Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Ubisoft - fellépünk a kalózok ellen

A francia kiadó vezetője jövőre ígér egy "eszközt", amely lehetetlenné teszi a kalózkodást.

2009.07.30. 08:45 | szerző: Retee | kategória: Játék

Pár napja sírdogáltunk azon, hogy a francia Ubisoft több játékának megjelenését is elhalasztotta, melyekből a legfájóbb talán a Splinter Cell: Conviction csúszása. Az ok: a cég aktuális negyedévének bevételei erősen csökkentek. Ennek kapcsán a kiadó egyik vezetője, Yves Guillemot is nyilatkozott, aki a kalózkodást tette felelőssé a halasztásokért, és tett egy kissé rejtélyes kijelentést is. Elmondása szerint ugyanis jövőre érkezik valami, ami teljesen lehetetlenné teszi, de legalábbis radikálisan csökkenteni fogja a szoftverlopások arányát... Kíváncsian várjuk.
Ezzel együtt minden platformról ejtett néhány szót a témában, és meglepetésre nem is a PC-s résszel foglalkozott leginkább, hanem a kézikonzolos másolgatással.

  • Xbox 360/Playstation 3: "A PS3-nál elhanyagolható az arány, míg Xbox 360-on az, aki online szeret játszani, hála a Microsoft védelmének, komoly kockázatot vállal, ha kalózpéldánnyal próbálkozik. Ez pedig úgy tűnik, hogy komoly visszatartó erő."
  • Wii: "Bár próbálkoznak vele, de a Wii-n gyakorlatilag nem létezik ez a fogalom."
  • DS/DSI: "Talán még a PC-seknél is rosszabb a helyzet. Főleg Európában szembántó az arány a DS kapcsán, ezért a jövőben át fogjuk gondolni, hogy milyen megoldással próbálhatnánk kiszűrni az illegális példányokat.”
  • PSP: "Bár nem sokat fejlesztettünk erre a masinára, de azt tudom, hogy a kezdetek óta rossz a helyzet, rengeteg a kalózpéldány."
  • PC: "Míg az otthoni konzolokon nem divat töltögetni, addig a PC-n évről-évre romlik a helyzet. De nem adjuk fel, dolgozunk valamin, ami a jövő évben érkezik meg, és teljesen vissza fogja szorítani a másolgatást."

  Guillemot a végén még európai és az amerikai különbségekről is beszélt, mely kapcsán elmondta, hogy jelentős eltérés például a Nintendo kézikonzolja, a DS-nél mutatkozik. Az öreg kontinensen ugyanis jóval magasabb a másolt példányok aránya, mint az USA-ban. Hozzátette azt is, hogy egy felmérés alapján az amerikaiaknál többen lennének hajlandóak a jövőben vásárolni, és nem másolni a játékokat. ■

hozzászólások (72)

zoltannemeth
zoltannemeth 2009.08.02. 20:47
És szerinted miért nincs ps3-on kalózkodás?Talán a nyersanyag ára miatt.
Ha Pc-n is neten akarsz nyomulni egy játékkal természetesen rendes szervereken,ahhoz is eredeti játék kell!De nyugodj meg ember béke van!Nem kell rá szállni a másikra ha nem azt olvassa ki a cikkből amit te!Píssz!
Madrac
Madrac 2009.08.02. 21:31
Ures BD 3-5k penz, uj PS3 jatek 16k+. Szal nem hiszem hogy a nyersanyag ara a problema.
Corvus5
Corvus5 2009.08.02. 21:48
Abban azért van vmi, h állandóan a főbünösnek a pc-t kiálltják ki. Pedig Xbox 360-on csak azért nem olyan mértékű a probléma(?), mint pc-n, mert még nem állt rá annyi hacker. Ettől függetlenül én akárkivel beszéltem ilyen ügyben (neten és élőben egyaránt), mind azt mondta, h csak azért vesz Xbox 360-at, mert maga a vas olcsó, a játékokat meg úgyis letölti hozzá. Több helyen is láttam már, h alapból megbuherálva kínálják a gépket és még garanciát is vállalnak rá. Engem rohadtul hidegen hagynak a konzolok, szóval ha én belebotlok ilyenekbe, akkor aki keresi is sztem már elég sokmindent találhat. Arról nem beszélve, h tört játékokkal is felmennek Live-ra, olyat is olvastam már, aki fórumon dicsekedett vele, h ő évek óta tolja és sose bukott le vele.
Madrac
Madrac 2009.08.02. 21:54
Igen, de azert visszatarto ero a teljes tiltas ha elkapnak. Es en se igen hallottam meg ember arrol aradozni mennyi eredeti Xbox360 jateka van. ;) Ettol fuggetlenul az a hir pont nem a PCt kialtja ki a gonosznak, hanem egy kozel korrekt kepet fest a helyzetrol.
Engwar
Engwar 2009.10.02. 20:51
Szerintem igazából végülis mindegy, hogy nehezebb, vagy sem. Maximum időben hátráltatja a dolgot, mivel nem kell mindenkinek otthon feltörnie külün-külön. Ugye vannak ezek az emberkék akik ezzel foglalkoznak, (és ők valószínűleg ugyan úgy feltudják törni, maximum több ideig tart.) közzéteszik, és az átlagfelhasználónak már csak le kell töltenie. Ha így nézzük, teljesen mindegy, hogy hol húzzák meg azt a határvonalat amíg azt a törők képességein belülre teszik. A letöltések számára nem lessz hatással.
---
Amúgy ez nyilván "zajos" téma, látszik is a hsz-eken. :D
Szerintem, javítana (nem megoldaná) ha:
- Kiadás előtt kötelező (a játékot reálisan tükröző) demókat adnának ki. (Erre lenne egy szervezet, ami bevizsgálja.)
- A Bugok száma nem haladhatna meg x%-ot. (Az természetes, hogy vannak bug-ok, az nem az hogy nem szedik ki őket. Ez is a fejlesztés része, ha nagyon bug-os, akkor egyszerűen még nincs kész. (Jó persze, határidő stb.. de én nem hiszem el, hogy nem éri meg jobban egy megbízható képet kialakítani magukról.)

Nah és persze ez csak akkor érne valamit is ha az összes országban jelen lenne, egyébként egyszerűen csak nem adnák ki ott, ahol van.

Huh.. ez így elég utópikus...összefogás stb..ugyanmár..
ajánlott olvasnivaló