Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Kickstarteren a Shakes & Fidget – The Adventure [hozzászólások]

Kapcsolódó tartalom: Kickstarteren a Shakes & Fidget – The Adventure
A népszerű képregény, majd online játék a rajongók támogatásával teljes értékű kalandjátékká nőheti ki magát.

Shakes & Fidget - The Adventure

Shakes & Fidget - The Adventure
A legutóbbi Shakes & Fidget - The Adventure cikkek, hírek
1202 levél
Válasz 17.10.12. 06:42 #1
ivanova36
Felemás érzés fogott el a cikk olvasásakor.
Jó, hogy a képregény és figurák nem vesztek feledésbe, anno sok vidám percet okozott a két kalandozó "bénázása".
Rossz, hogy most 90.000.000 HUF-ot akarnak összekalapozni.
Kickstarterre mindig úgy tekintettem, mint ugródeszka a kezdő, tőkehiányos fejlesztőknek, hogy mégis elkészülhessen az első alkotás, melyet után lesz nevük a szakmában és az első játék sikeréből szerzett bevételből tudják finanszírozni a következőt, vagy befektetőket keresni. Ám ahogy telt múlt az idő, egyre több, nem első játékos fejlesztő kalapozott a játékosoknál, hogy azok viseljék a fejlesztési idő alatti kockázatot, míg a fejlesztés végén a profit, ha van, a készítőkhöz folyik be. Amivel addig nem lenne gond ha a készítők a következő játékukat nem a játékosokkal akarnák megfinanszíroztatni ismét. A szemben ez visszaélés a KS-el, mondjuk őket sem kell félteni, tenni nem tesznek ez ellen, ám akkor már inkább a FIG. Ott elvileg a profitból a befektető/játékos is részesül. Ennek fényében a továbbiak:
" Először böngészős, majd később telefonos és immár Facebook és Steam játékként mai napig működik egy játék, amely a két hős világában játszódik." - vagyis nem első játék, nem ismeretlen arcról van szó, hanem gyakorlatilag bejáratott márkáról az MMORPG játékosok körében. És még így is KS-re mennek. persze értem hogy egyszerűbb a KS, ott a "befektető" nem tud beleugatni a fejlesztésbe, utána profitot sem kell vele megosztani, és ha nem sikerül a fejlesztés, hát ez van, elhúzzuk 2-5 évig és letesz róla mindenki, KS sem csesztet ha a vállalások elkészülnek, csak a játék nem.

Példa:
Hatalmas várakozással olvastam a KS-en a Limit Theory című játékról. 2012-t írunk, 50.000$ helyett 187.000$ (40-46.000.000.-)lett összedobva rá. 2014-re lett ígérve. Ma sincs kész, 2017-ben. Következmény nélkül. Persze ez utóbbit már előre lehetett tudni. A befektetők/játékosok bukták a 2-20-50$-kat. De ezzel is tisztában voltak az elejétől fogva.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.