Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Hardver

Tavasszal jön az iPad

Hazánkban várhatóan 139 ezer forintért vásárolható meg az alapmodell.

2010.01.31. 16:22 | szerző: Retee | kategória: Hardver

Az Apple tavaszra ígéri új modelljét, az iPadet, ami gyakorlatilag egy notebook és az iPhone átmenete, rengeteg újszerű megoldással. Természetesen a fejlettebb mobilokhoz hasonlóan Multi-Touch érintőképernyővel van felszerelve, míg a beírást egy teljes és nagyméretű virtuális billentyűzet teszi lehetővé - de ha valaki arra vágyik, akkor később külön billentyűzetet is vásárolhat hozzá. A "laptop" mindössze 1,27 cm vastag, tömege pedig 680 gramm, azaz az átlag notebooknál jóval könnyebb és kisebb. A gép lelke az A4, az Apple új generációs rendszerchipje, mely akár 10 óra üzemidőt is biztosíthat, készenléti üzemmódban pedig 1 hónapig is működőképes. Természetesen az új fejlesztés kompatibilis szinte minden eddigi Apple alkalmazással és a fontosabb hardverekkel is (Mac, iPhone, iPod, PC szinkronizáció), így az iPhone-ra megjelent játékokkal/programokkal is, melyek akár eredeti méretükben, akár teljes képernyős módban képesek futni. Az almás cég ezzel együtt a játékok irányába is szeretne elmozdulni, így a jelenlegi hírek szerint az Epic már az Unreal Engine 3-at portolja az iPad alá - de a prezentáción több más játékot, például a Need for Speedet is bemutatták alá. Fontos funkció még a HD minőségű filmnézés lehetősége, és az új iBook elérés, mely használata után egy speciális, direkt a célra tervezett új programmal olvashatjuk az e-könyveket.
A várhatóan március végén, április elején megjelenő kütyü több verzióban is megvásárolható lesz, ára pedig a beépített memóriától (16, 32 és 64 GB), illetve az online funkcióitól (sima Wifi, 3G) függ. Hazánkban a legolcsóbb verzió várhatóan 139 ezer forintért érhető majd el. ■

előző
következő
Tavasszal jön az iPad
Tavasszal jön az iPadTavasszal jön az iPadTavasszal jön az iPad

hozzászólások (7)

.:[Kain]:.
.:[Kain]:. 2010.02.01. 00:03
arra, hogy teljesen feleslegesen ruházott be egy rakás ember olyan termékekbe, amiket egy-két évre rá egy termékkel lefednek.

nem értem az Apple logikáját, bár nyilván elsősorban profit-orientáltak, mégis a saját termékeiket szorítják hátra újabb fejlesztésekkel.
Tyrn
Tyrn 2010.02.01. 00:09
akkor elmagyarázom ezt is:

az ipad az apple netbookja. a netbookok létjogosultsága számunkra (akik pl ide is írnak) megkérdőjelezhető (mi nem csak netezni meg képeket nézegetni szeretünk egy gépen). nem véletlen, h iphone os van a cuccon, ez is a hülyék miatt van (anyukák, nagyszülők stb). pont azoknak készült, akik nem értenek a számítástechnikához, de a legnagyobb kényelemben akarnak facebookozni emesenezni vagy zenét hallgatni. érted?

miért teljesen feleslegesen?
a touch azoknak készült, akiknek kell az internet zsebbe, az egy dolog, h mp3 lejátszónak is tökéletes
iphone ugyanez telefon funkcióval kiegészítve

az ipad pedig nem zsebbe, hanem otthon az ágyba meg a fotelba készült, nem fog kiszorítani semmit.
.:[Kain]:.
.:[Kain]:. 2010.02.01. 00:33
így már érthető, hiszen az nekem kimaradt, hogy ez Netbook! akkor világos. én azt hittem, hogy ez notebook ;)
Lacko
Lacko 2010.02.01. 10:12
http://www.youtube.com/watch?v=D1G3KxvgldE
:D
Gobiakos
Gobiakos 2010.02.02. 16:37
>>:-D<<
ajánlott olvasnivaló