Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Phantom Doctrine [hozzászólások]

Kapcsolódó tartalom: Phantom Doctrine
Kérnék egy retúrt a Titkos katonai objektum megállóhelyig!

Phantom Doctrine

Phantom Doctrine
A legutóbbi Phantom Doctrine cikkek, hírek
205 levél
Válasz 18.08.20. 16:49 #8
Noggle
Én PLC-ket programozok, ami teljesen más terület, de el tudom képzelni, hogy ez mennyi munka,
205 levél
Válasz 18.08.20. 16:48 #7
Noggle
Így van én a mai HARMADIK patchre gondoltam
11119 levél
Válasz 18.08.20. 16:42 #6
Lacko
Bocs. Most látom, hogy délután óta kijött a HARMADIK patch is. Szerintem te erre gondoltál. Ebben már tényleg benne van egy olyan változás, hogy elvleg nem fognak eltalálni bennünket ha fedezékben vagyunk. Azaz nem lesz az az érzés, hogy átlőnek a falon.

Azt írják, hogy ez a láthatóság (LOS) még nincs benne ebben a patchben, de dolgoznak rajta.
Rekordidő alatt 3 patch jött ki. Ez azért azt is jelenti, hogy szerencsétlenek (jómagam is programozó vagyok, szóval el tudom képzelni mi van bent náluk most az irodában) egész hétvégén bent voltak és 24 órában kódoltak.
Délelőtt még az volt a hírük, hogy aki akar tesztelni az menjen a beta-ra, mert ott már kint van ez a harmadik patch. Szóval azt hittem, hogy egy napig azért még tesztelgetik, de már most kiadták.
11119 levél
Válasz 18.08.20. 16:13 #5
Lacko
Nem is egy, már két patch kijött, de az nem nyúlt bele ebbe. Hanem ez a második patch csinálta meg, hogy látszódjon is hogy kihajolnak a fedezék mögül, hogy ne azt érezzék a játékosok, hogy falon átlő. Szóval ezek nem nagy javítások.

Amúgy valamelyik nagy játékportál írta, hogy "mentsél, mintha nem lenne holnap". Ez tök igaz. A stratégiai világtérképen is érdemes menteni, mert én pl belefutottam olyan bugba, ami a térképnél nem tudtam semmit se csinálni, kilépni se.

Visszatérve a láthatóságra, meg a lőtávra. Szerintem a fő baj ezzel, hogy nem szimmetrikus. Azaz csak az AI tud messzire lőni mindenen át. Pl most délután bebújtam az egyik ügynökömmel egy portásfülke mögé. Láttam, hogy üveg van mindkét irányban, de az ellenség egy felsőbb emeleten volt és reméltem, hogy onnan nem lát rám, de ha mégis, akkor a kör végén azért egyet rálövök. De az én ügynököm nem látott rá. (nem elfogyott a lépésem, mert azt ha lát valakit, akkor is mutatja, hanem egyszerűen azt mutatta, hogy ez az ügynököm nem látja azt az AI-t). Jött az AI köre és szó nélkül rálőtt az ügynökömre és el is találta. Ami tök hihető, mert elhiszem, hogy abból a szögből, két üvegen át látta az ügynököm. De az én ügynököm miért nem látta őt? Miért asszimuetrikus ez?
205 levél
Válasz 18.08.20. 15:56 #4
Noggle
Most nézem, már ki is jött egy patch, ami legalább javít némileg a helyzeten.
205 levél
Válasz 18.08.20. 15:53 #3
Noggle
Köszönöm a választ. Valószínűleg játék közben jobban átjön a hangulat, meg ugye gondolkodni kell, mint hogyha csak streamet néztem. Stream nézés közben az ember jobban észreveszi a problémákat.
Én örülök, hogyha tényleg hozzányúlnak. Igazából nem probléma, ha a játék nehéz, a lényeg, hogy legyen fair.
Bízom benne, hogy ezt gyorsan javítják, így áttérhet nálam a következő fokozatba (követés->kívánságlista).
Más igazán lényegi problémát nem láttam, de kicsit felhúzott, hogy a játék talán fő lényegi részében, a taktikai harcban mi a helyzet.
11119 levél
Válasz 18.08.20. 09:26 #2
Lacko
Nagyon sok minden igaz, amit írsz, de azért tényleg inkább az van, hogy a sztori túl gyorsan halad. Az első küldetés, amin elhasaltam, hogy ki kell pucolni a Beirut-i menedékházunkat. Szépen mentem a kis ügynökeimmel és lövöldöztem az ellenségre, akiken 4-5 HP-t sebeztem. Gondoltam nem gond, mert én fedezékben vagyok, majd a következő körben is sebzek rajtuk ennyit, aztán szépen kinyírom őket. De az ő körükben szarrá lőttek: 30-40 HP-ket sebeztek. Ráadásul kiderült, hogy többen vannak, mint mi és 3-5 körönként erősítés is érkezik hozzájuk.
Ha nem kellett volna ismertetőt írnom róla, lehet, hogy itt abbahagyom. (És szerintem ez az elkeseredett érzés van az összes negatív kritikában, meg azokban az élményekben, amit te is írsz). Szóval olvasgattam a fórumokat és kiderült, hogy egész egyszerűen túl korán jött a sztoriban ez a küldi. Szóval nem mentem Beirut-ba (ez is egy hiba a sztoriban, mert szóltak, hogy gyorsan pucoljam meg a menedékházat, ehhez képest a játék nem várja el, hogy siessek, hanem bármikor később megcsinálhatom). Szóval beleöltem még +10 óra játékidőt és csináltam a mellékeket. A mellékküldik során megtanultam kb a mechanizmust (bár csak lopakodós (infultration) mellékküldit választottam, tehát a harcolós (combat) dologtól továbbra is féltem az első sikertelenség miatt). Illetve ez alatt a +10 óra alatt táposabbak lettek az ügynökeim, sokkal jobb fegyvereim lettek (kb pisztolyokkal és uzikkal mentem elsőre, másodikra meg géppuskákkal és Dragunovokkal), lett minden emberemnek golyóálló mellénye... stb.
Szóval nekifutottam másodszorra és pikk-pakk kicsináltam az ellenséget, kipucoltam a menedékházat és még a légitámogatásuk előtt elértem a evac zonát. Ok egy ügynökömet nyakban kellett kicipelni, de az egésznek tök más hangulata volt. Nem lőttek iszonyat messziről (az evac egy hídon van és jön az utánpótlásuk a hídon és tökre rámláttak, de messze voltak, ezért nem lőttek rám). Nem éreztem, hogy a beton fedezék mögött is eltalálnak. Lőttek rám, sebeztek, de az mind hihető volt.

Szóval én úgy érzem, hogy az, hogy túl messziről és hihetetlen helyről eltalál, az azért van, mert a sztori sürget, pedig még táplódni kéne.

Ettől függetlenül az egyértelmű, hogy a készítők (hívhatjuk akár csalásnak is) teljesen megnehezítették a combat küldetéseket, ezzel próbálva rákényszeríteni a játékosokat, hogy maradjanak az infiltration küldetésnél. Ez kicsit zavaró, igen.

A jó hír (erre utaltam a cikkben egy zárójeles mondatban), hogy mikor kész voltam az ismertetővel jött a hír, hogy a fejlesztők megadták magukat. Addig ragaszkodtak hozzá, hogy falon átlövés nincs, csak ez a hülye kihajolás (amit te is írtál) és a "javítás" annyi volt, hogy vizuálisan is látjuk, hogy az ügynökünk, miközben lőnek rá, direkt és hülyén kihajol a fedezékből, hogy eltalálják. Ez nem javítás, ez idegesítés. Szóval ragaszkodtak hozzá, hogy ez a rész fontos a game balance-hoz és ehhez nem nyúlnak. De most megtörtek a rengeteg negatív kritikai miatt és megigérték, hogy a következő patch bele fog nyúlni a LOS-ba (hogy mit látnak az ellenségek és mit nem) és hogy a kihajolással is kezdenek valamit.

Persze erre meg szaporodnak a fórumtémák, hogy neeee, ne rontsátok el, ez így jó, hagyjátok a lámákat, ne csináljatok egy egyszerű játékot... stb.

Szóval alapvetően egyetértek veled (köszönöm, hogy kommenteltél, mert a cikkben nem volt hely részletesen kifejteni dolgokat, itt a fórumban meg bármiről oldalakat értekezhetünk), csak én azért nem látom ennyire negatívan a helyzetet. Szerintem a játék nehéz, de nem rossz. vannak hibái, de több az erénye.
205 levél
Válasz 18.08.19. 19:26 #1
Noggle
Én nagyon vártam a játékot, de volt eszem, és inkább csak marad követésen. Aztán nézegettem az élő streamet, ahol a fejlesztők játszottak. A legnagyobb probléma nem is az awareness funkció, hanem a line of sight teljes ignorálása okoz. Élő streamen is láttam, hogy bizony teljesen lehetetlen helyekről jött a lövés. Ismerősöm pedig látótávolságon kívüli nagyon messzi lövésekről számolt be.
Értem, hogy tulajdonképpen a karakter nem is egy mezőn áll, hanem áthajolgat a szomszédosra, de ez minden szituációban igaz, így nagyon életképtelen helyzetek állnak elő. Ezekről a tutorial sem nyújt túl részletes információt (így hallottam).
Ha csak az UI javítása és a játékosok jobb tájékoztatása marad a cél, akkor ez bizony kihagyós marad.
Másrészt az élő streamen egy igencsak béna AI volt látható. A fejlesztők elvileg jelezték, hogy "véletlenül" a korábbi verzióval játszanak, de kétlem, hogy erről lenne szó. A játék nehézségét (néhány óra streamnézés után) inkább az ellenfelek nagy száma és az igencsak kellemetlen helyre érkező erősítések okozzák. Na meg persze az ehhez tartozó no RNG (100% hit).

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.