Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

Megérkezett a magyar Windows 7

A Budapest Game Show adott helyet a hivatalos bejelentésnek.

2009.11.02. 13:03 | szerző: Dino | kategória: Egyéb

A hétvégi Budapest Game Show keretében történt meg a magyar Windows 7 operációs rendszer hivatalos bejelentése. Annak ellenére, hogy már október 22. óta megvásárolható az üzletekben a Microsoft új szoftvere, úgy döntöttek, hogy ezen a nagyszabású rendezvény szolgáltat méltó keretet a termék nagyközönség számára történő bemutatásához. Ez alkalomból Drajkó László, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója a Sportaréna tetejéről, kommandósok által kísérve ereszkedett alá a színpadra, hogy ott örömmel újságolja el az egybegyűlteknek, hogy megvásárolható a Windows 7. De a nap folyamán a tisztaszoftver.hu standjánál amúgy is óriási sorok álltak, hiszen a felsőoktatásban részt vevő hallgatók és tanárok itt regisztrálhatták magukat és vehették át a számukra ingyenesen járó operációs rendszert.
Világszerte 8 millióan tesztelték a Windows 7 béta verzióját, és mint a kapcsolódó sajtótájékoztatón megtudhattuk, köztük mintegy 100 ezer magyar felhasználó is volt. Drajkó László kiemelte, hogy többek között az ő visszajelzéseiket is figyelembe vették a rendszer fejlesztése során, hogy az eredmény egy minél használhatóbb szoftver legyen. Ilyen újdonságok például a teljesen átalakított tálca, segítve a rendezettebb munkavégzést. A weboldalakról és dokumentumokról vagy akár a futó videókról miniatűr előnézet látható például. De az új Windows emellett gyorsabb indulást és leállást is ígér, segíti az otthoni hálózatok használatát (fájl- és nyomtatómegosztás), a multimédia tartalmak (fotók, videók) elérését és kezelését és még számos más újítást kínál.
A Windows 7 ötféle változatban jelent meg, ezekről korábbi hírünkben olvashattok. ■

hozzászólások (1)

ufodani
ufodani 2009.11.03. 12:38
Be fogok ruházni az Ultimate-re de nem most.Várok még h a most használt progijaim is kompatibilisek legyenek a 7-tel.Nem akarom a virtuális XP-t.Ez a supertálca nagyon komoly lehet no de majd késöbb.
ajánlott olvasnivaló