Assassin's Creed Origins
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Hardver

Razer Switchblade: mobil játékgép tervét mutatták be

Érintőképernyős, dinamikus billentyűzetes netbook játékokhoz kialakítva.

2011.01.07. 11:55 | szerző: Dino | kategória: Hardver

Egy érdekes noteszgépet mutatott be a Razer az idei CES keretében. A Switchblade kódnevet viselő kütyü igazából csak egy koncepcióterv, nem egy boltokba kerülő termék, de ha minden jól megy, előbb-utóbb akár kapható is lesz. Az Intel Atom processzorára épülő, netbook méretű (172*115*25 mm-es) kis hordozható számítógépet elsődlegesen a játékokhoz alakították ki: 7 hüvelykes kijelzője multi-touch érintőképernyő, a billentyűzet pedig dinamikusan változó mintájú gombokat kapott. Azaz minden egyes megnyomható billentyű alatt egy különálló kis kijelző található, amely az aktuálisan futó játéknak megfelelően változik. Így például ide kerülhet egy MMORPG-ben a skill-bar, vagy egy akciójátékban a különböző fegyverváltó billentyűk. Mindezzel pedig a normál esetben a képernyőn elhelyezkedő interfész elemek is eltűnnek, hiszen például a skilleket így felesleges lenne duplán megjeleníteni. A billentyűkön - szám szerint 45 darab található a Switchblade-en - a játék designjának megfelelő grafikák jelenhetnek meg, akár animálva is.
Technikai jellemzői között wifi és 3G netkapcsolat, mini-HDMI csatlakozás, USB 3.0 port, fejhallgató- és mikrofoncsatlakozások jellemzik a kis gépet, amelyen Windows 7 operációs rendszer fut.
A Razer Switchblade terve a fotók és a video alapján határozottan érdekes, kíváncsian várjuk, mikor és mennyiért lesz belőle végleges termék, és hogy valóban jól használható lesz-e. ■

előző
következő
Razer Switchblade: mobil játékgép tervét mutatták be
Razer Switchblade: mobil játékgép tervét mutatták beRazer Switchblade: mobil játékgép tervét mutatták beRazer Switchblade: mobil játékgép tervét mutatták beRazer Switchblade: mobil játékgép tervét mutatták beRazer Switchblade: mobil játékgép tervét mutatták be

hozzászólások (1)

goodboy007
goodboy007 2011.01.07. 14:00
Rohadt jól néz ki, az különösen tetszik, hogy a DoTA-val prezentálnak, de ha ezt 7 hüvelykes kijelzővel kiadják, akkor idióták.
Ki a franc játszik komolyabb szinten ilyen kis méretű kijelzőn?
Mert a billentyűzet és a multitouch -a névről nem is beszélve- egyértelműen azt jelzi, hogy profi játékosoknak szánják.
ajánlott olvasnivaló