Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

Megújul a Messenger

Rengeteg új funkciót kap a néhány hónap múlva érkező új Messenger.

2010.05.04. 12:55 | szerző: Retee | kategória: Egyéb

Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója egy egyetemistáknak szervezett fórum keretében mutatta be a Windows Live Messenger új változatát. Az új Messenger összegyűjti a közösségi hálózatok – pl. a Facebook, a MySpace és a LinkedIn – frissítéseit, és lehetővé teszi, hogy a barátok közvetlenül a programból osszák meg tartalmaikat, kommenteljenek és küldjék el üzeneteiket. Sőt, az új szolgáltatással azon webhelyek frissítései is követhetők, amelyeknek mi nem is vagyunk jelen, csak ismerőseink. Így akár a Flickr, a Zune, vagy a YouTube legfrissebb információit is a Messengeren belül követhető. Most pedig lássuk a további újításokat:

  • Nagy felbontású videochat – Az új Messenger teljes képernyős, nagy felbontású videochat funkciót kínál. A felhasználó akár játék vagy fotómegosztás közben is valós időben társaloghat videón keresztül barátaival.
  • Bing eredmények integrálása – A Bing keresési eredményeinek integrálása révén a beszélgetőablak elhagyása nélkül könnyen megtalálhatók és a beszélgetésbe illeszthetők a keresett fotók és videók.
  • Messenger Connect – Segítségével bármely webhelyet a Messengerbe illeszthetünk és megoszthatunk csetelés közben. A barátai szintén a Messengerben értesülhetnek a felhasználó különböző webhelyeken elhelyezett frissítéseiről anélkül, hogy saját fiókot vagy hálózatot kellene létrehozniuk ezeken a helyeken.
  • Social Highlights – Az új nézet a „kedvenc” személyek köré rendezi a közösségi frissítéseket, és a rájuk vonatkozó új információkat jeleníti meg a lista elején.
  • Egységes címlista – A hálózatok és a frissítések összefogása mellett az új Messenger összevonja az egyes személyek különböző fiókjaihoz tartozó kapcsolattartási adatokat, amelyek így egyetlen helyen lesznek megtalálhatók.
  • Összehangolt állapotfrissítések – Automatikusan átvezethető a Messengerben végrehajtott állapotfrissítés a többi hálózatra, vagy fordítva.
  • Messenger a népszerű okostelefonokhoz – Az új Messenger Windows Phone-ra, iPhone-ra és más felső kategóriás okostelefonokra is telepíthető, így útközben is bármikor hozzáférhetünk a címtárhoz, ellenőrizhetjük a közösségi frissítéseket, társalgást kezdeményezhetünk, vagy akár megoszthatjuk fotóinkat.
  • Videoüzenet: Ha az elérni kívánt partner nem tartózkodik számítógépközelben, a mobiltelefonok esetén használatos hangüzenetekhez hasonlóan, egy videoüzenetet hagyhatunk számára, amit következő bejelentkezése esetén megtekinthet.
  • Hotmail kapcsolat: az a több mint 200 milliós felhasználó csoport amelynek tagjai egyaránt használják a Hotmail és a Messenger szolgáltatásokat, a beérkezett üzeneteik olvasása közben láthatják, hogy melyik partnerük van online, illetve azonnali beszélgetést is indíthatnak.
  • Adatvédelem: három, könnyen kezelhető adatvédelmi profil, amelyek kiválasztásával a felhasználók meghatározhatják, hogy melyek a nyilvános illetve a bizalmas dokumentumaik, személyes adataik.
  • Kapcsolatok rendezése: Létrehozhatunk különféle elnevezésű kontaktcsoportokat (barátok, család, munkatársak) így egyszerűsíthetik vagy meggyorsíthatják a kommunikációt.
  • Kategóriák szerinti elérhetőség: egyéni igények szerint meghatározható, hogy a kontakcsoportok közül melyek számára publikus a felhasználó online jelenléte és kik azok akik előtt ez rejtve marad

  A megújult Windows Live Messenger néhány hónapon belül letölthetővé is válik. ■

hozzászólások (2)

Dilikutya
Dilikutya 2010.05.04. 21:00
Lefogadom, hogy tetűlassú lesz.
asas01
asas01 2010.05.04. 21:21
Mi lenne, ha inkább visszahoznák a megosztási mappát, ami az MSN egyetlen értelmes funkciója volt?
ajánlott olvasnivaló