Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

E3 2001

A Saitek új játékvezérlői

2001.05.20. 11:20 | Dino | kategória: E3 2001

A Saitek is bejelentette legújabb játékvezérlőit. Joystickek terén a Cyborg 3D Force Stick az Immersion legújabb TouchSense force-feedback technológiáját alkalmazza, megújult design mellett, megtartva a joystick azon tulajdonságát, hogy jobb- és balkezesek is használhatják. Négy gomb van a talpazaton, egy trigger a mutatóujjnál, négy a kar tetején, mellettük pedig egy nyolcirányú nézőpontváltó. A tolóerő-szabályzó átszerelhető bármelyik oldalra, a kar pedig saját tengelye körül elforgatható. A Cyborg 3D Force Stick ősztől lesz kapható 70 fontért.
Az R440 Force Wheel szintén az Immersion legújabb technológiájára épül. A kormányon négy gomb található, a tengelyen helyezkedik el a két váltókar, és persze nem marad el a két pedál sem, melyet igyekeztek úgy megtervezni, hogy ne csússzon meg aktív játék közben sem. Az új kormány ára 80 font körül várható az őszi megjelenéskor.
Az olcsó kategóriába tartozó R80 Sports Wheel egy pedál nélküli kormány, melyen az ujjaknál elhelyezett két kar helyettesíti a gáz- és fékpedált. A kormány 20 fontos áron hamarosan kapható lesz.
Az egerek piacára is egyre inkább betörni igyekvő Saitek egy remegés-visszahatásos egeret is kiad az ősz folyamán. A Touch Force Optical Mouse is az Immersion TouchSense technológiát használja fel, ráadásul - ahogy a neve is mutatja - egy optikai egérről van szó. A három gombos, görgővel is rendelkező egér kereskedelmi ára 40 font körül lesz.
Repülőgép-szimulátorokhoz az új X45 Digital Stick and Throttle terméket ajánlja a Saitek, mely az X36 joystick továbbfejlesztett változata. A rakétakilövő gomb a valódi botkormányokhoz hasonlóan le van fedve, három gomb pedig kék színben világít. A joysticken négy tűzgomb, egy rakéta-kilövő gomb, két nyolcirányú hat-switch kapott helyet, a különálló tolóerőszabályzón pedig további két tűzgomb, egy négyirányú hat-switch, két rotációs vezérlő és egy nyolcirányú kar szerepében egy egérvezérlő található. Az X45 80 fontos árával ősztől lesz kapható.

A Saitek bejelentette még a Microsofttal kötött megállapodását is, miszerint az Xboxhoz is készíthet játékvezérlőket, melyek az Xbox novemberi megjelenésével egyidőben kerülnek a boltok polcaira. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló