Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Üzleti

További EA elbocsátások

Még 1100 embertől válna meg a kiadó.

2009.02.04. 03:09 | szerző: Madrac | kategória: Üzleti

Igencsak elégedetlenek voltak az év végi eredményekkel az Electronic Artsnál, ami nem csoda, hisz a várt karácsonyi forgalom elmaradt. Annyira gyengébben muzsikáltak a játékaik, hogy az utolsó negyedévet 641 millió dolláros veszteséggel zárták, komoly visszaesés a tavalyi 33 milliós eredményhez. Az eladásokat a FIFA 09, a Rock Band 2, a Need for Speed Undercover, a Rock Band, a Left 4 Dead, a Dead Space, a Madden NFL 09, a Littlest Pet Shop, az NBA Live 09 és a Mirror's Edge vezette, de a Warhammer Online is komoly szerepet játszott 300,000 előfizetőjével. Az eredmények láttán a vezetőség tizenkét további leányvállalatot zárna be és ezeregyszáz embert tenne az utcára, ez a teljes foglalkoztatott létszám 11%-a. ■

hozzászólások (5)

Playbahnosh
Playbahnosh 2009.02.04. 06:04
Hát, ebből a felhozatalból a Dead Space és a Mirror's Edge az, ami még ért is valamit, szóval nem csodálom, hogy nem kapkodták el az EA idei "mesterműveit" mint az Undercover, a Madden vagy a FIFA 09. Ráadásul az a kettő is inkább rétegjáték, úgyhogy nem mindenki vette meg. De azért 1100 embert az utcára tenni... nem semmi... :-/
Christoph
Christoph 2009.02.04. 10:35
A Left 4 Dead is jó!
warcat
warcat 2009.02.04. 11:11
Valóban jó csak épp szerintem nem ér egy teljes játékot - a 4 "filmet" kb 4 óra alatt végig lehet tolni elsöre,a multi meg max túlélöként szórakoztató.
RAI*DEN
RAI*DEN 2009.02.04. 18:37
Igen csak elhamarkodott ítéletet tettél. Rock Band és Rock Band 2 volt a felhozatalból ami talán a legjobban fogyott ezek közül a címek közül. Guitar Hero-t eredetileg fejlesztő Harmonix játékai ezek az EA gondozásában és megmondom neked őszintén, a GH sehol sincs ezekhez képest, és több milliós rajongotábora van a játéknak. A sportjátékok évről évre jönnek, mégis veszik őket, abból is jöhetett valamennyi nyereség. Dead Space és Mirrors Edge jó játékok, előbbi tuti hozott a konyhára pluszban, utóbbit nem tudom, de mivel nagy hájp volt a játék körül, biztosan az is jól szerepelt.
Playbahnosh
Playbahnosh 2009.02.05. 20:45
Őszintén szólva a Guitar Hero-kat, a Rock Band-eketés társaikat nem lehet egy lapon említeni a többi játékkal. Saját perifériák, élő és valódi zene, csoportos szórakozás...stb. Ezek a játékok éppen azért fogytak ennyire mert közük sincs a többi játékhoz, és csak nagyon eröltetve lehetne párhuzamot vonni mondjuk a Dead Space és a Rock Band között. Persze, önmagukban biztos jó játékok, de mivel nincs kozolom ezért fogalmam sincs róla, azért nem nyilatkoztam ezekről.
ajánlott olvasnivaló