, és sokak szerint minden idők legjobbja.


Plusz tennék egy apróbb kiegészítés a 9th world-öt illetően, Petrus (a Planescape: Tormentet anno magyarító csapat vezetője) egy írásából, mivel azt írod, hogy az emberiség emelkedett fel és bukott el idáig nyolc alkalommal, de a dolog kicsit bonyolultabb. Szóval, az idézet:

Ha a mi mostani Földünk az első civilizáció, az Első Világ, ahogy nevezik, akkor a játék jelenében már a Kilencedik Világnál tartunk…
Minden Világ egy-egy jelentős civilizáció felemelkedését – és bukását, eltűnését, vagy éppen átlényegülését, a természet törvényeinek átlépését jelenti. Mi, emberek már rég nem létezünk abban a formában, ahogy most. Homályosak és ellentmondásosak a múlt információi, a Földünk az eltelt, durván egymilliárd év alatt többször is teljesen kihalt és nem egyszer idegen lények népesítették be újra. A Világok felemelkedése és pusztulása rétegenként rakódott rá az előző eónok emlékeire, a kihalt népek technológiai és építészeti emlékei mind eltűntek, elporladtak már a legutolsó néhány Világot kivéve. Sőt, maga a por és a talaj is az elődök által újra és újra feldolgozott maradványok darabos, mesterséges terméke. Voltak civilizációk, amelyek belenyúltak a Nap működésébe és elhalasztották a naprendszer pusztulását, mások a Földet alakították át, vagy más világokról, bolygókról telepítettek be fajokat, hogy figyeljék életüket. Olyan gén- és nanotechnológiai szinteket értek el, amelyeket a jelen kor lakosai (még) fel sem foghatnak. A mágia és a technológia nem csak elméletileg, gyakorlatilag is megkülönböztethetetlen, inkább csak tudáson, műveltségen, vagy hiedelemvilágon múlik az elnevezése. Sőt, már a mai humán, emberi népek is mind az előző Világok “termékei”, semmint bármiféle evolúcióé…
A Kilencedik Világ még éppen csak feleszmélőben van az előző, Nyolcadik bukása és eltűnése után, és nagyon sok mindent nem tudunk még. A világ tele van olyan emlékekkel és maradványokkal, amiket nem értünk, nem tudunk használni, és sokszor veszélyesek. Az új civilizáció apró pislákoló fényei, az ismert vidékek városai és falvai jórészt olyan romokra épültek, amelyeket előző tulajdonosai nyomtalanul hagytak el. A vad vidékeket ismeretlen eredetű fajok uralják, egyesek a csillagokból származnak, másokat úgy alkottak meg és eresztettek szélnek. Városnyi, országnyi méretű területeken látszanak mesterséges beavatkozások nyomai, amelyek funkcióját már nem érti senki. Néhol máig dolgoznak a gépek a mélyben, bár korábbi uraik már mind eltűntek a történelemben. A levegő sem maradt érintetlen, kiszakított földdarabok és mesterséges szigetek lebegnek a semmiben, halott emlékeik várják, hogy valaki felfedezze és kinyissa őket, dacolva a régmúlt idők által hátrahagyott veszélyekkel.


Bővebben a leírásban (amely egyébként a Numenera szerepjátékot ismerteti) - vannak még benne érdekes dolgok.
Endure. In enduring, grow strong.
1732 levél
Válasz 17.02.09. 21:39 #2
GeryG
Én pont fordítva vagyok. Eddig nem csigázott fel különösebben a játék, de ez a sztori elég egyedi ahhoz, hogy kíváncsivá tegyen.
4200 levél
Válasz 17.02.09. 21:34 #1
gothmog
Nem fogok egyből nekiugrani (a mai játékoknál sajnos már szinte alapkövetelmény az első egy-két patch megvárása a zavartalan játékélményhez), de ettől függetlenül nagyon várós a játék már a kickstarter kampány bejelentése óta! (És persze gyakorlatilag már bezsákoltam, úgyhogy "polcon" várakozik.)
A bétát kipróbált ismerősök és ismeretlenek véleménye alapján pedig abszolút méltó folytatása (pontosabban "stílusbeli rokona") lesz a szellemi előd Planescape: Tormentnek.

A trailer pedig nagyon klassz! Látszik, hogy nem feltétel a Blizzard szintű csodaszép renderelt videó a hangulatcsináláshoz. Elegendő egy jól eltalált stílus és néhány mesterien megválogatott mondat

Endure. In enduring, grow strong.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.