Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Nem számítástechnikai témák

»» Izraeli-Palesztin konfliktus

481 levél
Válasz 03.10.06. 22:04 #43
Sir Spike
Aruns lehet hogy nem látom át teljesen a dolgokat,de én azon a véleményen vagyok hogy: Egyik kutya,másik eb.
És sz*rok rá hogy ölik 1mást.Az a lényeg hogy ne a házam elött tegyék.
17778 levél
Válasz 03.10.05. 16:39 #42
MagicMoment
talán majd akkor ha a dicső nagy és világuraló usa nem védeni egyfolytában izraelt. Mert már pofátlanság ennyire kiálni egy ijen ország mellett.
Persze azért palesztinában is rendet kéne tenni.
De arra nincs 5letem.
7037 levél
Válasz 03.10.05. 15:46 #41
Aruns
Egy "intelligens" megjegyzés ismét.
Még szerencse, hogy te olyan nagy IQ bajnok vagy a palesztinokhoz képest (vagy legalábbis annak tartod magad, ami mondjuk nem ugyanaz, de mindegy)
Egy jogot végzett nő szerinted olyan buta? Odaírtam, miért csinálta, nem érted/fogod fel?
Egyébként azért nem harcolnak "reguláris keretek között", mert nincs annyi pénzük, mint az izraelieknek (tudod, őknem kapnak dollármilliárdokat segélyként(!) az USA-tól).
Ezt az egyik merénylő apja mondta, hogy nekik sajnos nincsenek repülőgépeik és harckocsijaik, hogy azzal harcoljanak messziről az izraeliek ellen ezért viszik így a bombáikat.
Egyébként ott a palesztinok többsége is elítéli a civilek elleni akciókat; bár szeretném arra felhívni a figyelmed, hogy az izraeliek a katonai egységeik elleni támadásokat ugyanúgy terrorakciónak tekintik és hogy az izraeliek többször annyi palesztin civilt öltek meg ok nélkül, mint a palesztikok izraelit (bár erről bizonyára nem hallottál...)
A legutolsó palesztin áldozat pl. akit az izraeli katonák lelőttek (a haifai meténylet után): egy kilencéves kisfiú volt.

Ott nincs fehér és fekete oldal (legfeljebb a torz médiában, amiből olyan jól tájékozott vagy, okoska)
"War without fire is as worthless as sausages without mustard" Henry V
481 levél
Válasz 03.10.05. 15:21 #40
Sir Spike
1hamar nem lesz vége ennek.
Szerintem 1féle képpen lehetne +oldani,ha az összes palesztint vagy zsidót áttelepítenék a Föld túloldalára.Hiába van béke ,ezek akkor is ölik 1mást.Persze a vérfürdők nagyrésze a buta palesztinoknak köszönhető.Én +értem hogy harcolni akarnak az elvett földjükért,de ha már harcolnak,akkor reguláris keretek között tegyék.Az eszeveszett civil gyilkolás nem vezet sehova
5400 levél
Válasz 03.10.05. 12:47 #39
Morello
Tudod mikor? Soha, ha mindig akció-reakció körül forog minden!
7037 levél
Válasz 03.10.05. 12:45 #38
Aruns
Nem tudom mennyire figyeltétek a híreket, de ez megint egy felettébb elgondolkodtató támadás volt Haifában tegnap.
A merénylő egy jogot végzett(!), 23 éves palesztin lány volt. Nyilván nem lehet elvakult fanatizmussal vádolni, nem ez volt az életcélja, hogy felrobbantsa magát. A kiváltó ok az volt, hogy júniusban izraeli katonák a szeme előtt ölték meg a testvérét és egyik unokatestvérét. Ez váltotta ki azt, hogy hidegvérrel beöltözött, kapásból lelőtte az étterem biztonsági őrét az ajtóban és bent azonnal felrobbantotta magát...

A célpont, a Maxim étterem egyébként közös arab-izraeli tulajdonban van, sok arab vendég is szokott oda járni.

Mikor lesz már ennek vége...
"War without fire is as worthless as sausages without mustard" Henry V
198 levél
Válasz 02.08.23. 21:51 #37
Easynet
Igen teljesen csak a nagyon buta emberek hisznek el hírt, de elég sokan a hír által közvetített érzéseket és egyoldalúságot "veszik át". Mellesleg elég sok a nagyon buta ember Mo-n.
Na vazze, msot én is keresgélhetem a Cigány topicot, mert kíváncsi lettem
"Now we are all sons of bitches."- Kenneth Bainbridge (amerikai fizikus), az első atomrobbantás után
17778 levél
Válasz 02.08.23. 07:57 #36
MagicMoment
Sztem csak a nagyon buta emberek hisznek a médiának(rtlklub+tv2,népszabadság,magyarhirlap) és az Amiknak(nem különben a zsiknek)

Tegnap egy igen érdekes storyt hallottam!
Asszem megkeresem a Cigány topicot és beirom oda!
198 levél
Válasz 02.08.23. 01:04 #35
Easynet
Basszus már megint gépelhetem be újra a hozzászólásomat! Tököm tele van ezzel a fórummal! De nem fogom, a lényeg, hogy én tudjam mit karok mondani, ti meg azt hisztek, amit akartok. Csak tényleg ezt csináljátok és ne azt higgyétek el amit Amerika és a média mond! Egy-egy hírt bontsatok le puszta tényekre és saját magatok vonjatok le belőle következtetéseket! Vizsgáljátok a világot több szemszögből és ne csak abból, amiből a hír írója vizsgálta. Ha így tesztek meg fogjátok tudni azt amit én mondani akartam.
"Now we are all sons of bitches."- Kenneth Bainbridge (amerikai fizikus), az első atomrobbantás után
2284 levél
Válasz 02.08.14. 20:18 #34
Daedalus
Nézzetek be és írjatok véleményt a VALLÁSOK topicba!

Thanks!

Dae
"?"
17778 levél
Válasz 02.08.14. 11:22 #33
MagicMoment
HEHE!!!!!!
Komoly!

Anonymus23:
OK.
4531 levél
Válasz 02.08.14. 11:12 #32
Anonymus23
JOKER:


MM:

Én nem sajnálatból írok úgy a zsidókról, ahogy írok. Felesleges lenne sajnálni őket!
GB GA-P55A-UD4, Core i5 750, 2x4+2x2GB DDR3 1600, Gigabyte HD5870 1GB, 1TB+3x2TB+750GB SATA2 Samsung, Genius5.1HomeTheater, Logitech G5, Samsung P2770HD, Corsair CX400W
9 levél
Válasz 02.08.14. 10:22 #31
Stan
szerintem izraelnek ot kéne mradnia az ENSZ által kijelőlt helyen és a TERRORIZMUS AZ AMIT ŐK ÉS AMERIKE CSINÁL
116 levél
Válasz 02.08.14. 08:42 #30
JOKER
Na eresszük ki a gőzt emberek.
Itt 1 vicc az izraeli-arab háborúról:

Zsidó-arab háború. Az izraeli tank üldözi az arab géppuskást, aki ugyan
rendesen sorozza a tankot, de nem tudja átlőni. Ide-oda ugrál, de a tank
csak jön utána. A fegyveréből azonban egy idő után kifogy a lőszer.
Nincs mit tenni, az arab megáll, és várja a halált. A tank is megáll.
Kis idő múlva felnyílik a teteje, és előjön belőle az izraeli katona.
- Na, mi van, hülye arab, kifogyott a lőszer?
- Allah akbar. Igen.
Mire a harckocsis lenyúl a tankba valamiért, aztán így szól:
- Na, és veszel?
17778 levél
Válasz 02.08.14. 07:50 #29
MagicMoment
Anonymus23:
Ne haragudj ,de nem igazán értem a leveledet!
Nem értem miért nekem szánod?
TÉny h egy kicsit(nagyon) elfogult vagyok a zsidókkal szemben,csak tudod őket mindenki védi,mert ugye őket sajnálni kell!!
HÁt én nem ezt teszem!!

Daedalus:
Bocs,de nem a neten olvasom a hireket ezért nem tudok neked 1 linket sem mutatni.
Ellenben ha végig nézed a Magyar Nemzet régebbi számait, v megnézed az mtv1-en is a hireket,akkor sztem ott hallani fogod!
Azért ezeket én se magamtól találtam ki!
Annyira nincs jó fantáziám!
2284 levél
Válasz 02.08.13. 19:50 #28
Daedalus
Anonymus23-nak igaza van. Jó volna ha vitánkat nem valamiféle gyűlölet (pl. a zsidók ellen) vezérelné, hanem épeszű info- és véleménycsere, alátámasztva tényekkel!

Ami meg a 2vhs zsidó és német helyzetet illeti, idekopiztam a vélem. egy részét egy másik fórumból:
Németországban az első vh. utáni időszak nagy nehézségeket okozott. Egy gazdasági és főképp politikai válság volt ez a németek számára. A politikában 2 lehetoség volt csak választható: a náci, vagy a marxista kommunizmus. Mivel Hitler utálta a kom.-ust (és nagyon jól rámutatott annak hibáira ), illetve rámutatott demográfiailag és iparilag Németország elnyomására (élettér elmélet) valamint nagy patriotizmusával (és jó propagandával), de nem utolsó sorban jó beszélokészségével megfogta a népet. Nos, Hitler hatalomrajutásával az emberek(pl. gyerekek) a következoket látták: Az utcán nem kellet félniük, biztonságban érezték magukat (ez fontos mert nagy káosz uralkodott mindenütt, amit főképp a komm. okoztak), a szüleiknek VOLT MUNKÁJUK, és nem kellet minden kis darab kenyérért annyit szenvedni. Az ország hirtelen fellendült technikailag, (rendeztek olimpiát is többek között), stb. stb. Most ki az aki háború esetén nem lépne be hazája oldalán? És ez fontos tényező- a legtöbb német nem ideológiáért, hanem HAZÁJÁÉRT lépett be a háborúba -egy, kettő- a későbbi zsidó "eljárásokról" nem voltak informálva, 3- szép lassan beléjük itatódott a zsidók elleni gyűlölet MERT a zsidók többsége a marxista-komm. rendszer híve volt, és nekik volt pénzük, meghatározó állásuk, miközben a hazájában éllő német sokkal nehezebb helyzetben volt.
Ez a temérdek tényező, amely nagyon rafináltan és ügyesen volt beadva megfogott sok millió németet (és azért ők nem voltak hülye gyerekek, mert volt benne azért igazság is, ezt a legtöbb történész beismerte).

Ja és a paleszek! Most volt a hirekbe hogy egy menekülttáborba több palesz(arab) törzs-csoportosulás egymásnak ugrott. Nézzétek majd meg a hiradóba!
Ez az egymás közötti ellentét az amiről a legelső levelembe beszéltem!
MM látod semmi csoportosulás!

BYE

Dae
"?"
4531 levél
Válasz 02.08.13. 16:49 #27
Anonymus23
NSH88 + MM + JOKER (mindenki ossza be magának) :

Mi az hogy erkölcsi jópofizás??? Azért mert nem a gyűlölet az első bennem, akkor az már gyengeség, vagy csak erkölcsi jópofi. Nem gondolnám!
De az a véleményem, hogy egy nemzetiszocialista mozgalomban a lényeg a gyűlölet tárgya (ez most nagyon le van egyszerűsítve, meg csak egy oldalt ragd meg, kb ez a vége a dolgoknak: avagy a megoldás útja).
Ugye abban az időben kellett valaki akire rá kellett fogni mindazt a rosszat amiben a gazdasági világválság alatt és után történt: kapóra jöttek a zsidók (mert ők gazdagabbak voltak az átlagnál), (de ezzel együtt a cigányok, fogyatékosok, mindenki aki nem illet a náci képbe). Engem nem igazán nyugtatna meg az a dolog, hogyha kiírtanák a zsidókat, mert akkor kell valaki más aki a "bűnös". Pontosan azért, mert ha zsidók (vagy akárki) nem lenne, akkor sem oldódnának meg azok a problémák, amiket most a zsidókra (cigányokra, bárkire, jobb vagy baloldalra stb.) fognak. Ez demagóg szöveg!

Mi az hogy mindenbe beleugatok??? Asszem ez egy fórum, és ha van véleményem, akkor elmondhatom! Az meg, hogy nem egyezik a tieddel, ez van!

Zsidó-palesztin kérdésről nehéz lenne úgy beszélni, hogy kihagyjuk a vallási dolgokat belőle.
Azt a gyűlöletet amit a zsidók ma kapnak, az őseiknek köszönhetik! Ez egy büntetés. Ők kérték: "Az Ő vére rajtunk és gyermekeinken" (talán nem pontos de ez a lényeg) Jézusról mondták ezt.
Nem volt mindig vesztes nép a zsidó:
Lásd Mózes, Józsué (honfoglalás), Gedeon, Dávid, Salamon, stb. és innentől kezdve már elég viharos Izrael és Júda története.
A két nép (zsidó és iszlám azaz a palesztinok is) egy forrásból fakad: Ábrahám. Fiai: Izmáel az arabok atyja, és Izsák a zsidók atyja.
De mélyebben ne menjünk bele.

Nem vagyok elfogult a zsidók felé, nem fogadom el vagy örülök annak ha nem jól csinálnak valamit.
Az most ugyebár hülyén hangzana számotokra, hogy tudom mi fog még itt lenni, de csak olvassátok el a Jelenések könyvét, sok érdekes utalás van Izrael országára vonatkozóan. De persze nem árt, ha ismersz sok egyéb háttérdolgot is. Ez rám is érvényes.

Csak még egy gondolat:
Ha én beleugatok itt a dolgokba, és elhúzhatok innen (vagy bárki, aki kicsit is védi a zsidókat), akkor ez a fórum át fog menni zsidózásba. Érdekes módon egy AMD vs Intel topicban mérsékeltebb módon meg lehet ezt tenni, pedig se az AMD se az Intel alkalmazottja nem vagyok.
Úgy gondolom ti se vagytok zsidók vagy arabok, szóval passz!
GB GA-P55A-UD4, Core i5 750, 2x4+2x2GB DDR3 1600, Gigabyte HD5870 1GB, 1TB+3x2TB+750GB SATA2 Samsung, Genius5.1HomeTheater, Logitech G5, Samsung P2770HD, Corsair CX400W
17778 levél
Válasz 02.08.13. 15:22 #26
MagicMoment
Ja és ha én is kérhetném:
A MagicMoment legyen pls egybe irva,de a legjobb ha ezt irod: MM
17778 levél
Válasz 02.08.13. 15:21 #25
MagicMoment
NOs akkor én vezetném azt a terror szervezetet ami a cigányok kiirtására törexik! De ilyen nem történhet meg!
Dae
HOlnap válaszolgatok,de sajna mennem kell!
JA és NSH88 nem tagja annak a szervezetnek,mivel oda 18 év feletti,érettségizett, nyelvtudás ismerettel,családfa kimutatással rohadt nagy ismeretséggel és még nagyon-nagyon sok mindennel kell rendelkeznie.
Amit felteszem egy 17éves srácnak ezekből sok minden nincs meg!
Ja és én tök normál határok között vitatkozok!
De azért kösz h szóltál!
2284 levél
Válasz 02.08.13. 14:26 #24
Daedalus
Magic Moment:

1. Miért szerinted miért kezdődött az egész merényletsorozat a HAMAS-tól??? A palesztínek függetlenedéséért, saját államapparátusért, és az ehhez kapcsolódó területekért. Aztán ezt az egészet ráfogták a vallás ill. kultúra ellentétjére. (persze
ez is biztos benne van)
Képzeld csak el, ha a romák majd egyszer túlszaporodnak olyan 3000 000 -ra (mondjuk 100 év alatt) és a létszámuk a területen ahol élnének, messze meghaladná a polgáraitokét. Na és erre a romák különálló államot akarnának és függetlenséget. Ez csak egy példa amelynek vannak hibái, de próbáljatok meg improvizálni... Esetleg nagyobb számokban gondolkodni és még hosszabb években!!!

2. Erre jó volna ha pontosabb infóval, és megtörtént példákkal tudnál szolgálni. A határzónákon szerinted mi folyik. (szerintem minden autó és személy aprólékos átkutatása)

3. A sajtó, és szerintem a többi nagyhatalom, amely nem ért egyet a helyzettel, csak azért tesz így mert kívülálló. Érdemes lenne saját bőrükön átélni 3-4 ilyen merényletet. Aztán én kiváncsi lennék az ő "politikájukra".

4. Itt is csak azt tudom mondani, hogy pontosabb info. Légy szíves adj egy linket ahol az "1 vezető 30 civil áldozat" téma
megtalálható!

5. És arra emlékszel amikor a paleszek egyiptomba "működtek". Egy piramisnál 30 külföldi turistát lemészároltak...

6. Érdekes, hogy a menekülő merénylő paleszeket egy nagyhatalom se akarja befogadni, annak ellenére hogy ellenzik a zsidó akciókat!!!


NSH88:

.."amíg nem élnek a mi földünkon a palesztínok addig nem ellenségeink"...
Ez a kijelentés lehetne akár egy zsidóé (ezt ne vedd sértésnek, mindjárt megmagyarázom), mert ha a történelmi hátteret nézzük, ha tetszik, ha nem a terület a zsidóké. Namármost ha "amíg nem élnek a mi földünkon a palesztínok addig nem ellenségeink" akkor már ezt a szabályt a paleszek átlépték. Értitek?
Most ne azt nézzétek hogy ők ott zsidók (mert én se vagyok oda értük, majd ezt is megbeszélhetjük , hanem képzeljetek oda valamilyen más népcsoportot amit nem utáltok. Próbáljatok meg neutrálisak lenni ilyen témában és úgy alkotni róla képet.
(ezért vagyok az ördög ugyvédje sok esetben... Ha meg tiszta szívből utáljátok a zsidókat, akkor mondjátok meg, és vita lezárva, mert így tényleg nem lehet eszmecseréről beszélni ilyen témával kapcsolatban.

"Továbbá aki védi a zsidókat azoknak hozzá teszem hogy amióta a zsidók léteznek azóta mindig üldözték őket és persze

mindig a másik nép volt a "hibás".Ez azért érdekes."
Igen ezt érdekes volna megbeszélni, és megvizsgálni a történelmi hátterét zsidó-x konfliktusoknak. Pl. a 2vh-ban! Meglátot nem nagyon fogom őket védeni. (ezt ne értelmezze senki félre, bizonyos hibáikra tudnák pontosan rámutatni amiből aztán a német gyűlölet áradt)
Ha van topic és van kedvetek még erre is kitérni, felőlem mehetünk!

NSH88, mivel tudjuk hogy nagyjából milyen szervezet tagja vagy én azt ajánlom, hogy olvass el pl. 2vh-s könyveket is. De ne azokat, amelyeket feketén lehet kapni és a személy aki írja őket zsidó gyűlölő, hanem neutrálisakat (tehát nem is olyan jenki hősökről szólókat, amelyeket meg minden könyvesboltba lehet kapni ...
Ami nekem nagyon tetszik, hogy évek múltán már egyre jobban rá tudnak mutatni erre a háborúra és bizonyos más szempontokból vizsgálva (pl. németek szemp), már nem is olyan egyértelmű válaszokat adnak mint régen. Ott van például Földi Pál, akinek könyveinek olvasásakor pl. érezhetőek olyan elemek, hogy ő nem nagyon szereti a franciákat, olaszokat, szovjeteket, de nem is lelkesedik a szövetségesek egész hadvezetéséért. Rámutat annak hibáira, a kollektív bűnösség elveire (legyen akár az a w. SS!!!). Szóval érdekes olvasmány, van ebbe is valami. De a lényeg hogy sok különb írók véleményét kell elolvasni és így alkotni róla képet. Ajánlom Kurt Rieder-nek pl. a "Koncentrációs táborok történetét", ahol olvashatunk amerikaikról is stb, stb... Ha most elkezdeném felsorolni a könyveket és íróit nem lenne hamamar vége...
A lényeg hogy az ember egész idő alatt próbálja meg megőrizni a hidegvérét és ne essen csak az egyik oldal eszmélyének csapdájába.

Még egy dolog. Anonymus23 és NSH88, Magic Moment legyetek szivesek lehetőleg őrizzétek meg a békét a szokásos eszmecsere keretei között

Ja és látom a kacifántos nickem írása nem megy valami jól Úgyhogy ha megkérhetlek titeket, rövidítsétek csak Dae -ra, azt úgy is jobban szeretem

Dae
"?"
17778 levél
Válasz 02.08.13. 10:10 #23
MagicMoment
1. Uj területekt a zsidóktól??
Hmm. Nem a zsi kezdék elfoglalni a területüket!
Egyébként most olvastam hogy a "Hamász kész tartózkodni az Izrealen belül végrehajtott merényletektől!" EZ már haladás!!

2.Sztem nem csak egy sima kontrollt hajtanak végre!

3.Ohh. Azért nincs ez igy mert azért a sajtó jelen van! És ez rossz fényt vetne Izraelre!
Ezért ezt csak akkor csinálják amikor megrohamoznak egy várost!

4.Hát én nem tudom... Ált.ban mindig azt hallom h sikerült !!!!!!EGY!!!!!!! magasrangú vezetőt leszedni,és mint egy mellékesen 30 civil áldozatot öltek meg.
Hmm. Sebaj elvégre leszedtünk egy vezetőt,mit nekünk 30 civil. Háááttt...

Jah,egy kis plusz infó:
"Tizenhárom palesztin szervezet-köztük a Hamász és az Iszlám Dzsihád-képviselői hétfőn megbeszéléseket folytattak az összes vezető (palesztin) csoportot tömörítő egységes vezetés megteremtéséről!"
2284 levél
Válasz 02.08.12. 22:16 #22
Daedalus
1. A palesztínek harcolnak mint az eszeveszettek! Új területeket akarnak a zsidóktól (pedig az már 5000 éve az övék), de ők nem elégednek meg azzal amilyük van (az a pár száz évnyi). Nos a palesztínek akarnak zsidó területeket! Ez a cél. Az hogy az egyész úgy fest mint val. zsidó területfoglalás téves. A zsidók azért kezdték nagyban kontrolállni a pal. területetket mert azok megkezdték a merényleteket. (és a pal. kezdtek ölni, nem a zsidók)

2. Mivel a zsidók valamiképpen meg kell hogy szorongassák a terroristákat kevesebb helyet adnak nekik a létezésre. Az hogy
a zsidók pal. civileket szervezetten likvidálnának nagyon is téves. Például jól látható a zsidó határrendszer. A tévében nap mint nap mutatják ahogy a normál zsidó és palesz. polgárokat ellenőrző zónáknál állítgatnak és kutatják át őket meg autóikat. Sok zsidó katona meg is hal ilyen kontrollnál mert az autóban ülő tag merénylő, és ha már nem sikerült bejutnia a városba, legalább a határvonalon robbantja fel magát! A katonákat magával véve.

3. Na ha most úgy vennénk az egészet ahogy azt Te mondod, akkor az egész kábé így nézne ki: A zsidó katonák minden palesztín embert azonnal lelőnének, az ellenőrző pontoknál a városokba és akár hol ahol csak meglátnák, nőt, gyereket, öreget, a lényeg hogy palesz legyen!!! No nem, ez pont a palesz-ek stílusa!!!

4. Nem tudom miért tűnik nektek az, hogy a zsidók organizált módszerekkel gyilkolnák a paleszeket??? Az hogy szervezett hadseregük van, modern, és sok a nehéztechnikájuk. Tisztán a normál katonai módszereket érvényesítik. Nagyon pontos és
szervezett csapásokat mérnek olyan helyekre ahol feltehetően terroristák rejtőznek. Legyen az menekült tábortól, falusi
vityillóig, ha bizonyíték van akkor jöhet a felszólítás (a "menekült tábor akciónál" amit úgy felfújtak a híradók is megelőzőleg
felszólították a terr. kiadására a civil palesz menekülteket!), ha a felszóllítás nem segít jöhet a katonaság. Hát melyik katonai szervezet a világon nem így járna el??? Szerintem a tökéletes katonai szervezettség téveszt meg téged és úgy véled az ilyen
akciók genocída érdekűek. (ha a paleszeknek lenne ilyen tech. hát azt lehetne szervezett irtásnak nevezni, mindjárt látnád a külömbséget!)

5. Az hogy a zsidókat irtották a 2vh alatt és ők most valakin le a karják verni természetesen hülyeség. A diplomácia nem

vezetett sehova, védekezés (a biztonsági, határ zónák felállításával) se, más nem maradt hátra hogy ellenkezzenek. Én
csodálom hogy eddig bírták. (a ruszkik, amer, angolok vagy németek az első autórobbantásnál lerohanták volna a paleszeket

ha nekik csinálták volna meg)

Válasz még az előző leveled pontjaira:

1. A válasz benne van a fenti szövegben.

2. no comment

4. a 2vh alatt még nem utánna igen. (2vh alatt többségbe kutatói, orvosi munkákat végeztek, most politikai) Az hogy a többi
nagyhatalom se nagyon szerette a zsidókat jó példa: Még a háburú elején amikor a németeknek már nagyon agyukra ment a
zsidók hatalma valamint politikai nézete (marxista-kommunista) és nagyon meg akartak szabadulni tőlük felajánlották a

nagyhatalmaknak hogy deportálják őket (normál körülmények között, teh. a zsidóknak nem veszik el a vagyona csak a
"húzzanak már innen" alapon). Na ami érdekes hogy egyik sem akart ilyesmibe belemenni! Na ides: ekkor a németek egy
hajóra raktak kb 2000 zsidót, és a hajót megindították a mai izrael állam területei felé. Ott az angol egységek felszóllítására se

álltak meg (britt fenhatóságú terül.) és a hajót kilőtték!!! A zsidó civilekkel együtt!!! Na ehhez it szóltok? Én is elvoltam ájulva amikor ezt olvastam! Nézzetek csak utánna. (val 33, vagy 34 be volt, ha jól emlékszem) Nemcsoda hogy ezután nem maradt

más hátra mind az endlösung és a hasonló mocskosságok...

6. Pont azért mert iskolázatlanok a paleszek ilyen befolyásolható hülyék lettek, és a vallás most katonai célokra használja ki

őket.

"?"
116 levél
Válasz 02.08.12. 22:08 #21
JOKER
Abszolút igaza van MagicMomentnek.
Embert ölni senkinek sincs joga, bármilyen indokkal is teszi. Anonymus te mindent elnézel a zsidóknak bármit is tesznek, elég elfogult álláspontod van, Pontosan annyira elfogult mint az izraelieké.
Elhangzott pár hónapja egy számadat, zsidó forrásból merítve, ami az adatok alulbecslését is jelentheti:
1 év alatt kb 1000 palesztin halt meg az összecsapásokban, és kb 200 zsidó. Ezekben benne vannak a katonai és civil áldozatok is.
Akkor ki bánt kit, ha 5x annyi palesztin hal meg, minden egyes zsidóért?
Ilyenről már hallottam, és tizedelésnek hívták a nácik a gettóban és a lágerekben történt kivégzéseket.Amikor minden megölt német katonáért tízszer annyi ártatlant végeztek ki.
A zsidók rendesebbek, ők beérik kevesebbel is.
Ezek tények, szemet hunyni lehet felette, mondvacsinált igazságokra lehet hivatkozni, egyet nem lehet: tudomást sem venni róla.
17778 levél
Válasz 02.08.12. 15:43 #20
MagicMoment
1.AHa mert előtte ott éltek aztán diaszpóra történt velük,ez azt jelenti h népirtást...
Bocs szóval egyesével kettesével öldöshetik az arabokat.Mi itt éltünk, miket gyilkoltak a 2vh-ban. Nekünk mindent szabad, mnket mindenki sajnáljon,és adjon sok-sok PÉNZ-t!!

2.Nem is akartak saját zsidó államot.
Én a tolvaj-cigányokkal együtt küldeném őket szibériába havat lapátolni!

3.Igen ez igaz.Én is igy tudom!

4.Érdekes,a nagyhatalmak nagyrészét(ha nem mindegyikét) zsidó származású ember vezeti...

5.Igen. Ennek a pontnak érdemes lenne utána nézni hogy szerezték meg a pal a zsi területeit!!

6. Na most azért mert a pal nem zsenik még nem biztos h lekell vadászni őket,és kikell turni a földjükről!
2284 levél
Válasz 02.08.10. 12:29 #19
Daedalus
Egy dolgot azért tisztázzunk.

1. A zsidók jóval régebben éltek a mostani paleszt.+ zsidó területeken!
Ha megnézzük, hogy a zsidó naptár kb. 5000 éves hol voltak itt a palesztinok??? Természetesen ők is marha régi népcsoport, de a terület vallási és kulturális szempontból mindenképpen a zsidóké!

2. A történelem folyamán egyszer sem sikerült elérniük, hogy saját zsidó államot alkossanak. Kb. 1/3 elözönlött Európába és más területekre jobb élet után (pl. Némo., Lengyelo.). 2/3 továbbra is maradt állam nélkül. Közben (a tört. hosszú folyamatain keresztül) egyre jobban gyűrűztek oda a palesztínek, zsidó területeket egyre jobban kisajátítva, és bizonyos terül. népességi fölénybe nőve. Tehát úgy nagyjából helyettesítették az elözönlött zsidó lakosságot.

3. A II vh. végén, a maradék zsidó népesség úgy döntött, hogy visszamegy inkább az ős földükre, pláne ha a győztes nagyhatalmak önálló állam megalkotását és elismerését ígérték nekik. (ez egy elég jó ok, hogy visszamenjenek, hisz e miatt is részben hagyták el hazájukat...)

4. Megalakul az Izrael állam (mint kártérítés, mint pedig a zsidóktól való megszabadulás érdekében a nagyhatalmak szempontjából!!!)

5. Hát elég rossz dolog visszamenni oda ahol már nincs hely (a pal. miatt)
(ezt pl. el lehetne képzelni úgy, hogy "Minek mentetek el he? Mosmá a miénk!", vagy úgy is mint pl. próbáljátok pár évre otthagyni házatokat és szerencsétek lesz ha nem költöznek oda a romák, akik szokásuk szerint jogtalanul kisajátítják azt maguknak "nemvótá itt" alapon. A palesztínek életstílusukat és szokásaikat nézve én a másodikra szavazok. (elég megnézni a saját területeiken a bérházakat/ házakat, hát-hát nemtudom ki tehet róla... Egyszerűen a szegénységükre, iskolázatlanságukra nézve, (amiről nem a zsidók tehetnek!) én elképzelhetetlennek tartom, hogy a volt zsidó területeket jogossan szerezték meg!)

6. Ez az egész olyan, mint bizonyos falukban a roma kissebbség többségbe kerül és így akarnak saját vezetési rendszert megalkotni (amire nem képesek, mert iskolázatlanok) és bizonyos esetekben meg elég durva módszerekkel terrorizálják a normál lakosságot. Hát a palesztínek, hozzáállása pont ilyen, csak jóval nagyobb mértékben!

"?"
17778 levél
Válasz 02.08.09. 13:14 #18
MagicMoment
Anonymus23:
Én csak leirtam h mit fognak várhatóan tenni az irakiak. Ezért nem tudom mire vélni "támadásod"!!
Igen NSH azt jelenti!
Régen én is az voltam...De ezt hagyjuk!
És nem azt akartam irni h lightosan lehet mocskolodni hanem h lightosabban kéne beszélgetni!
Daedalus:
Nos ez is igaz!
De mégiscsak a zsi kezdték!
Azzal a kis sétával!!
A főrabbinak köszönhetően!!
2284 levél
Válasz 02.08.09. 12:59 #17
Daedalus
MagicMoment:
Az a megfogható lehetőség ugyanúgy érvényes a zsidókra is. Figy. "Mi meghalt a lányom, meg a feleségem egy autóbuszmerényletben? Na akkor követelem az államtól, hogy lépjen! És ha politikailag nem megy akkor erőszakkal! Vagy ha így sem akkor én fogok fegyvert!" szal. ez ugyanaz mint a "bemegyek a bárba..." Értedt hogy mire gondolok.
És ez így fog menni körbe-körbe, amíg egy "berlini fal2-őt" nem húznak közéjük.

Szerintem a palesztínek már annyira beleélték magukat, hogy jóformán csak a zsidó vérre mennek, a 2. helyen van a függetlenség, és a 3. a vallás


A 21. századba nem léteznek területrevíziók. Nem úgy keleten.

Figyelj, Mo-tól is elég szép mértékben elvettek területeket, és a magyarok nem azzal oldották meg hogy bepattanak a pl. a szlovák buszokba, vagy nekivetődnek a határnak tankokkal. Mert vannak olyan értelmesek hogy tudják hogy nem vezetne sehova.
"?"
4531 levél
Válasz 02.08.09. 11:41 #16
Anonymus23
MagicMoment:
Pár száz évig a palesztinoké volt, meg pár ezer évig a zsidóké!
Nem tudom, hogy te írtad-e a másik topicban, hogy az irakiak, úgy fognak védekezni, hogy bemennek a civilek közé. Ez minősíti a gondolkozásukat. Nem tudom, hogy te mit szólnál hozzá, ha téged állítanának oda élő sorfalként, hogy védjék magukat. Mert az biztos, hogy őket egy cseppet sem érdekli, hogy te mellettük állsz-e avagy sem. Ha a saját családjukat és népüket használják pajzsként az elég undorító, és újra mondom szerintem undorító. Egy családapa inkább védelmezi a családját, mintsem őjzsként használja őket, azaz az iraki vezetés nem igazán a kedvenc vezetői stílus számomra. A védelmezésben az is benne van, hogy nem csinálok olyat (terroristakiképző bázisok stb) amivel veszélybe sodrom a családomat/népemet. Ugye az tök természetes, ha a gyámügy (ENSZ) beleszól ha az apuka veri a családját, de ha szomszédot kezdi verni akkor már a rendőrség is kijön! Remélem érted mire akarok utalni!

Daedalus:
Ebben a szervezetlenségben nagyon igazad van!

MágikusPillanat:
Miért lightosabban lehet gyűlölködni vagy mocskolódni???
GB GA-P55A-UD4, Core i5 750, 2x4+2x2GB DDR3 1600, Gigabyte HD5870 1GB, 1TB+3x2TB+750GB SATA2 Samsung, Genius5.1HomeTheater, Logitech G5, Samsung P2770HD, Corsair CX400W
17778 levél
Válasz 02.08.09. 10:48 #15
MagicMoment
Megpróbálok minden pontodra válaszolni!
Ja de előtte sztem nem lenne rossz ha valahol egy picit tanulmányoznád a palesztinok(továbbiakban pal.) és a zsidók(továbbiakban zsi)vallását!
Megértenéd a két igen nagy ellentétet.
Én is csak egy picit "tanulmányoztam"

1.Kezdjük azzal h ez a terület a palesztinoké volt sok évszázadon keresztül.
A 21sz-ban már NINCS terület foglalás! Nem lehet!Ilyen alapon inditsunk támadást Szlovákia, Ukrajna,Románia,Horváto,és Ausztria ellen h vissza szerezzük a régi területeinket!És ha jól emléxem(miért ne emlékeznék jól)az incidenst a zsi kezdték!
"Ezt megszereztük akarjunk még többet!!!"
Szoval sorry de ezzel nem értek egyet!

2.Igazad van ami a polgárokat érinti!
Csak h Te bele mennél abba mint Sharon ajánl??Tökre lehetetlen a békeajánlata!

3.Megfogható lehetőség??
Mi? Tankokkal bemenni egy városba kiirtani 10-20!!!!!!!szélsőségest és néhány száz civilt.Ha valaki ezt tené a népemmel én is bemennék egy szórakozohelyre és BUMM!!!!
Persze csak ha pal lennék!

4.Egyetértek!

5.Igen igazad van,de Te mit tennél?Ha a szüleid elvinnék a zsi katonák és árván maradnál??Persze nem mindegyik árva tudom.
Én is dobálnám őket!

6.Igazad van!De nem tudod 2részre szedni őket mer a pal kell a régi földjük amit meg is értek(lsd 1920.jun.04.)Nekem is kell!
Viszont a zsi meg ugye elfoglalták a területüket és nem engednek a 48-ból!
2284 levél
Válasz 02.08.09. 10:31 #14
Daedalus
Szóval én nem vagyok valami jó véleménnyel a palesztínokra, és e konfliktusban a zsidóknak adok igazat. (mielőtt még nekem ugornátok, olvassátok ezt el

Egy kicsit jobban utánanéztem a konfliktusnak és a következőkre figyeltem fel:

1. Milyen okból kapjanak a palesztínek saját területeket, ha a zsidók nem vezetik rosszul a területeiket (értsd fejlődési, ipari szempontból). Ebből a pénzből jól voltak kenve a palesztínek is, mint rendes polgártársak. De ők saját területeket akarnak. OK. Mi a biztosíték arra hogy ha kapnak valamilyen területet nem fognak követelni még többet és az egész terrorizálás megint beindulna. (azt most hadd ne kommentáljam meg hogy mennyire iskolázottak a palesztínek egy állam irányítására, elég a saját lakóhelyeiket megvizsgálni)
Nos ilyen alapon, hogy "Ezt megszereztük akarjunk még többet!!!" kijelentések nagyon reálisak.
(eddig még nem voltam valami meggyőző mi?)

2. Mivel a zsidóknak már nagyon agyukra ment hogy minden nap a tisztességes polgáraik (gyerekek) halnak meg. Többször (ism. TöBBSZöR) is felkérték a palesztíneket, hogy ha tárgyalni akarnak egy hétre hadják abba a robbantgatásokat. (hogy meggyőződjenek mennyire szervezettek) Ekkor már a zsidók hajlandóak voltak területi megeggyezésekre. De ahányszor felajánlották az ilyen jellegű tárgyalásokat, soha sem került rájuk sor! A palesztínek nem bírták ki egy hétig egyszer sem, hogy ne robbantsanak fel valamit, így úszott a békekonferencia.
És itt a poén az egészbe. A palesztínek alapvető hibájuk az organizáció, amiről e esetben semmiképpen nem lehet beszélni. Több különálló csoportra osztódnak, és azok is még többre. Mindegyiknek megvan a nagy és a kisfőnöke és saját kedvükre robbantgatnak. Nem egy Jasszer irányítja az egészet, mert ő már hányszor próbálta megparancsolni alattvalóninak a tehendőket a fele úgy is mást csinált!
E csoportokba vannak olyan vezérek is, akiket már nem a területi harcok érdekelnek, hanem egyszerűen csak "mocskos, buzi" zsidókat akarnak ölni.

3. Nos én nemtudom ti hogyan gondoljátok, de szerintem a keményebb ellenakciónak már rég itt volt az ideje. Már tényleg előkellett húzni a tankokat és a nehéztechnikát. Ez az egész már rég nem arról szól amivel kezdődőtt. A zsidók már azt hiszem a megfogható lehetőségeket kihasználták.

4. A következő dolog a tankokkal való patrol a palesztin menekült táborban, amit a hiradók annyira felfújtak. Nos, a terrortámadást véghezvivő tagok a táborba menekültek, mert kiváló menedékhely nem vitás. Nos erre megérkeznek az izraeli páncélosok és az elkövetők azonnali kiadását követelik. Persze a palesztin táborban senki semmiről nem tud! Azért ne nézzenek senkit ennyire hülyének! A tábor átkutatása jogos volt, és a mostani izraeli stílust helyesnek tartom.

5. A palesztńek politikája. Na ez nagyon szép. A tévébe mást nemlátok, mint 7-17 éves gyerekek a macskaköveket tépik fel a járdáról és dobálják a zsidó lakosságot és rendőröket. Az abszolút gyúlölet van beléjük uszítva a zsidók ellen. Na kiváncsi lennék hogy ha 10 gyereket megkérdeznének, hogy miért utálja a zsidókat mi lenne a válasz. Szüleik beléjük itatták a gyűlöletet ez az igazság.

6. És mi a megoldás? Csak egy jöhet szóba. A két komunitát jó nagy vastag fallal elválsztani, és lelőni azt aki a másik oldalra merészkedik. Ez van.

Na bye. És bocs, hogy ilyen hosszúra sikeredett. Sokmindent még nem említettem meg. Majd várom az érdekes véleményeiteket és megbeszéljük.

Dae
"?"
17778 levél
Válasz 02.08.09. 09:16 #13
MagicMoment
Rendben én itt leszek!
Szóval ide is várom mindenkinek a hozzászólását!!
2284 levél
Válasz 02.08.09. 09:07 #12
Daedalus
OK. Majd írok.
MagicMom. ezt még mebeszéljük. OK?
"?"
17778 levél
Válasz 02.08.09. 09:05 #11
MagicMoment
Na itt ez a topic!!!!!
Hajrá Palesztina!! Veletek vagyunk!!
482 levél
Válasz 02.02.28. 22:46 #10
SAJTQKAC
figyeljetek.ez az egesz konfliktus egy álca! hát nem látjátok? pedig tok 1ertelmu! nem arra megy ki a jatek, hogy terrorizmus, meg ijen piti dolgok.Nem egy két teruletecskéért folyik a harc!! az a cél, hogy egy maradjon.vagy izrael, vagy palesztina.

egyebkent ha nyilt háboru lenne
akkor a kocsog amcsik máér megint odatolnák a szoros amcsi valagukat, és megint májerkodnának egy sort.És ugyan ki dontené el hogy a szent USA kinek az oldalara alljon?

akor ezután none az usa befojasa a kozel keleten.megtámadná irakot.amit mellesleg meg is fog tenni mostansag
erre irak valszeg atomtamadassal fog valaszolni, ha van eszuk, kulonben semmi esélyuk...es akkor franko cold war #2
Azert mert valaki mashogy gondolkodik, nembiztos hogy kapásból mocskos kommunista...
31 levél
Válasz 02.02.28. 22:02 #9
Jaws
Arnus 99% ba igazad van de szerintem hiába enged Izrael golán fensik meg stb szerintem akkor se fogják abba hagyni a terror cselekményeket miért? hát azt én se tudom de ha 2 vagy több tárgyalás is sikerel jár és mindig jöt egy újabb támadás utána és kezdödött elöröl az egész.Ja és ez igaz hogy ez nem vicc nap mint nap halnak meg civilek és ez nem nevetséges.
Operation:Overlord
7037 levél
Válasz 02.02.22. 11:34 #8
Aruns
kEnAcE:

Az iszlámot sokan félreértelmezik és sok mindent belemagyaráznak. Mivel ez a vallás főleg az arab államokban dominál, sokakban él ez a téves nézet (lásd Hit gyüli: "minden arab terrorista"). Azonban nem csak az arab államokban van ez, hanem pl. Indonéziában, a Fülöp-szigeteken, Pakisztánban, sőt ugye Afganisztánban is (ahol NEM arabok élnek).
Egyébként a szésőséges cionisták semmivel nem jobbak a palesztin szélsőségeseknél (mielőtt még valaki azt mondja hogy "de, mert ők legalább nem robbantják fel magukat"). A palesztin szélsőségesek ugyanis nem azért robbantják fel magukat, mert meg akarnak halni, hanem azért, mert más módon egyszerűen nem tudják célba juttatni a robbanóanyagon, csak testen (a rendkívül szigorú izraeli ellenrőrzés miatt; egyébként csinálják ezt pl. a srí lankai tamilok is).
Ha a palesztinoknak is lennének F-16-osaik, meg Apache helikoptereik amerikai segélyből(!), akkor ők sem robbantgatnák fel magukat, hanem csak lebombáznák az izraelieket).
"War without fire is as worthless as sausages without mustard" Henry V
9563 levél
Válasz 02.02.22. 09:39 #7
kEnAcE
Ha megnézitek, láthatjátok, hogy az arabok csinálják mindig mindenhol a balhét (Afganisztán, Irak, Palesztina). Szerintem egyértelmű, kiket kéne orbab*szni.
Ha jó emberekkel rossz dolgok történnek, az a sors műve. Ha rossz emberekkel történnek rossz dolgok, az Jack Bauer műve.
11787 levél
Válasz 02.02.21. 19:49 #6
Ghoost
hi
szerintem borzalmas ami ott történik...
Én azt mondom inkább nyiltan lépjenek háborúba és döntsék el az ügyet!
szörnyű ahogy ezzel a sok terror dologgal akcionak...
20761 levél
Válasz 02.02.21. 19:36 #5
Eric
Szerintem nem az.
De miért kérdezed?
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
7037 levél
Válasz 02.02.21. 10:33 #4
Aruns
Eric, szerinted ez nevetséges?

Oradourban a templomba zárták a nőket és a gyerekeket az SS-ek és rájuk gyújtották az épületet. A leomló torony darabjai ütöttek agyon egy hadnagyot (Klug volt a neve ha jól emlékszem).
A zsidók és palesztinek közötti konfliktusban is az áldozatok többsége vétlen civil (ezek az álruhás kommandósok is sok civilt megöltek már; az izraeli hadseregnek ill. félkatonai szervezeteknek jó néhány tömegmészárlásban volt tevőleges/hallgatólagos része).

Sajna mindkét oldalnak kéne engednie és visszafogni a szélsőségeseket, de erősen úgy tűnik, hogy ez nem mostanában fog sikerülni...
"War without fire is as worthless as sausages without mustard" Henry V
3488 levél
Válasz 02.02.20. 18:03 #3
jatfield
Nekem hányingerem van már az egésztől. Egy ideig megpróbáltam eldönteni, hogy kinek van igaza, vagy hogy ki képviseli jobban az igazát, de még ezt sem lehet eldönteni. Az tény, hogy le kellene zárni ezt egyszer s mindenkorra, de hogy hogyan, arról nekem sincs fogalmam.
20761 levél
Válasz 02.02.20. 15:58 #2
Eric
Ha te mondod...
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
7037 levél
Válasz 02.02.20. 12:58 #1
Aruns
A helyzet egyre jobban elmérgesedik, már tucatszámra halnak meg az emberek naponta...
Ehhez a hírhez egyébként mit szóltok?:
"Életét vesztette pénteken egy izraeli elit kommandó parancsnoka egy palesztin falu elleni akció folyamán. A hadsereg jelentése szerint a 34 éves alezredesre rádőlt annak a háznak a fala, amelyet a katonák leromboltak a ciszjordániai Túl-Karm közelében lévő Szaida faluban, miközben palesztin aktivistákat kerestek. Az akcióban egy palesztin fegyverest is megöltek. A tiszt tavaly április óta volt a Duvdevan elit kommandó parancsnoka. Ennek tagjai gyakran palesztinoknak álcázva hajtják végre a tisztogató manővereket. Palesztin források arról számoltak be, hogy az izraeli katonák 13 személyt őrizetbe vettek, és egy aktivista házát porig rombolták."

Nem akarok nagyon cinikus lenni, de valami egyből beugrott. Volt már egyszer, hogy egy tisztre rádőlt egy épület fala és meghalt, miközben civileket gyilkoltak (az izraeli kommandósok is főleg ezt csinálják).
Az időpont 1944, a helyszín Oradour volt...

"War without fire is as worthless as sausages without mustard" Henry V

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.