Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Engedett a cenzúrának a Fallout 3

Az ausztrál tiltás után nem kockáztatnak a fejlesztők.

2008.09.10. 17:24 | Retee | kategória: Játék

Kellemetlen esemény borzolta pár hete a Bethesda Softworks idegeit, amely konkrétan annyit jelentett, hogy Ausztráliában már előre betiltották a Fallout 3 forgalmazását. Az ok prózai, és meglehetősen komikus: a játékban a főszereplő morfiumot használ fájdalomcsillapítási célzattal, ez az anyag viszont ugyebár drognak minősül, és az ausztrál cenzorok úgy ítélték meg, hogy eme esemény kimeríti a droghasználatra buzdítás tényét, amely után a játék automatikusan le lett tiltva. A Bethesda-nak persze nem igazán tetszett a dolog, így rábólintottak a cenzúrára, és kiszedték a morfium nevet, most pedig úgy döntöttek, hogy megelőzendően az esetleges további bonyodalmakat, mindenhova - így Európába is - a cenzúrázott verzió fog érkezni. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Fallout 3
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Fallout 3

hozzászólások (11)

Razor03
Razor03 2008.09.10. 19:39
Szerintem is, nehogy ezen akadjunk már fent! Mikor megláttam a hírt, azt hittem, hogy a gore szintet cenzúrázták, kicsit meg is ijedtem, bár nem vagyok Fallout fan.
Bádog
Bádog 2008.09.10. 21:38
Csak hogy mindig így kezdődik, apróságokkal... Majd jön hogy le legyenek benne trágár szavak, erotikus jelenetek, majd hogy egyáltalán nem lehet benne erőszak. (Nem erre a játékra vonatkozóan írom) Nem lehet megölni még csak emberre hasonlító kreatúrát sem.
Lehet kicsit túlzásnak tűnik de tervben van, és ha sok aktakukacon múlik így is lesz.
padavan
padavan 2008.09.11. 07:31
Szétszakadó emberi test, fröccsenő vér oké. Egészségügyben is használatos szer nem oké.

Na, ezek sem normálisak...
Pomee
Pomee 2008.09.11. 09:21
mit varsz... ausztralok...

mennyivel jobb volt meg 96-ban... akkor nem cseszegettek a nepet a sok besorolassal... rabiztak a szulok jozan eszere, hogy mit hagynak a kolkoknek es mit nem...

tiltsak be a rugby-t is es nem szolok semmit...
Lacko
Lacko 2008.09.11. 09:32
Hülyeség ezen háborogni. Az ausztrál törvényeket az ausztrál parlament hozza, az ausztrál parlamentet pedig az ausztrál választók választják. Ők erre szavaztak (szerintem helyesen, de ez magánvélemény) ne akarja már egy európao megmondani, hogy milyen törvényeket tartanak helyesnek az ausztrálok.
Amúgy ausztráliában sokkal több olyan játék van - mint a mi 1848-unk - ami a saját tröténelmüket dolgozza fel és igyenesen játszható.

Ami TÉNYLEG hülyeség, az az, hogy a német szavazók és a német parlament miatt az EGÉSZ EU-ban tilos olyan játékokat árusítani, miben szerepel horogkereszt vagy SS villám. :) Marad az amcsi Amazon, ahonnan az eredeti játékok is megrendelhetők.

Ja és igaza van asas01-nek, ez nem azt jelenti, hogy tilos játszani vele ausztráliában, hanem csak azt, hogy ausztrália területén lévő boltban nem árusítható. Online simán megvásárolhatod és nem kell titkolózni, meg sunyiskodni.
ajánlott olvasnivaló