25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Hardver

Alaplapot tervez az NVIDIA

Designed by NVIDIA megjelöléssel készülnek a grafikus chipjeiről ismert cég mérnökei által tervezett eszközök.

Írta: Dino

Az NVIDIA annak érdekében, hogy videochipjei a legmegfelelőbb körülmények között üzemelhessenek, alaplapok tervezésébe is belekezdett. A Designed by NVIDIA jelölésű alaplapok optimális teljesítményt nyújtanak az nForce chipkészlet és a GeForce GPU-k számára. A hardver mellett a szoftveres részt (driverek, BIOS) is az NVIDIA mérnökei fejlesztik, a gyártást pedig olyan partnerek végzik, mint az EVGA, az XFX, a BFG vagy a Colorful Technology - szintén az NVIDIA felügyelete mellett.
Az egyik első saját tervezésű alaplap az NVIDIA nForce 680i LT SLI chipkészletre épül, és az Intel Core 2 Quad, Core 2 Duo és Core 2 Extreme processzorait támogatja, köztük a következő generációs 1333 MHz-es CPU-kat is. Két x16 PCI Express csatlakozás segítségével SLI módban használható két megfelelő GeForce videokártya. Az első alaplapok többek között az EVGA és az XFX gyártósorairól kerülnek a boltokba, 200 dollár körüli áron. A Designed by NVIDIA sorozat bővülése április végére várható.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!