Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

Norton 2008 termékek magyarul is

Boltokban a Norton AntiVirus és Internet Security magyar változata.

2007.10.12. 20:14 | szerző: Dino | kategória: Egyéb

Az elmúlt éveknek megfelelően idén is a boltok polcaira kerültek a magyar verziójú új Norton termékek, a 2008-as évszámot viselő Norton AntiVirus és a Norton Internet Security. A termékbemutató sajtótájékoztatón a Symantec munkatársai – Bartha Hedvig, marketing- és PR vezető, valamint Con Mallon, az EMEA régióért felelős marketingigazgató – elmondták a programok legfőbb újításait, valamint ismertették, hogy a Norton termékek fejlesztése során mely területekre koncentráltak az elmúlt időben.
Négy témáról esett szó a rendezvényen. Az új támadási formák – mint például a botnetek – elleni védelem volt az első, mely célból egy önálló program készül, az AntiBot. Ez azért nem került még be a Norton 2008-as termékekbe, mert az integráláshoz kapcsolódó tesztelésre nem lett volna elég idő, de amúgy is inkább a gépüket teljes kontroll alatt tudni akaró, a technikai dolgok iránt kiemelten érdeklődő felhasználóknak szánják, így az első verzió a netről lesz megvásárolható. A második fő területet a mobil eszközök – elsődlegesen smartphone-ok – védelme jelenti, a Windows Mobile rendszert használó készülékekhez már folyik a Norton Smartphone Security béta tesztelése, és készül a Symbian verzió is. Vírusok és spamek ellen védi a készüléket a szoftver, és egyúttal tűzfalat is biztosít. A harmadik kiemelt terület a személyi adatok védelme, melyet a Norton Identity Safe funkció biztosít a Norton Internet Security 2008-ban. Online bankolás, vásárlás és böngészés közben a személyes információkat és jelszókat védi meg, lehetővé téve ezen adatok biztonságos tárolását a felhasználó számára. Az azonosítókat és jelszavakat titkosított formában képes tárolni, és ha a felhasználó úgy akarja, egy adott site-ra akár helyette be is írja azokat, természetesen úgy, hogy közben más alkalmazások – például a billentyűzet aktivitását figyelő keylogger programok – ne férjenek hozzá. Egyúttal természetesen a jelszóhalászat ellen is véd. Végül igen fontos fejlesztésként a teljesítmény javítását említették: az új Norton termékek a cég tesztjei szerint kevesebb memóriát foglalnak és gyorsabban indulnak el a korábbi verzióknál és az iparági átlagnál, igaz, mivel egyre több módon kell ellenőrizni a file-okat, a vírusscannelési idő esetekben meg is nőhet. Egyúttal a termék memóriaigényét is csökkentették.
Az újdonságok közül említésre került még a böngésző védelme, mely jelenleg a leginkább használt Internet Explorerbe épülve védi a gépet többek között a "drive-by download" fenyegetettség ellen, azaz amikor egy akár teljesen ártatlannak látszó oldalról tölt le a böngésző rosszindulatú programot. A jelenleg ismert IE biztonsági rések száz százalékos védelmét biztosítják a 2008-as sorozatú Norton termékek. De folyik a fejlesztése a Mozilla Firefoxhoz kapcsolódó védelmi modulnak is, hiszen az jelenleg a második legnépszerűbb browser. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló