Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Üzleti

Az Activision felvásárolja a Take Two-t?

A pletykák szerint nem volt véletlen a nagytakarítás az Activisionnél: várják a Take Two-t.

2011.02.12. 15:23 | szerző: Playbahnosh | kategória: Üzleti

Nemrégiben erős susmogás indult útjára az Activision háza táján, miszerint a kiadóóriás szemet vetett az egyik konkurens cégre, amely nem más, mint a Take Two. Korábban már hírt adtunk róla, hogy az Activision kipulcolta a spájzot, megszüntetve a Guitar Hero, a DJ Hero és a Tony Hawk sorozatokat, ezen kívül a True Crime: Hong Kong projektet is kivágták a kukába. Mindezt annak ellenére, hogy növekvő bevételekkel zárta a tavalyi évet a kiadó. Most viszont halvány fény gyúlt az alagút végén, ugyanis a szárnyra kelt hírek szerint a kiadó a nagytakarítással csak helyet csinált az új neveknek a gyűjteményében.
"Nagyon erősek a pletykák a legfelsőbb vezetés körében a globális piacon", nyilatkozta egy céges belső forrás, "egyelőre ezek nem többek, mint pletykák. Persze az Activison e heti bejelentését követően mindenki azt figyeli mi lesz a következő lépésük, azért kettőt meg kettőt mindenki össsze tud adni..."
Bizonyos források szerint a True Crime: Hong Kong projektet is azért szüntették meg, mert a GTA franchise házon belüli konkurenciája lenne, a többi megszüntett sorozat pedig nem illene bele az Activision jelenlegi profiljába. Ezen kívül a Take Two háza táján is átszervezések voltak a felső vezetés körében és a részvénypiacon is, amit leginkább adás-vétel előtt szoktak megcsinálni. Persze még semmi sem biztos, de azért erre érdemes lesz odafigyelni. ■

hozzászólások (5)

balays82
balays82 2011.02.12. 15:54
Nagyon remélem, hogy ez nem igaz, vagy pedig ugyanúgy nem jön össze nekik a felvásárlás, ahogyan az EA-nek sem néhány éve. Szerintem szükség lenne minél több független kiadóra, nem csak az EA és az Activision körül kell forognia mindennek. Ott van még ugyan a Ubisoft is, de az egyik legnagyobb részvényesük pont az EA.
Ráadásul nemrég éppen azt mondta a Take Two egyik fejese, hogy nem akarnak az Activisionhoz hasonló üzletpolitikát folytatni, ehhez képest a felvásárlás híre elég meglepő. Látva, hogy az Activision milyen könnyű szívvel kaszál el készülő játékokat, illetve, hogy a Take Two kezében mennyi jó, de nem feltétlenül 10 milliós eladásokat produkáló cím van (pl. Bioshock, Borderlands), illetve maga a 2K Games és a Rockstar is, én egy kicsit félek ettől a lépéstől. Megjegyzem a Duke Nukem Forever is hozzájuk tartozik, úgyhogy lehet félni, hogy Kotick úr majd törölteti azt is.:-):-|
ShuleyvA
ShuleyvA 2011.02.13. 09:51
Biztos lesz az a pénz, amiért...
speedy249
speedy249 2011.02.13. 10:05
Remélem hogy ez nem fog megtörténni de az igaz hogy pénz beszél kutya ugat.Egyébként erre a hírre az EA nem reagált?
Zomil
Zomil 2011.02.14. 01:04
Mit nem adnék azért, ha az Activision csödbe menne :)
EnforcerHUN
EnforcerHUN 2011.02.14. 23:42
Most hogy Blizzard mellette van, nem hiszem hogy bármikor megtörténik:-(
ajánlott olvasnivaló