Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Clint Eastwood Japánban

2006.09.02. 17:37 | szerző: Dino | kategória: Mozi

Különleges vetítéssel kezdődik október 21-én a Tokiói Nemzetközi Filmfesztivál. A Dicsőség zászlaja (Flags of Our Fathers, hazai bemutató: december 7.) sok hőse japán, hiszen a történet a II. világháború idején, Iwo Jima szigetén játszódik – a szervezők választása azért különleges, mert a filmet egy amerikai rendezte, hősei pedig amerikai katonák: akik egy része kegyetlen japán ellenállás áldozatául esik. De a rendező nem akárki: Clint Eastwoodnak hívják.
A hetvenhat éves, többszörösen Oscar-díjas színész-rendező már forgatás közben mindent elkövetett, hogy filmjéhez a japánok rokonszenvét is megnyerje: a forgatókönyvet megmutatta Shintaro Ishiharának, Tokió radikális, konzervatív főpolgármesterének is, aki éppen szintén egy háborús filmet produkál: csak nála kamikázék a főhősök. Ishihara hozzájárulása nélkül a film nem készülhetett volna az eredeti helyszíneken.
A film arról a hat tengerészről szól, akiről a világ egyik legismertebb fényképe készült: abban a pillanatban kapta őket lencsevégre Joe Rosenthal haditudósító, amikor éppen egyesült erővel kitűzik egy magaslatra az amerikai lobogót. Az viszont már nem látszik a képen, hogy hárman közülük még aznap meghaltak.
A fesztivál csak úgy válogatta programjába Clint Eastwood háborús filmjét, hogy másnap ugyanerről a témáról egy másik, japán filmet is levetítenek. ■

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

további hírek

Augusztusban jön a Middle Earth: Shadow of War

Folytatást kap a Shadow of Mordor.

Aranylemezen a Mass Effect: Andromeda

Véget ért a fejlesztés, már csak egy hónap a premierig.

JátszóDome: The Videokid - a Paperboy szellemi örököse

Video egy kis Commodore 64-es visszatekintéssel.

JátszóDome: Shadow Tactics - Blades of the Shogun #11

Leszámoltunk Kage Sama egyik első emberével.

Érdekel öt perc az Alien: Covenantból?

Akkor kattints és nézz bele a májusra várt filmbe!