Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» A Plague Tale: Innocence teszt – Két elárvult testvér élet-halál harca a legsötétebb középkorban [hozzászólások]

Kapcsolódó tartalom: A Plague Tale: Innocence teszt – Két elárvult testvér élet-halál harca a legsötétebb középkorban
Az Asobo Studio kalandjátéka nem finomkodik a kor brutalitásának ábrázolásával.

A Plague Tale: Innocence

25365 levél
Válasz 20.06.05. 19:19 #76
Peace
Persze, hogy nincs. Rengeteget adott a hangulathoz. Csak valaki itt a régmúltban azt hiszem kiakadt a kiscsávón. Pedig szerintem ő különösen jó volt!
1657 levél
Válasz 20.06.05. 16:46 #75
Ricsi1976
Ja, nincs azzal gond!
25365 levél
Válasz 20.06.05. 13:51 #74
Peace
A színészek angol hangjáról.
1657 levél
Válasz 20.06.05. 13:41 #73
Ricsi1976
Amúgy Ti milyen szinkronról beszéltetek. PC-n? PS-en full angol a szöveg és a felirat is Mondjuk nem baj, értem így is.
1657 levél
Válasz 20.06.05. 13:17 #72
Ricsi1976
Ez a folyamatos nyomasztás fog őrületbe kergetni, de tényleg nagyon jó a hangulata.
33282 levél
Válasz 20.06.05. 10:50 #71
szbszig
A kötöttség, linearitás végig megmarad majd. Ami jó benne, az a hangulat, a sztori, illetve nekem alapvetően bejött maga a játékmechanika, szóval a harcrendszer, a lopakodás, plusz a logikai feladványok is.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
1657 levél
Válasz 20.06.05. 09:02 #70
Ricsi1976
Az első felvonást vagy chaptert vagy mit végigtoltam tegnap. A tesztekkel egyetértek, remek hangulatos játék, jó zenékkel, a pálya kicsit kötött, de megér egy misét
25365 levél
Válasz 20.06.03. 14:52 #69
Peace
1657 levél
Válasz 20.06.03. 14:31 #68
Ricsi1976
Kösz az infót! le is rántottam
25365 levél
Válasz 20.06.03. 12:47 #67
Peace
4.490 a PS Store-ban, 72%-al van leárazva. Nagyon jó szívvel tudom ajánlani, csúcs játék!
4328 levél
Válasz 19.11.26. 18:40 #66
gothmog
Ha valakit esetleg érdekel, és még nem szerezte be: a GoG-on most 50%-os kedvezménnyel (22.49 euroért) kapható a játék!
Endure. In enduring, grow strong.
52926 levél
Válasz 19.09.29. 20:04 #65
Barthezz
Én is örülök, hogy elkezdtem. Nagyon jó játék tényleg, bár időm alig jut játszani, így 1-2 hónap biztosan lesz, mire a végére érek.

Köszi a tippeket mindenkinek, akkor megnyugodtam. A lőszer visszacraftolás harcok után még TR-es beidegződés nálam, szóval azt alapból s így csinálnám. És persze mivel 100%-ra hajtok, minden zegzugot bejárok, így mindent felszedek, amit lehet.
25365 levél
Válasz 19.09.23. 09:36 #64
Peace
Nem lehet elakadni a játékban, szbszig egyszerűen csak béna volt.
33282 levél
Válasz 19.09.23. 09:27 #63
szbszig
Örülök, hogy elkezdted te is a játékot.

Igazából nem a fejlesztésekkel akadtam el. Azokkal nem volt semmi gond, válogass közülük nyugodtan ízlés szerint. Bár valóban érdemes a pocket és ammo kapacitást fejleszteni először, de azért nem muszáj mindenáron ezeket maximumra tolni, és addig minden mást hanyagolni. Ami nálam problémaként jelentkezett egy késői chapterben, az az, hogy egy ponton elfogytak a lövedékeim. És jöttek az ellenségek egymás után, akiket mindenképpen dobálni kellett volna mindenfélével, csak így lehetett volna továbbjutni, én meg kifogytam a lőszerből teljesen. Mivel pedig a helyszínen újratölteni sem tudtam, meg jó mentésem sem volt, ezért az adott chaptert kénytelen voltam újrakezdeni. Szóval amit én erősen tanácsolni tudok, hogy minden fajta lőszerből mindig gyártsd le magadnak a maximumot. És ahogy eldobálsz belőlük néhányat, az akció végén mindig craftold újra a lőszereket rögtön. (Még eléggé a játék elején vagy, lehet, még csak a felszedett köveket és cserepeket tudod dobálni, de később egyre bonyolultabb lövedékeket is össze tudsz majd állítani a parittyádba.)
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
4767 levél
Válasz 19.09.22. 22:50 #62
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Bár nem lett meg minden fejlesztésem, de nem kellett egyszer sem újrakezdenem egy fejezetet (így arra kérdésedre sem tudok felelni, hogy egy fejezetet újracsinálva tovább tudsz-e fejlődni). Ám a tárolókapacitás növelésére én is rágyúrtam, meg arra is, hogy bárhol tudjak fejleszteni, ne kelljen hozzá munkaasztal.
52926 levél
Válasz 19.09.22. 22:12 #61
Barthezz
Elkezdtem én is ezt a remek játékot próba-szerencse alapon (még nem volt időm az új gép megvételét intézni, így a 10 éves konfigom van még a videokártyát leszámítva, szóval nem gondoltam, hogy érdemes egyáltalán megpróbálnom a gépbővítésig, ezzel szemben teljesen pozitív csalódás a gépigénye, kb. közepes grafikán simán, akadás nélkül fut és a 4 GB RAM ellenére is minimálisak a töltési idők, ilyen profi optimalizálást ilyen szép grafikájú játéktól még nem láttam, szóval plusz piros pont ez is).

A lényegre térve: A 3. chaptert fejeztem épp be és mivel olvastam ebben a topicban, hogy talán szbszig elrontotta a craftolást és elakadt emiatt a játék vége felé, a kevés játékra fordítható időm miatt nem szeretnék ebbe a csapdába esni és teljes újrakezdésre kényszerülni, így elébe mennék az esetleges későbbi problémáknak. Szóval az alábbi kérdéseim lennének:
- Neten azt találtam, hogy először a tároló kapacitásokat fejlesszem ki, de nem egyértelmű egyik leírásból sem, hogy amíg nincs meg a pocket és az ammo kapacitáson rajt mindhárom upgrade, addig egyáltalán ne is fejlesszek semmit, vagy van olyan skill, amit mielőbb ki kéne fejlesztenem és ezzel párhuzamosan növelgessem a kapacitásokat?
- Ha workbench-hez érek, mindenképp javasolt valamit fejleszteni, mert esetleg ritkán ad workbench-et a játék, vagy érdemes időnként kihagyni a fejlesztést, ha épp csak 1-2 nyersanyag hiányzik egy fontosabb upgrade-hez és nem elhasználni a meglévő nyersanyagokat egy kevésbé fontoshoz, csak mert arra éppen van elegendő?
- Ha újrázok egy chaptert, újratermelődnek-e a nyersanyagok, illetve a már meglévő upgrade-ekkel újrázhatom-e chaptert, vagy azzal az inventoryval, amivel elsőként eljutottam rá? Szóval pl. meg lehet-e csinálni, hogy lejátszom 3-4-szer egymás után a chapter 3-at (elég sok nyersanyag, 2 workbench és nem is volt egy nehéz pálya), felfejlesztek mindent, amit lehet, majd így vágok neki a további fejezeteknek? Vagy nem ennyire életbevágó a farmolás a játék elején és haladjak nyugodtan a történettel?

Igazából nem is kérdezném a fentieket, mert hasonló a rendszer a Tomb Raider-hez és ott sosem volt gondom, csak ott ugye lehet utazgatni a tábortüzek között és lehet végtelenül farmolni, fejleszteni, viszont itt szbszig kommentje megijesztett kicsit, hogy a játék vége felé végérvényesen elakadt, mert nem jól használta fel a nyersanyagait. Nem szeretnék ilyen patthelyzetbe belefutni. Előre is köszi a tippeket.
5128 levél
Válasz 19.08.09. 17:41 #60
subject17
A játékkal nem játszottam, így ezt nem tudom, de én a "békasegge szintjén lévő magyar szinkron" részen húznám erősen felfele a szemöldököm.

Nem vagyok szinkronpárti, de moziban sokszor csak úgy sikerül egy-egy filmet megnéznem - én nem mondanám véletlenül sem, hogy tehetségtelenek lennének a szinkronszínészek, sőt. A legtöbb problémát szerintem sokkal inkább az szokta okozni, ha természetellenes fordítást kapunk (pl. egy-egy helyzetben forgatod a szemed, hogy ilyet a világon senki nem mond), de arról meg a színész már nem tehet, neki azt kell felmondani.
I'm the person who once probed all of the uncharted worlds in Mass Effect 2 to 'Depleted' status
25365 levél
Válasz 19.08.09. 17:14 #59
Peace
Pont a szinkron az egyik legerősebb eleme a játéknak!!!! Főleg a kisfiúé!
7236 levél
Válasz 19.08.09. 14:28 #58
nyomi
én tegnap fejeztem be a játékot, a Last of us óta nem volt szerencsém ilyen remek történet és karakter orientált műremekhez. az atmoszféra rendkívül erős, mondjuk nekem a középkor amúgyis nagy kedvencem, a karakterek nagyon jók, lehet hozzájuk kötődni és aggódni a sorsukért, azért ezt nem sok játék tudja elérni. a linearitás engem cseppet sem tudott zavarni, egy interaktív filmként fogtam fel ezt a játékot, sőt a tengernyi sandbox játék között üdítően is hatott, hogy tulajdonképpen végighúznak a történeten, mint egy horogra akadt halat ahogy partra cibálnak. a craft rendszert sokan kritizálják, de sztem egyáltalán nem állt rosszul neki. ha szerteágazóbb lett volna az eszközök fejlesztése akkor már lehet jobban rányomta volna a bélyegét, de én azt mondom ennyi kellett bele

egy dolog zavart csak, az viszont nagyon, mégpedig a szereplők szinkronja, ami a békasegge szintjén lévő magyar szinkron "magasságát" verdesi de azt is inkább alulról. nulla átélés rengeteg szereplő részéről, tulajdonképpen mintha csak felolvasták volna a szöveget egy A4-es lapról és közben arra gondoltak volna "hmm, mi lesz ma vacsorára?" ezt betudtam a fejlesztő stúdió méretének, nem egy naughty dog szintű csapat, de még ezzel együtt is nálam eddig magasan az év legjobb játéka, le a kalappal, biztosan elő fogom még venni párszor
valami ASUS izé, nemtom...
33282 levél
Válasz 19.07.14. 13:59 #57
szbszig
Na, én most értem a végére, tegnap vittem ki az utolsó négy vagy öt fejezetet. Persze bele lehetne kötni dolgokba, de összességében tetszett a játék nagyon, és ez a lényeg.

A második felében azért már kihívásokat is tartalmazott a játék, nem volt az, mint az elején, hogy minden feladványt első ránézésre, illetve minden ügyességi részt első próbálkozásra sikerült abszolválni. Például az utolsó két boss battle-lel külön-külön elszórakoztam egy fél órát szerintem, mire rájöttem, mit kell csinálni, aztán pedig mire sikerült hibátlanul kivitelezni a dolgot.

SPOILER
Mondjuk személy szerint nekem a Nicholas elleni harc jobban bejött. Az számomra feszültebb és életszerűbb is volt, ahogy egy viszonylag szűk placcon loholt végig utánam. Illetve azért is, mert nemcsak ő engem, hanem sokszor én sem láttam őt, nem tudtam hol van, honnan bukkan fel éppen. A Vitalis elleni már klisésebb lett több szempontból is. Egyrészt úgymond kötelező módon végül a félig béna öregembernek kellett lenni a legerősebb ellenségnek a játékban. Másrészt az egész harc olyan tipikus videojátékos jellegű volt, ami elsősorban arról szólt, hogy a támadásai mintáját kellett megtanulni, illetve a kitérést begyakorolni ellenük.


Kicsit féltem előzetesen a befejezéstől, hogy vagy valami hatalmas marhaság lesz, vagy meg sem magyarázzák majd a természetfeletti jellegű történéseket. De végül nagyjából kielégítően sikerült lezárni a sztorit szerintem.

SPOILER
Jó, a Macula eredetéről, vagy hogy miért pont Hugo bőrébe bújt, olyan sokat nem tudtunk meg mondjuk. De Vitalis motivációi és céljai azért elég egyértelműen kiderültek. Meg az is tetszett, ahogy az inkvizíciót ábrázolták, egyfajta okkult szektaként, ami a pápával és a katolikus vallással is nyíltan szembement.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
4767 levél
Válasz 19.06.30. 19:06 #56
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Végigvittem (szép lassan, komótosan, időnként "adagolva"). Hát ez fantasztikus élmény volt: a zene, a történet, a szereplők, az alakítások, a megvalósítás, a hangulat. Nem bántam meg, hogy előrendeltem. Valahol egy "mese" és egy felnőtteknek szóló grimdark sztori határán mozgott.

[A játékmenetet lehet felhozni egy kicsit negatívumnak, de engem ez sem zavart különösebben, még a végén is voltak apróbb újítások benne, amik feldobták és változatossá tették az addig megszokottakat.]
3277 levél
Válasz 19.06.16. 08:33 #55
Dilizs
Én már kitoltam, bár nem egyhuzamban. Kb. a Hellblade óta nem nagyon volt olyan single game ami ennyire magával ragadott volna.

Faék egyszerű az egész, de látványban, hangulatban odaver rendesen!
MSI B350M PRO-VDH ¤ AMD Ryzen 5 1600x + Cooler Master Hyper 412R CPU cooler ¤ ASUS GTX 1060/6 GB/GDDR5 ¤ Samsung 960 EVO 250GB M.2 PCIe MZ-V6E250BW ¤ 2*8 Gb Crucial 2133 Mhz DDR4
33282 levél
Válasz 19.06.15. 21:34 #54
szbszig
Azért ez eléggé köcsögség egy olyan totálisan lineáris játéktól, ami végig azt hitette magáról, hogy sehogy sem lehet elrontani, vagy rossz döntést hozni...
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
17265 levél
Válasz 19.06.15. 21:21 #53
ufodani
ismerős chapter restart
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
33282 levél
Válasz 19.06.15. 21:08 #52
szbszig
Némi kihagyás után most hétvégén tudtam folytatni a játékot. El is jutottam körülbelül a tizenkettedik epizódig gond nélkül. Itt viszont most eléggé megszívtam, mert elkezdtek jönni egymás után azok a látványos patkánytornádók, amikre ignifereket kéne szórni elvileg. A probléma az, hogy a sokadik ilyen sorozatra egyszerűen elfogytak az alapanyagaim. Nem készültem arra, hogy tényleg tucatjával kell majd ignifereket gyártani, és az ehhez szükséges alapanyagokat egyszerűen feléltem, elhasználtam különféle upgrade-ekre. Ilyenkor mi van? A checkpointot hiába töltöm vissza, a környéken már nem találok több alapanyagot...
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
33282 levél
Válasz 19.05.26. 13:07 #51
szbszig
Na, a nyolcadik/kilencedik epizód határáig jutottam el így a hétvége alatt. Maga a játék nagyon könnyű szerintem, ami köszönhető nagyrészt a totális linearitásnak, nem lehet elrontani semmit gyakorlatilag, eltévedni meg főleg nem. Persze normál, nem immerzív módban játszom, meg az alapértelmezett célzássegítő használatával, az is segít. De élvezem, hogy ilyen kényelmesen lehet haladni benne, mert így végig tudok figyelni a sztorira meg a párbeszédekre, ami mondjuk egy komolyabb akció- vagy horrorjátéknál már nem feltétlenül megy mindig. Ami a logikai részeket illeti, épp most, a nyolcadik epizódban volt egy pont, ahol vagy tíz percig kerestem, hova kéne felmászni, hogy továbbhaladhassak, egyébként tényleg minden nagyon adta magát mindig. Ami pedig az ügyességi részeket illeti, szerintem nem volt még olyan pont, ahol kettőnél többször sikerült volna meghalni. De egyébként is nagyon ritka, hogy meghalnék, komplett epizódokon keresztül nem fordul elő általában. Szóval igazából nagyon kis könnyed, kényelmes játék, a patkányok által szolgáltatott horrorisztikus hangulat ellenére.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
33282 levél
Válasz 19.05.25. 16:13 #50
szbszig
Egyébként ezt majd biztos megmagyarázzák később, de egyelőre kissé röhejesnek tűnik, hogy az emberek a patkányharapástól tartanak, mert hogy az terjeszti a betegséget, miközben folyamatosan azt látni, hogy a patkányok nem megharapnak, hanem konkrétan másodperceken belül elevenen felfalnak. Ez alapján esélyed sincs megfertőződni, mivel azonnal meghalsz.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
33282 levél
Válasz 19.05.25. 14:34 #49
szbszig
Engem az erdős jelenet azért nem sokkolt annyira, mert előzetes spoiler nélkül is tuti biztos voltam benne, hogy ott történni fog valami csúnya és drámai.

Egyébként még eléggé a játék elején tartok, de egyelőre tetszik. Leginkább az Alien: Isolationhöz hasonlítanám több szempontból is. Itt is nyilván lopakodni vagy menekülni kell a játékidő nagy részében. Itt is többféle ellenség leselkedik ránk (emberek, illetve patkányok), akiket teljesen máshogy kell kezelni, és akik egymás ellen is küzdenek közben. Itt is van fegyverünk ugyan, de az esetek nagy részében nem sok mindenre jó, illetve töltényből is nagyon kevés van hozzá. Plusz a horrorelemek is megvannak sokszor, még ha közel sem olyan félelmetesek azért, mint ott.

Az, hogy egy csőben kell haladni végig gyakorlatilag, engem speciel nem zavar külünösebben. Pláne azok után, hogy legutóbb például az Assassin's Creed: Odysseybe valami 200 óra játékidőt követően egyszerűen beleuntam. Hiába jártam be az irgalmatlan méretű térképet teljesen, meg végeztem el milliónyi mellékküldetést, a fősztorinak végül nem jutottam a végére...
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
25365 levél
Válasz 19.05.25. 12:50 #48
Peace
Már rögtön az elején én is kikészültem attól.... SPOILER
A kovács gyerek halála is elég komolyra sikerült, ahogy Hugo végigsimítja az arcát.....
33 levél
Válasz 19.05.24. 20:16 #47
Zsuzsi87
Én is ma fejeztem be!! Nagyon tetszett végig, a vége kicsit érdekes volt. Ettől eltekintve boldogan játszanék még tovább vele.
Azért az erdős jelenet az elején engem nagyon sokkolt (Lion)
Zsu
25365 levél
Válasz 19.05.24. 18:15 #46
Peace
Véget ért. CSODÁLATOS ÉLMÉNY VOLT!!!!!! Lepipálta nálam eddig idén Metro: Exodus, Days Gone és Resident Evil 2 triót!
889 levél
Válasz 19.05.24. 10:59 #45
pb69
ja, nem is akartam ennél többet mondani, most még tuti nem.
25365 levél
Válasz 19.05.24. 10:23 #44
Peace
Ne mondj semmit, de akkor is! Na de inkább mégse!!! Most már ha minden jól megy, akkor a ma délután az enyém és végre be tudom fejezni. XVI. fejezetnél jártam éjjel, szerintem nincs sok hátra. Én továbbra is imádom!!!
889 levél
Válasz 19.05.24. 10:09 #43
pb69
Nagy kár a végéért, hogy ennyire szétesett minden. Pedig baromi jó kis játék lehetett volna, de így mégis keserű szájízt hagy.
25365 levél
Válasz 19.05.23. 07:50 #42
Peace
XIV. fejezetnél tartok. Félek, hogy hamarosan véget fog érni. Ismét hatalmas űr fog keletkezni bennem, elképesztően csúcs ez a játék!!!
25365 levél
Válasz 19.05.21. 08:36 #41
Peace
Nálam is gyönyörűen fut most már szerencsére, tegnap le tudtam ülni egy röpke órácskára. Nagyon komoly ez a IX. fejezet is!!! Annyira elvannak találva a zenei betétek, elképesztően hangulatos!!!
3277 levél
Válasz 19.05.20. 22:19 #40
Dilizs
Itteni javaslatokra átkapcsoltam borderlessre, shadow maps és contact shadows high, minden más ultra és így 50-60 FPS között mozog bár, de fényévekkel jobb mint előtte volt! Vsyncet hagytam bekapcsolva, mert úgy nekem mintha jobban futna.
MSI B350M PRO-VDH ¤ AMD Ryzen 5 1600x + Cooler Master Hyper 412R CPU cooler ¤ ASUS GTX 1060/6 GB/GDDR5 ¤ Samsung 960 EVO 250GB M.2 PCIe MZ-V6E250BW ¤ 2*8 Gb Crucial 2133 Mhz DDR4
25365 levél
Válasz 19.05.20. 18:38 #39
Peace
És megszűnt minden gond, úgy néz ki! Kilőttem vsync-et és borderless-re állítottam.
4767 levél
Válasz 19.05.20. 15:51 #38
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Nekem is vannak néha mikrolaggok, droppok. Ám ha csatlakoztatom a kontrollert, a középső gomb behozza a Steam Nagyképet és innen indítva nem írja ki az FPS-t, míg a sima felületről egérrel indítva igen, így nem foglalkozom vele. Iszonyúan jó döntést volt a kontroller, nagyon hamar hozzászoktam az irányításhoz, TPS-t most már egyszerűen zavaró lenne billentyűzetttel és egérrel játszani, pedig nagyon e párti voltam.

A Vampyr sokkal zavaróbb volt, egyszerűen nem tudtam belőni sehogysem, mindent próbáltam szinte, amire ráakadtam a neten. Mindegy, végigvittem már, nem számít. A Sekiro viszont tükörsimán fut, többnyire ez is.
3764 levél
Válasz 19.05.20. 15:36 #37
gregmerch
V-Sync nálam alapból off, mert nincs általában szükségem rá, és rendre Full Screen módba állítom a játékokat. A tesztre használt laptop ráadásul G-Synces volt, így oda totál felesleges is lett volna bármi más. De fura, hogy ilyeneket olvasok, mert nálam totál mások verték ki a biztosítékot (itt nem a játékmenetre gondoltam). De azokról írtam is, meg ugye hivatalosan még nem is jelent akkor meg a játék.
"....money talks, and bullshit runs the marathon." /Chris Carter: Hunting Evil/
25365 levél
Válasz 19.05.20. 12:30 #36
Peace
Most ahogy utánaolvastam Steam fórumon azt írják, hogy CPU kezelési probléma is van, Vsync is furcsaságokat és FPS ugrálást okoz. Állítólag a borderless mode fullscreen helyett sokaknál megoldotta ezt a microstuttering jelenséget, amit én is tapasztalok. Maximum fényerővel kell mókolni, ha elállítódna a teljes képernyős mód után.
3764 levél
Válasz 19.05.20. 12:08 #35
gregmerch
Az mindig ott van, de a hatása nem mindig üdvös, sőt! A legdurvább hardvert is simán tönkrevágja egy rossz driver...
"....money talks, and bullshit runs the marathon." /Chris Carter: Hunting Evil/
25365 levél
Válasz 19.05.20. 12:04 #34
Peace
Nekem már betelt a pohár a hetente érkező NV driverekkel. Mondjuk mióta főleg PS-en játszok, azóta elég rendesen teszek a driver frissítésre. De most a legutolsót lehúztam és telepítettem, mert nagyon ott volt a felkiáltójel a Geforce Experience progi értesítő ikonján.
3764 levél
Válasz 19.05.20. 11:48 #33
gregmerch
Az eggyel ezelőtti nVidia driver nekem konkrétan az asztali vasamat szétszedte. Iszonyat visszaesett a teljesítmény, baromira instabil lett. Vissza kellett állnom az előzőre, de hagyott maga után nem kevés nyomot a nyomorult... Talán mostanra, az új driverrel áll végre vissza. Más gépekre föl se raktam, de utána jött is az infó, meg a hírezés, hogy kaki van a palacsintában, jött a javítás, de nem lett sokkal jobb. A mostanit már ráeresztettem a gépekre, de nagy tanulság, hogy nem mindig a legújabb a jobb. (Azt meg csak megjegyezném, hogy a legutolsó GeForce driverben felsorolt újdonságok és támogatások sem nagyon nem mind igazak: pl. a SotTR sem kapott SLi - NVLink - támogatást, ill. a váltakozó képkockát beveszi ugyan a rendszer, mint lehetőséget, de a játék el se indul, csak 1 GPU módban). De van még más is...
"....money talks, and bullshit runs the marathon." /Chris Carter: Hunting Evil/
25365 levél
Válasz 19.05.20. 11:20 #32
Peace
Lehet csak valami beállítás vagy driver (bár a legfrissebb mind....), nem feltétlenül a vas a ludas. Mert nem mindig van ez az ugrálás. Kisebb zárt helyen általában nincs, de van amikor nagy nyílt téren sem jön elő. Érdekes, na. Mert a szaggatás az oké, Residen Evil 2-nél ultra-n szétszaggatta magát a ge*ibe az egész, vissza is vettem jó kis medium-ra.
3764 levél
Válasz 19.05.20. 11:06 #31
gregmerch
Én ilyesmit nem tapasztaltam, de voltak furcsaságok - ezeket egy megjelenés előtt álló játéknál azért illik és érdemes betudni a még hivatalosan meg nem jelent státusznak, és reménykedni abban, hogy javítják.

Én laptopon toltam, néha projektorra kitéve, és tükör simán futott. Illetve kb. 2x-3x nekiállt iszonyat módon throttlingolni (főleg átvezetőknél), de ilyenkor rendre rá kellett jönnöm, hogy fel kell tegyem a hűtést turbóra. A ventik amúgy nem zúgtak ezerrel, és nagyon simán ment minden - nem ugráltak a karakterek, nem voltak bevillanások, nem szaggatott, nem lassult be (kivéve a márt írt alkalmakat, de akkor feljebb tekertem a hűtést). Az is igaz, hogy nem monitoroztam a teljesítményt, mert 1., nem volt rá időm; 2., egy single játéknál a 30-60 fps - szerintem - a legtöbb esetben nem zavaró. Ha nem esik le 24-25 alá, ergo folyamatosan fut, akkor nagy baj nincs. Oké, jobb a több, ezt én is egyre jobban osztom, de még mindig nem esem kétségbe tőle, ha "csak" 30 fps-t produkál valami, főleg nem egyszemélyes sztori módban (más meg itt ugye nincs). Minden ultrán volt nálam is, automatikusan is arra állította magát a rendszer, és rendben is ment minden. Asztali gépen is, amikor kicsit ránéztem. Ott csak annyi volt, hogy hiába állítottam 3840*1080-as felbontásra a képet (amire szintén automatikusan be is állt), gyakorlatilag a képernyő közepén volt a játéktér, szélei levágva, 27"-os FullHD méretben. Nem tudom, más szélesvásznú felbontásoknál mi a helyzet, de nálam a super-ultra wide-on ez volt.
"....money talks, and bullshit runs the marathon." /Chris Carter: Hunting Evil/
25365 levél
Válasz 19.05.20. 10:45 #30
Peace
Fura, mert a játékmenetbe abszolút nem zavar bele, de látom, hogy ilyen fél millimétereket ugrik a karakter. Tényleg ilyen mikrolag szerű valami. De annyi baj legyen, mert maga a játék FANTASZTIKUS!!!!!!
17265 levél
Válasz 19.05.20. 10:35 #29
ufodani
Igen. Inkább az elején éreztem kb úgy a 4.részig, azóta sima.
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
25365 levél
Válasz 19.05.20. 10:30 #28
Peace
1080-al is ez van? Fura. Gondoltam visszaveszek az ultra-ból vagy leveszem élsimítást, de megmaradt.
17265 levél
Válasz 19.05.20. 10:26 #27
ufodani
+1
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.