Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Hideo Kojima - bajban a konzolok

A Metal Gear Solid alkotója szerint a jövő a hordozható platformoké.

2010.04.07. 16:07 | szerző: Retee | kategória: Játék

Bár PC-s körökben talán nem olyan ismert, ám a konzolos játékok piacán az egyik legelismertebb név Hideo Kojima-é, akit a Metal Gear Solid széria megalkotójának tekinthetünk. A dizájner/igazgató viszont ezúttal arról beszélt, hogy érzése szerint a konzolok halálra vannak ítélve a jövőben. Mindezt azzal magyarázta, hogy pont az a tulajdonság okozhatja a hagyományos játékgépek halálát, amelyet jelenleg inkább dicsérnek, azaz a helyhez kötöttség. Kojima szerint a jövő a szerver alapú játékoké, azaz a multiplayer fejlesztéseké, melyeknél komoly gondot okoz, ha csak a nappaliban lehet velük játszani. Az emberek ugyanis szeretnének máshol (iskolában, munkahelyen, nyaraláskor, utazásnál stb.) is "aktívkodni", amit viszont elég nehéz megtenni mondjuk egy Playstation 3-mal. Így szerinte a jövő egyértelműen a hordozható platformoké, melyek előbb-utóbb végzetes csapást mérhetnek a jelenleg piacvezető gépekre.
S bár nem tette hozzá, de feltételezzük, hogy véleményét nem véletlenül az iPad debütálása idején fogalmazta meg. ■

hozzászólások (7)

Madrac
Madrac 2010.04.07. 21:16
Hozzaszolasod jol mutatja mennyire fogalmad sincs a tavolkeletrol. ;) Kina egy kommunista allam, ahol garantalom neked nem maszkal minden masodik ember PSPval. Viszont Kojima Japanban lakik, mely tenyleg fejlett es ott meg elofordulhat a dolog.
Snow Dog12
Snow Dog12 2010.04.07. 23:14
Csak annyiban ertek eggyet Slyderel hogy nem kell az embver kockuljon annyit. Jappanoknal ez amit leirt az ugy ok mert nem is tudom van e szabijuk a japoknak hanem orba szajba dolgoznak ugyhogy ott megertem hogy a kezi konzole a jövö de szerinte europaba meg amerikaba siman nyerö a rendes konzol. Ja es slyder, ha annyit nem tudsz hol lakik a MGS istene akkor az ciki ha pcs vagy ha konzolos :P
Madrac
Madrac 2010.04.08. 01:23
Szerintem meg olvasd el legkozelebb legalabb 1x amit irsz es meg esetleg olvashato is lesz. Nem vagyok benne biztos hogy volt olyan szo amit helyesen irtal...
Maegoss
Maegoss 2010.04.08. 07:23
A Te hozzászólásod is jól mutatja, hogy mennyire nem ismered a távolkeletet. Noha Kínában papíron tényleg kommunizmus van, a valóságban viszont ez egyfajta kommunizmus/kapitalizmus keverék. Szóval képzeld, Kínában lehet kapni PSP-t (és a többi konzolt is), és sok ember rendelkezik vele (persze természetesen nem annyian, mint Japánban). A fő különbség Kína és Japán között, hogy míg a kínaiak letöltik a játékokat, addig Japánban megveszik azokat :)

Ja, és egyébként jelenleg több, mint két éve Pekingben dolgozom, szóval nekem nem légbőlkapottak az állításaim.
AstorAnt
AstorAnt 2010.04.08. 07:53
A Te hozzászólásod jól mutatja mennyire nem tudsz mondatot értelmezni(talán már túl sokat voltál kint):D:D:D
Ő ugyanis arra reagált hogy Japán az ahol minden második ember PSP-vel rohangál, és nem pedig Kína. Nem azt mondta hogy Kínában nincs konzol piac, hanem hogy az egy főre eső hordozható konzol tulajdonosok száma közel sem annyira magas abban az országban, mint ahogy Slyder írta:-)
ajánlott olvasnivaló