Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Beszélgetés a játékokról

»» Midtown Madness 2Írd ide hozzászólásod:1466 levél
01.02.20. 20:36
Gagyi
Idézet a GAMESTARből:


Akad olyan köztünk, aki nem szeretné közelről megcsodálni a londoni Towert, a Big Bent, netán a Buckingham Palotát? Létezik akár egy ember is, aki nem ámulna el az építészet erejét demonstráló Golden Gate hídon állva? Sajnos, gyaníthatóan sokan vagyunk olyanok, kiknek sokáig (talán soha) nem adatik meg ez az élmény. Sebaj, vágódjunk be egy tűzoltóautóba (?!), és tegyünk egy túrát, legalább a képernyőn keresztül!

A Midtown Madness első része forradalmi pont volt az autós szimulátorok világában. Ugyan a program debütálása előtt is találkoztunk olyan próbálkozásokkal, ahol az alkotók megpróbáltak kitörni a kanyargó betoncsík korlátjai közül, mégis az MM-ben nyílt igazán lehetőségünk arra, hogy a szabad autózás élményét számítógépünk előtt ülve éljük át ? a Carmageddonban ugyanis inkább az ablaktörlésre kellett koncentrálni, már ha értitek, mire gondolok... A most bemutatandó második rész a híres előd nyomdokain járva próbálja tovább öregbíteni a Microsoft jó hírét.

San Francisco utcáin
A készítők ezúttal is híres nagyvárosokba helyezték programjukat, nevezetesen San Francisco és London a két feltérképezendő metropolisz. Legnagyobb sajnálatomra, még egyik említett helyen sem jártam, de autentikus vélemények alapján állíthatom, hogy a való világ sokban hasonlít a virtuálisra. A két város hangulata teljesen eltér egymástól. Míg Londonban szűk utcácskákon kell kikerülnünk a folyamatos dugókat, addig a zsaruiról elhíresült amerikai betondzsungel félelmetesen meredek, villamossal súlyosbított utcáival tűnik ki a szürke átlagból. Külön ínyencség, hogy a brit fővárosban még a föld alá is benézhetünk. Csak arra kell vigyázni, nehogy rossz irányba forduljunk be a metróalagútba!
No de az sem mindegy, mivel kanyarodunk rá a sínekre. Egy Minivel mondjuk akár a sírunkat is kezdhetjük ásni, de egy harminc (!) tonnás tűzoltókocsi azért kölcsönöz némi tekintélyt, ha nem is a föld alatt, a felszíni nyüzsgésben mindenképp. Akik a száguldásra esküsznek, azoknak sem kell Forma-1-es szimulátor után nézni ? egy Audi TT-vel, esetleg a 600 lovas Panoz GTR-1-essel igazán kiőrjönghetik magukat. Az álomautókat csak kemény helytállással tudjuk kihasználni. Érdemes tehát cirkáló üzemmódban bejárni a két metropolisz minden zugát, hogy éles helyzetben már ne kelljen gondolkodni "Vajon most jobbra menjek a főúton vagy vágjak át a parkon" típusú dilemmákon. Ugyan térkép is rendelkezésünkre áll, s jóllehet 1-sel kezdődik a személyi számom, és még csak szőke sem vagyok (bocsánat), (hidd el, Csonti, észrevettük volna az ellenkezőjét - Bad Sector) ám három rendőrrel a nyakamon, másodpercekkel az időlimit lejárta előtt Bruce Willis legyen a talpán, aki közben térképet is tud nézni!. Megjegyzem, élelmesebbek megállíthatják az idő menetét, amíg alapos döntést hoznak, de úgy vélem ezzel oda a játék hangulata.
Inkább azt javaslom, jelentkezzünk a londoni taxis vizsgasorozat, vagy a San Francisco utcáin zajló kaszkadőr suli elvégzésére. Ezek folyamatosan erősödő próbatételek elő állítják, azaz egyre jobb teljesítményre ösztönzik a zöldfülű pilótákat. Mire megszárad az oklevelünk, már bátran kiállhatunk egy jó kis utcai versengésre a lokális nagymenőkkel, rendőrökkel egyaránt.

Bing-beng a Big Ben tövében
Legnagyobb sajnálatomra az alkotók nem szakítottak a fizikai modellezés első részben megismert koncepciójával. Ugyanis ez a terület továbbra is, hmm- játéktermi vonásokat mutat. Ékes példa erre az, mikor játszi könnyedséggel tolunk arrébb az autónknál háromszor-négyszer nagyobb tömegű járműveket. Tesszük mindezt szemből, alacsony sebesség mellett. Mindössze hangulati elem szintjén bukkan fel a sérülés kezelése is. Nyugodtan belerohanhatunk 200-zal a tömör betonfalba, kicsit amortizálódik ugyan a kocsink, de komolyabb bajunk nem történik.
Viszont a grafika - ezen a területen teljesen más a helyzet. Nevezetesen, itt még komoly visszalépést is felfedezhetünk. Egyrészt a jó egy évvel ezelőtti látvány, ma már gyengécske, de hogy még minimális felbontás esetén i

Zöld a szívem, zöld a vérem!

Vissza