Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Hardver

Új audiomegoldás az ASUS egyes notebookjaiban

Továbbfejlesztett hangzás minőségi hangszórókkal.

2010.03.06. 17:37 | szerző: Dino | kategória: Hardver

A noteszgépeknek mindig is gyenge pontja volt a hangzás: sokszor halk, gyenge hangminőségű hangszórókat találni egy-egy notebookban. Persze a gyártók ezen a téren is folyamatosan próbálnak javítani, a Toshiba például a Harman Kardon hangszóróit szereli magasabb kategóriájú gépeibe (akár négyet is, sőt, némelyikbe még külön mélynyomót is beépítenek). Az ASUS legújabb megoldását, a SonicMaster technológiát a Bang & Olufsen ICEpower hangtechnikai kutatócéggel közösen fejlesztették ki. A csúcsszéria képviseletében az NX90 modellben található meg elsőként ez az új megoldás: a kijelzőt körülvevő, nagyméretű hangdobozokba kerültek a csúcsminőségű hangszórók a minél jobb hangvisszaadás érdekében. Emellett az új N szériájú notebookokban is megjelenik a SonicMaster technológia.
Az NX90 (képünkön) amúgy más érdekes megoldásokat is tartalmaz: a szálcsiszolt alumínium házban 18,4"-os HD kijelző kapott helyet, a teljes méretű billentyűzetnek pedig mindkét oldalán találunk egy-egy touchpadet, amely újfajta vezérlést tesz lehetővé - ennek kihasználására az ASUS saját felhasználói interfészt is kifejlesztett a géphez. USB portok terén pedig már a jövőre gondoltak: a jelenleginél akár tízszer gyorsabb adatátvitelt lehetővé tevő 3.0-ás szabvány szerinti USB csatlakozók kerültek a gépre. ■

hozzászólások (1)

GustyX
GustyX 2010.03.06. 22:35
A dupla tapipadnak mi értelme van? Lehet az ASUS is beszáll a játékiparba és csinálnak kifejezetten arra optimalizált DJHerot:D.
ajánlott olvasnivaló