Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Beszélgetés a játékokról

»» The Last of UsÍrd ide hozzászólásod:

14276 levél
13.06.27. 19:13
balays82
És 22 óra 29 perc után sajnos véget ért ez a kaland is. Óriási élmény volt minden egyes perce, számos felejthetetlen pillanattal, tökéletes lezárással. Azt nem mondom, hogy végig nagyon jól szórakoztam, mert néhol kifejezetten nyomasztó volt a játék, ami persze nem kritika, hiszen nyilvánvalóan éppen ez volt a készítők célja. Hogy kényelmetlenül érezzük magunkat, hogy elgondolkozzunk az emberi természet működésén, azon, hogy milyen gyorsan szűnnek meg működni a társadalmi együttélés alapvető normái, amikor elszabadul a pokol. Talán soha nem kellett még ilyen komolyan venni a dobozra írt 18-as számot, ez egy felnőtteknek szóló játék, egy olyan csapattól, akik időközben maguk is felnőttek. A Crash Bandicoot, a Jak and Daxter és az Uncharted sorozatok után még akkor is meglepő volt, hogy ilyet tud a Naughty Dog, ha a tehetségük soha nem volt kérdéses. Nem gondoltam volna, hogy ilyet mondok, de remélem, nem egy új Uncharted lesz a következő projektjük, hanem inkább maradnak ezen a vonalon.

Számomra a The Last of Us az idei év eddigi legjobb játéka, de nem is nagyon tudom elképzelni, hogy bármi is le tudja majd taszítani a trónról (talán még a Beyond sem). Nem azért, mert ez a legszebb játék (pedig nagyon az, kis túlzással néha olyan volt a látvány, mintha már a következő generációban lennénk), nem ezért ennek a legjobb a fejlődési vagy a harcrendszere (pedig alig lehet kifogást találni rajta), nem is a történet miatt (ami szintén nagyon jól meg van írva). Leginkább Ellie és Joel (a köztük lassan kialakuló szoros kötelék bemutatása) miatt, akiknél élettel telibb és szerethetőbb karakterekkel játékban még nem nagyon találkoztam eddig.

A The Last of Us az év legjobbja, a generáció egyik legjobbja, de minden idők legjobb játékai között is előkelő helyet foglalhat el, mert olyat tud, amit rajta kívül szinte senki más. Szerintem.

Vissza