Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Szabadidő

A Sziget fellépőinek furcsa kérései

A fekete törölközőktől a buddha szoborig.

2008.08.07. 20:03 | szerző: Dino | kategória: Szabadidő

Már csak pár nap, és indul a legnagyobb hazai fesztivál, a Sziget. A szervezőktől egy érdekes lista érkezett ma, melyből megtudhatjuk, milyen fura kéréseket kapnak egy-egy sztártól. (A felsorolás jellemzően nem tartalmaz neveket, mivel a konkrét szerződéseket nem szokás a nyilvánosság elé tárni.)
Az Iron Maiden Boeing 757-esét (az utóbbi időben Ed Force One nevet kapott gép, mely stílszerűen Bruce Air néven fut, AEU 666-os sorszámú járatként) az együttes frontembere, Bruce Dickinson is szokta vezetni. Sőt, egyes koncertekre komplett csomagot értékesítenek a rajongóknak, melyben a belépő mellett a Dickinson vezette gépre is található jegy, no meg dedikált fotó a pilótáról és néhány egyéb ajándéktárgy. Sajnos nemrégiben a repülőgépet "kölcsönadó" légitársaság kénytelen volt eltávolítani az Eddie-s dekorációt, mivel egyes afrikai országokban offenzívnek vélték a rajzokat.
Van olyan zenekar, mely bár csak háromtagú, összesen 7 nagy, ún. nightliner busszal érkezik. Az érdekesség, hogy a zenekari tagok ebből négyet(!) foglalnak el, hárommal a csapat többi tagja jön. Más banda kizárólag nagy egyterű személygépkocsikkal hajlandó Budapesten közlekedni.
Az egyik punkbanda azzal a kéréssel fordult a szervezőkhöz, hogy a backstage-ben és a színpadnál legyen 6 db 50 literes kuka, műanyag zsákokkal, továbbá kér 4 partvist, 2 felmosót vödörrel együtt, 2 gumipartvist és 2 db 20 literes vödröt. Mindezeken túl a keverőpultnál is legyen egy nagy szemetes és az öltözőben is szemetesek és hamutartók. Másik punk csapat kérése pedig csak az volt, hogy senki ne dohányozzon a környéken. Szintén punk zenekar kérése, hogy a szervezők szerezzenek egy kisebb gyermekkórust, akik egy-két számba beszállnának. És még maradjunk a punkoknál: az egyik zenekar kifejezett kérése volt, hogy a szervezők építsenek kerekesszékes lelátót a színpad elé. "Ezzel nyitott kapukat döngetnek, hiszen a Sziget Nagyszínpad előtt minden évben felépítünk egy ilyen lelátót." – mondta el Vető Viktória sajtófőnök. És egy utolsó punk kívánság: az internet korszakában az egyik punk banda 7 db felbélyegzett levelezőlapot is kért az öltözőbe. (Megyjegyezném, hogy azért egész más feelingje van egy színes képeslapnak, mint egy e-mailnek. :-) - Dino)
Az egyik énekesnő varrókészletet és 12 szál hosszúszárú rózsát kért magának, egy brit zenekar egy csomó piát, két karton cigit és egy kis Buddha szobrot szeretne kapni. Mások pedig kikötötték, hogy csak fekete törölközőt kérnek, lehetőleg minta nélkül.
"Általában a zenekarok rendkívül környezettudatosak, csak környezetbarát termékeket kérnek, lebomló csomagolóanyagokban." - tette hozzá Vető Viktória a zenekarok étel-ital igényeivel kapcsolatban.
(Fotó: IronMaiden.com)

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló