Assassin's Creed Origins
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

Lefoglalták a B-52 kalóz-szervert

A BME hálózatán üzemelő gépen több ezer szerzői jogvédett film, játék és zene volt elérhető.

2007.01.19. 09:44 | szerző: Dino | kategória: Egyéb

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hálózatán működött a B-52 nevű szerver, melyen több ezer, szerzői jog által védett zenét, filmet, tv sorozatot, szoftvert és játékot érhettek el a hozzáférést ismerő felhasználók, akik 1 gigabites sávszélességgel tölthették le onnan az illegális tartalmakat. Az FTP szervert olyan kalózcsapatok használták megosztásra, mint az LRC és az RNS. Az ASVA és ProArt tájékoztatása szerint a B-52 szerver Kelet-Európa egyik legszervezettebb "topsite"-ja volt, és olyan kisebb, helyi topsite-okat szolgált ki, mint az N és az MTX. Ezek a topsite-ok szolgálták ki a helyi file-cserélő hálózatokat.
A BRFK Gazdaságvédelmi Osztályának munkatársai és a felkért szakértők 2007. január 11-én keresték fel és foglalták le a szervert, miután - kiiktatva a titkosító kódokat - a helyszínen is meggyőződtek a gép jogellenes tartalmáról és forgalmáról. További vizsgálódások várhatóak annak érdekében, hogy a felhasználók adataira, az ő IP információikra is fény derüljön.
A hazai és nemzetközi felmérések összehasonlításából kiderül, hogy Magyarországon a legális tartalom-ipari veszteség 48,5%-a az interneten keletkezik és hogy a magyar felsőoktatás államilag finanszírozott infrastruktúráját használó diákok az összes veszteség 41%-át generálják! Ezzel Magyarország a világban a második helyen áll, az USA mögött(44%) és Németország előtt (31%). ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló