Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Dátumot kaptak a Life is Strange 2 epizódjai [hozzászólások]

Kapcsolódó tartalom: Dátumot kaptak a Life is Strange 2 epizódjai
Ez év végéig megérkezik a harmadik, negyedik és az ötödik fejezet is.

Life is Strange 2

Life is Strange 2
A legutóbbi Life is Strange 2 cikkek, hírek
1422 levél
Válasz 19.12.06. 14:53 #5
Baracklekvár
Részben kapcsolódó infó, hogy a Life Is Strange 1 szellemi örökségét jelentő képregény eddig megjelent összes epizódja (nem hivatalos) honosítás formájában elérhető itt:

https://drive.google.com/drive/folders/185N54RWntH4N7cqixka8CB1DiEZK_vVA

Minden hivatalos epizód megjelenése után néhány héten belül érkezik a honosítás is.
pogessor.pcdome.hu
10301 levél
Válasz 19.12.05. 10:14 #4
davkar9
MK-nál néztem bele az utolsó epizódban (talán a korábbiakba is, de semmire nem emlékszem már azokból). Kommenteket is átpörgettem, ott futottam bele egy fontos jelenetbe, amit utána rendesen végig is ültem. Abból kiderül, hogy melyik első rész befejezés a canon. Kb ennyi értelme volt ennek a játéknak.

Papíron jó lenne ez a "tanítsuk meg supermannek, milyen jónak lenni a gonosz világban" téma (ez megy, nem?) az öcsi terelgetéssel, de valamiért nem jön be ez az új csapat. A folyamatos helyszínváltogatás se tetszett.
All me best mates are trees.
1422 levél
Válasz 19.12.03. 21:46 #3
Baracklekvár
Nos, miután 5. epizóddal is végeztem, nyomban töröltem is a játékot. De legalább végigjátszottam, hogy nektek ne kelljen. Úgy fest, hogy döntéseink mentén vannak különböző kimenetei a történetnek, de nem érdekelnek. Számomra az első benyomás kitartott a játék végéig. Irritáló, érdektelen, fárasztó, nyomasztó.

Értem én, hogy van valami üzenete a játéknak, talán az egyén szabadságáról, előítéletekről és elfogadásról, élni-és-élni-hagyni dologról, ilyesmi. Bemutatja, hogy ami felszínesen tekintve nem normál, még az is lehet normális. De ez is úgy túl van adagolva, hogy nem csak szépen megtalálja a helyét, hanem émelyítővé válik, mintha megettél volna együltödben két csupor mogyorókrémet. Hiába tetszett az első két kanál után.
pogessor.pcdome.hu
1422 levél
Válasz 19.05.18. 13:20 #2
Baracklekvár
- Szerinted is a legjobb jófejek a mexikói migránsok?
- Szerinted is a fehérek fele rasszista, a másik fele pedig ennek áldozata?
- Szerinted is csak a körülmények áldozatai a rendőrség elől menekülők?
- Szerinted is csak bajok forrása az, hogy nincs legalizálva a marihuána termelés és fogyasztás?

És ha most felháborodsz, hogy miért politizálok - hát védekezésül mondom, nem én kezdtem. Ezek sugallása részben a Life is Strange 2 eszenciája. Ha azonosulni tudsz ezekkel a felvetésekkel, akkor ez a te játékod.

Azt elfogadtam, hogy az első epizódban számomra(!) még nincs valódi érdekesség, mert az csak a színpad felállítása. A második epizódban pedig végre találkozunk egy-két olyan karakterrel aki talán fontos lehet, és végre lesz valami, amivel azonosulni lehet, ami érdekel, ami a játék vége után is leköti a gondolatokat - aztán a harmadik epizód végére kiderül, hogy nem.

Na de talán kicsit visszafogottabban értékeljük az eddig látottakat - most, 3. epizód után.

Tulajdonképp az egy-több helyen az első epizód után már felvetett észrevételeim és értékeléseim megállnak a 3. epizód után is. A zene semmitmondó, de mégis kiváló. Abba nem lehet belekötni. A látványvilág szintén megáll. Vannak animációs hiányosságok, de azokat jellemzően javítják, szóval ne kössünk bele a látványvilágba se. Mással van a bajom.

Bizonyára néhányan emlékeztek a Life is Strange 1-re, ahol voltak jelentős és kevésbé jelentős döntések. Szinte mémmé vált az egyik választási lehetőség, ahol azt kellett eldönteni, hogy mit reggelizzen a főszereplő. A szuperjelentéktelen döntések csimborasszója. És tudjátok, még az a döntés is fontosabbnak érződik, mint ebben a játékban bármelyik. Mégpedig több okból is.

Egyrészt, a főszereplők folyamatosan utaznak. Hozunk valami hülye döntést, és megbántunk valakit, vagy valami egyéb rossz történik? Hát kit érdekel, úgyis megyünk tovább. Majd nyalogatják a sebeiket a hátunk mögött, úgysem látjuk őket a büdös életbe többet. Vagy jófejek vagyunk és jót teszünk valakivel? Ugyanaz a helyzet. Nincs súlya a döntéseinknek, mert úgyis továbbállunk, lesz ahogy lesz. Nem egy hosszútávú kapcsolat egy-egy interakciója történik, hanem csak futó összepillantás az út mentén.

A másik ok, amiért nincs jelentősége a döntéseknek, hogy hiába próbálsz a legjobb döntést hozni, úgyis ott van a kisöcséd. Akinek tök mindegy, hogy mit mondasz, úgyis el fog baltázni mindent. Mindent. Idegesítő, hogy a főszereplőnk mennyire akaratgyenge és mennyire nincs ráhatása semmi relevánsra. Persze, a történetnek folynia kell, egy konkrét irányba. Nem ágazhat el végtelen felé. Nyiván épp elég ezt az utat is lefejleszteni. Csak arra akarok kilyukadni, hogy szinte teljesen mindegy, hogy mit csinálunk, mert úgyis a kisöcsi valamilyen eszméletlen marhasága miatt fogunk bűnhődni a következő jelenetekben. 3 epizódon át ez már kezd nyomasztó és kiábrándító lenni. Szóval, a játék élvezéséhez jótanács, hogy ne légy semmi jónak elrontója, válaszd mindig azt, ami igazán szimpatikus és amit szíved diktál - a kisöcsi karakter majd úgyis elbarmol mindent, ha neked nem sikerült volna.

De mindez nem lenne baj önmagában! Ahogy már korábban is felhoztam példaként, a könyvek és filmek sztorijára sincs ráhatásod, mégis mennyire tudod élvezni őket! Már ha jók és érdekelnek és lekötnek.. De ez nem fog. Vagy hát nem tudhatom, mert neten számos rajongó hozzászólást láttam, hogy méltó utóda a Life is Strange 1-nek, hogy lebilincselő, stb... El kell fogadnom, hogy sokak számára így van. Talán tényleg nagyon jó, elgondolkodtató, haladó szellemű játék és bennem van a hiba, hogy nem vagy értő közönség. Lehet, hogy így van. Korántsem ez lenne az első ilyen. Inkább csak arra mutatok rá, hogy attól, hogy a Life is Strange 1 tetszett, az még egyáltalán nem garancia arra, hogy ez a 2. rész tetszeni fog.

Gondolom, kevesen vannak, akik egyből a 2. résszel kapcsolódtak be e játékba, legtöbben bizonyára a legelejétől úsztok az árral. Gondolom többen-sokan közületek akár percekre megálltatok az első rész egy-egy döntésénél. Például az alapjáték legvégén. Vagy akár ez előzménytörténetben, amikor arról dönthettél, hogy mit is szeretnél Racheltől valójában. Én magam biztosan így tettem. Hiányoznak ezek a pillanatok, a Life is Strange 2 képtelen visszaadni ezeket a döntéseket.

Még két hét és érkezik a Life is Strange 1 folytatását jelentő (elektronikus) képregény következő epizódja. Az jobban érdekel. S lehet, hogy nem csak engem, mert az alkotók szerint olyan elsöprő sikert hozott, hogy az előzetes tervekkel ellentétben még tovább kell folytatniuk. Vajon a Life is Strange 2 története is ennyire mély nyomokat hagy majd? Ha engem kérdeztek, akkor kérdezés nélkül is tudjátok a válaszomat.
pogessor.pcdome.hu
1422 levél
Válasz 19.03.23. 20:58 #1
Baracklekvár
Enyhén kapcsolódó hír, hogy a Life is Strange 1 folytatását jelentő 4 epizódos képregény olyan méretű sikert aratott, hogy az alkotók folytatják; az következő epizód - a Life is Strange 2-höz hasonlóan - szintén májusban érkezik, az előzetesek szerint május 29-én.

Sőt, már a 6. epizód megjelenési dátuma is tudható, az június 26.
pogessor.pcdome.hu

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.