25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Project Natal - vezérlés mozgásérzékeléssel és hangfelismeréssel

A Microsoft válasza a Wii kontrollerre.

Írta: Madrac 9 hozzászólás

A Microsoft bemutatta a válaszát a Wii kontrollerre, mely egyértelműen az ok, mely miatt a Nintendo konzolja annyival sikeresebb a többieknél. Az ő megoldásuk a Project Natal kódnéven készül, mely két kamerával és egy mikrofonnal érzékeli a mozdulatainkat és beszédünket akár térben is. Sok érdekes új játékötlet születhet meg a segítségével, ha tényleg olyan szinten működik majd mint a mellékelt két videón. Az első a Microsoft saját felvétele a kiegészítő népszerűsítésére, míg a második a Lionhead által alkotott MI-ről készült. A Project Natalból kész termék a hírek szerint 2010 végére várható, és ez a feltételezések szerint azt is jelenti, hogy a Microsoft egyelőre nem gondolkodik újabb konzolban.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

HOZZÁSZÓLÁSOK

AstorAnt
AstorAnt [1653]
Ezt a kontrollert nem az Assasin Creedhez(valamint társaihoz) készítik mint ahogy a Guitar Hero kontrollerjével is lehet Halozni, de attól még nem arra fogod használni.És bármily meglepő, nem is az ilyen típusú játékokkal játszó emberek a célközönség, hanem a Wii hatalmas tábora, amely ezzel a TV előtt kalimpálos, fitneszezős, közös konzol party estéket szervezős dolgokkal szeretnek játszani (mert talán meglepő, de ezen emberek létszáma hatalmasra rúg).És bizony ez túl jelentős piac ahhoz hogy ne fókuszáljanak rá jobban.

Ami a megvalósítást illeti, már rég létezik ilyen szintű mozgásfelismerő rendszer, de még senki nem vette a fáradságot hogy átültesse konzolba, mert addig senki nem akarja növelni a fejlesztési költségeket amíg nincs rákényszerülve(mert ezt bizony nem a Microsoft találta ki, hanem szépen felvásárolta a technológiát és most átülteti konzolba).A Wii-re lépni kellett, így a másik két mogul nem ül a babérján.Persze tudja ezt a Nintendo is és szintén ezt a megvalósítást célozta meg, és már idén kijön a saját kamerás változatuk is, amelyre láthatóan nincs még más gém, de valószínűleg így akarják leelőzni a redmondi vállalatot.

Azt viszont megjegyzem, én sem értem ki a halál fogja a levegőbe kitartva fárasztani a karját, egy autóverseny miatt.De a több megoldás jó ötlet.
Madrac
Madrac [4263]
En is inkabb az erdekesseg kedveert linkeltem csak ide nem a hasznalhatosaga miatt. ;) Es arrol meg nem is beszeltunk mi van mondjuk feher ruhaban a feher fal elott? Hello lathatatlan ember? :D
Corvus5
Corvus5 [2011]
Teljesen egyetértek, ez akkora marhaság, h már fáj. Most komolyan azt hiszik, h ezt beveszi bárki is, h ez kivitelezhető ilyen módon? Miért nem már olyat mutattak be, mint az X-Men 3 elején volt a szimulációs terem? A másik dolog pedig az említett használhatatlanság. Mégis mire tudod használni? Mert kétlem, h bárki is Prince of Persia-t vagy Assassins Creed-et fog vele játszani, márpedig a játékok többségében ugye épp az lenne a lényeg, h olyan dolgokat is megtehetsz, amit a valóságban nem. Verekedős játéknál pedig tutira a legjobb ütemben dobod majd a szaltókat és gyilkolsz a legnehezebb technikákkal a nappali közepén mi? Ugyan hagyjuk már ezt!:-D Sport játéknál meg képzeljétek el, ahogy ott ugrálsz össze-vissza, meg szambázol a tv előtt, ahelyett, h kimennél a haverokkal focizni, vagy gördeszkázni. NA persze majd a sok okos majd kitalálja, h így könnyebben meg lehet tanulni a trükköket...LOL és akkor még nem is beszéltünk arról, h hogyan futsz? Vagy pl a lövés erősségét mi alapján érzékeli? A hangirányításról meg AVGN jutott eszembe, aki látta tudja mire gondolok, amikor azt mondom "fuck-fire". Na mindegy.... poénnak jó volt. Persze ha tényleg ilyen lenne azért vetnék rá egy pillantást, de erre kb. annyi esélyt látok mint a lottó ötösre.;-) Na jó napot!
balays82
balays82 [14276]
A Wii hatalmas sikere után nyilvánvaló volt, hogy a Microsoft és a Sony is megpróbál kitalálni valamit, amivel el tudja hódítani az alkalminak nevezett játékosok óriási tömegét. Biztosan lesznek olyan területek, ahol nagyon jól ki lehet majd használni a mozgásérzékelésben rejlő lehetőségeket, de a Wii tapasztalataiból kiindulva ez inkább a gyerekeknek szóló, illetve a party játékok területén lesz sikeres. Biztos hatalmas poén hadonászva, ugrándozva játékot irányítani, de az újdonság varázsának elmúlása után szerintem már nem annyira, sőt hosszú távon még baromi fárasztó is. A lényeg, hogy a hardcore játékok területén szerintem továbbra is a különböző irányítási eszközöké a jövő. A videóból kindulva például nem igazán értem, hogy egy autós játékot miért jobb a levegőt markolászva irányítani, mint venni egy komolyabb force feedback kormányt és azzal versenyezni.
Szücsi
Szücsi [902]
Szep es jo volt az a promo video. De most oszinten.. Ki hiszi ezt el?? En nem. Ez igy egesz egyszeruen kivitelezhetetlen.
Csak ugy odamesz, semmi nincs ragasztva a terdeidre, kezeidre fejedre stb, es a kamerak felismernek, megmondjak merre mozogsz meg hogy mit mondasz! :-D:-D

Igen!! Hogyne... Csak azon csodalkozok hogy ezt nem aprilis elsejen dobta be a Microsoft.
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (9 db)