Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Hardver

Canon EOS 40D - újabb tükörreflexes félprofi gép

Jelentős újdonságokkal érkezik a 30D utódja.

2007.09.03. 18:43 | szerző: Dino | kategória: Hardver

Új géppel bővül a Canon félprofesszionális tükörreflexes digitális fényképezőgépeinek palettája, a 30D leváltására ugyanis érkezik a Canon EOS 40D, mely számos újdonságot tartalmaz a korábbi modellhez képest. Az új gép 10,1 megapixeles CMOS érzékelőt tartalmaz, az elődhöz képest áttervezett pixelekkel, ezáltal is csökkentve a képzajt. A 40D-ben a profi EOS-1D Mark III fényképezőgéppel megegyező EOS technológiát alkalmazzák. A beépített DIGIC III processzor bekapcsolás után szinte azonnal munkára kész. Sorozatkép módban akár 6,5 fotót készíthetünk másodpercenként, JPEG-ből egymás után 75 képet is lőve (RAW esetén 17-et). A 14 bites feldolgozás még jobb színmélységet és pontosabb színvisszaadást eredményez. Új autofókusz rendszer került a 40D-be, kilenc kereszt típusú érzékelővel. A középső AF ponttal egészen f/2.8 rekeszméretig állítható az élesség, a többivel f/5.6-ig. A felhasználók igényeire reagálva az autofókusz a gépen külön AF Start gombbal indítható. A nagyméretű, 3 hüvelyk képátlójú LCD is tartogat igazi újdonságot a kategóriában: valós idejű képet nézhetünk rajta, a kompozíció tervezését pedig bekapcsolható négyzetháló és az expozíciót szimuláló élő hisztogram is segíti. Stúdió környezetben a távoli élőkép funkció segítségével akár egy messzebb lévő számítógépről is végezhetőek a beállítások.
Az EOS 40D-hez tervezték a szintén újdonságként megjelenő WFT-E3 vezeték nélküli adatátvivőt, melynek segítségével az elkészült képeket FTP kiszolgálóra tölthetjük fel, és a kétirányú kommunikáció segítségével akár távolról vezérelhetjük az exponáló gombot is, mindössze egy böngészőprogram segítségével.
Végül két új EF-S objektív is a boltokba került a 40D-vel egy időben. Mindkettő négyfokozatú képstabilizátorral rendelkezik, az EF-S 18-55 f/3.5-5.6 IS egy standard zoom objektív, míg az EF-S 55-250 f/4-5.6 IS egy telefotó zoom objektív. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló