Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Szabadidő

Felépült a Sziget - Fesztiválok fesztiválja

15 nap alatt épült fel a fesztivál színhelye.

2008.08.11. 19:36 | szerző: Dino | kategória: Szabadidő

6000 ember 15 nap alatt építi fel a 76 hektáron elterülő Szigetet. A felépülő sátrak összterülete mintegy 32000 m2, a legnagyobb közülük a Party Aréna és a Converse-Wan2 2700 m2-es nagysátra, melyeknek tartozékait 12 kamion szállított a helyszínre. A Sziget főbb útvonalaira 11 kamionnyi műanyag burkolatot fektetnek le, míg a sátrakban 24000 m2 fa burkolattal borítják a talajt. A szervezők 17475 m2 műanyag talajfedéssel gondoskodnak a Szigeten a jó közlekedés és a talaj megóvása érdekében. 180 kamion szállított ki konténereket a rendezvényre, ezek közül 140 db vizes- és kazánkonténer, 210 iroda, raktár, öltöző, tároló és egyéb. 20 kamionban kerítés és kordon érkezett, 4 kamion kábelt és kapcsolószekrényt hozott a Hajógyári szigetre.
Az Ausztriából behozott folyóvizes konténer-wc-kből 5 centrumot alakítanak ki, ahol minden egyes centrumban 45 kivilágított wc lesz, állandó takarító személyzettel, folyamatos takarítással. A mobil WC-kel és a korábban is használt konténer WC-kel valamint az épületekben lévő illemhelyiségekkel együtt idén összesen több mint 1500 ülőke áll a látogatók rendelkezésére. Fejlesztették a közvilágítást is: 3 kilométernyi állandó közvilágítást építettek ki, és csak a fesztivál idejére további több kilométeres szakaszon bővítik a világítást.
A Sziget fesztiválon amúgy az is megtalálhatja magának a megfelelő programokat egész hétre, akit igazából csak egyféle zenei stílus érdekel. Az elektronikus zene kedvelőit várja például a Justice, a Pendulum Live, Carl Cox, a Kraak & Smaak, a Modeselektor. A keményebb hangzás kedvelői már holnap, a nulladik napon csápolhatnak az Iron Maidenre, aztán olyan fellépőket találhatnak még, mint Serj Tankian, a Meshuggah, az Apocalyptica, az Iced Earth, a Tankcsapda, a Flogging Molly, a Ärzte vagy az Exodus. Aki a pop-rock zenékért rajong, meghallgathatja az R.E.M.-et, a Jamiroquait, a Kaiser Chiefset, Alanis Morissette-et, a Kispál és a Borzot vagy a Heaven Street Sevent. Világzenéből se lesz hiány, fellép többek között Seun Anikulapo Kuti & Fela's Egypt80, Ky-Mani Marley, Mory Kante, a Goran Bregovič Wedding & Funeral Band, Lee "Scratch" Perry feat. Adrian Sherwood és a Leningrad. Lesz néhány jazz program: Borbély Műhely, Budapest Bár, Nigun & Matt Darriau, Sayag Jazz Machine, Smooth, Modern Art Orchestra, Smárton Trio, Babos Projekt Special, Rhoda Scott Da-Taz stb.; valamint színházi előadások is: KITONB, Georg Traber Produktion, Lajkó Félix, Danza Contemporánea de Cuba, SPACE színház, Alta Realitat & DMDANZA, Hofesh Shechter, Camerino 4, Soit, Compagnie Thor... A fellépők összesen 42 országból érkeznek hazánk legnagyobb fesztiváljára. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló