Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Beszélgetés a játékokról

»» Játékfejlesztő/kiadó/ játék

5959 levél
Válasz 01.12.13. 19:19 #7
Mephisto
Szerintem jó ötlet. lehet, hogy levédetem, és eladom valamelyik giga cégnek...
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
21434 levél
Válasz 01.12.12. 21:37 #6
Pyrogate
Ehh, Mephisto:ĐĐĐĐĐĐĐĐd
Ezen még gondolkodom:ĐĐĐĐĐĐ
Szenvedély nélkül a foci halott.
5959 levél
Válasz 01.12.10. 20:11 #5
Mephisto
Jól gondolod, csak nekem vannak ilyen gondolataim.

De ti nem szeretnétek gyenge, de 'saját fejlesztés?' játékaitokkal szórakozni, cserélgetni, játszani a neten?
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
2328 levél
Válasz 01.12.10. 19:27 #4
PoCoK
Gondolom azért beteg, mert 5 nap alatt senki nem reagált erre a topicra.
stufumofo™
882 levél
Válasz 01.12.10. 19:25 #3
voki
Nem lehetsz te annyira beteg, ha fórumozól.
"A felnőttek és a gyerekek között csak a játékszereik árában van különbség."
5959 levél
Válasz 01.12.10. 19:19 #2
Mephisto
Beteg vagyok
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
5959 levél
Válasz 01.12.05. 19:29 #1
Mephisto
Volt már mindenféle játék. Ha a szimulátoroktól, rpg-ktől, a sportjátékoktól, stratégiáktól, kalandjátékoktól, akciójátékoktól és ezek keverékeitől eltekintünk, akkor is bőségs kínálat van játék terén.

Elég, ha a elmmingekre, a Sim vagy a Tycoos sorozatra gondlounk.

A Sim, s a Sims világával már mindent csinálhat az ember, amit eddig nem csinált, azaz majdnem mindent, a Tycoonok is majdnem mindent bejárttak.Nem készült azonban még önjáték, ahol a fejlesztők egy olyan játékot csinálnak, amiben játékot kell fejleszteni, azzal kereskedni, játékot kiadni, vásárolni. Legyen on-line vagy offline módot választani.
Az ember neki fog a játékfejlesztésnek (mindegy milyen a játék kategóriája: gazdasági: pénzzel, Sims féle: emberekkel, srtartégia féle: az ellenség legyőzése érdekében, C++ féle: magunk fejlesztünk)
Tehát mindegy, hogy mi a kategória, egy manager szerű játékot képzelek el, ahol szerződtetni lehet fejlesztőket, játékot, nevét eladni, venni lehet, lehet programozni (akár benne van a mód, hogy szerkeszd, fejleszd, vagy csak a paramétereit add meg), lehet hirdetni, mindent, ami a játékiparral kapcsolatos.

Gondoljatok bele: egy egyszerű szerkesztővel, ahol kiválaszthatod, hogy a szervezett vagy előre elkészített csapatoddal milyen kategóriát választasz, pénzt szerzel, vagy a fejlesztésbe fogsz (akár szerkesztheted a textúrákat, hangokat alkothatsz), és a gép (a játék) elvégzi az egyszerű progamozási ciklust, és kijön valami egyszerüsített játék (gagyi hang, grafika, történet, előre megirt kategorikus sémák alapján készülő játékok, aminek paramétereit váltitatod), ez után szerződést kell kötni a játék kiadására, vagy népszerüsíteni, vagy kiadni, azt csinálsz, amilyen foglalkozást választottál, vagy ahova a ranglétrán jutottál. Ez után felviheted a netre, és lehet ott játékokkal kereskedni, a játék szerverén egy sajátos világ lehet a játék által kreált nettel, játékokkal, fejlesztőkkel, kiadókkal, akár tőzsdével, demókkal, ILLEGÁLIS PROGRAMOKKAL , béta verziókkal.

Nem könnyű egy szórakoztató játékfejlesztő játékot csinálni, de ha bele gondolunk: egy WOLF1-Dune2-egyszerüsített Diablo, egyszerüsített szimulátor/akció/kalad sémát kell megírnia a fejlesztőknek, nem kell a játékban Doom3-at fejleszteni, igazából a játékfejlesztés és a játék is egy opció, és végső cél népszerüvé lenni a szerveren, vagy azon kívül. Egyszerű kategorikus játékalapokat kell csak csinálnia a fejlesztőknek, hiszen ha annak örülünk, hogy sikerült egy Red Alert pályát csinálni, az biztos eufória lesz, hogy egy akadozó, ronda, lassú, de általunk írt játékot készítünk, menedzselünk, kiadunk, híresek leszünk.


Kit érdekelne az ilyen játékfejlesztő/kiadó játék?
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.