Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü

evoMouse - az egér evolúciója?

A Celluon laboratóriumából egy igen érdekes kütyü érkezik még az idén.

2011.03.19. 12:02 | szerző: rootshaper | kategória: Kütyü

Mostanában hatalmas közönsége van az érintőkijelzős telefonoknak, melyeken – a jobb fajtákon – két ujjal is navigálhatunk, úgynevezett multitouch rendszerben, ahol a két ujjunkkal akár nagyítani, forgatni is lehet az épp megjelenített ábrát. Ezt a vonalat követi az evoMouse is, megszabadít minket a fizikai egérhasználattól és egy érintő kijelzőt vetít szinte bármely vízszintes felületre, ami elé kerül.
Szlogenjük szerint az egér már a kezdetek óta szinte semmit sem fejlődött. Lett rajta még egy gomb, aztán az átalakult görgővé, a golyó pedig pásztázó fénnyé, majd lézerré. No meg vannak extrém mutáns esetek, mint a Razer MMO-ra kitalált szörnyetege több tucat gombbal, de gyakorlatilag az alak és a mechanizmus mit sem változott.
Láttunk már arra is példát, hogy egy kis dobozkából komplett QWERTY billentyűzet vetülhet az asztalunkra, amely valljuk be, nem aratott osztatlan sikert, de talán ezt a tendenciát megváltoztatja az evoMouse. Két kis „szemével” infravörösen pásztáz és két ujjunkat ismeri fel egyszerre, így a multitouch funkcióknak is teret ad. Készül hozzá egy leteríthető billentyűzet is, amely klaviatúrává alakítja a kis szerkezetet. USB porton, vagy Bluetotth-on keresztül képes csatlakozni a legtöbb számítógéphez, mely XP-t Vistát vagy 7-et futtat, ezen felül pedig a Symbian, Blackberry és a Mobile eszközökhöz is alkalmas lesz egérré változtatni az asztalunkat. Megjelenéséről és áráról egyelőre nincs információnk, de addig is itt egy meglehetősen impozáns bemutató videó a kütyüről. ■

hozzászólások (12)

rootshaper
rootshaper 2011.03.22. 15:43
de ez továbbra sem digitalizálásra való. aki olyat akar, azt vesz, aki meg kis kütyüt amivel villogni lehet, az ezt. :D így működik szerintem. és egy digi rajztábla akkor is nagyobb mint ez a cucc. azt cipelni nem túl kényelmes, ezt meg zsebrevágod és annyi.
stero
stero 2011.03.22. 17:58
Egy wacom digitábla kb fél centi vékony és a segged vájatában is elfár ha úgy tartja kedved de most komolyan ..
stero
stero 2011.03.22. 17:58
Egy wacom digitábla kb fél centi vékony és a segged vájatában is elfér ha úgy tartja kedved de most komolyan ..
stero
stero 2011.03.22. 19:25
Laptop mellett elfér, több funkcióval bír bár nem annyira látványos. Talán zsebre nem vághatod,de a laptop mellett elfér akár egy egérpad (van hozzá kis hord-táska ami megvédi a karcolásoktól). Meg ez az egész tényleg csak kb arra lesz jó, hogy villogjanak vele, h mekkora hiTech.
Biztos jól fel lehet majd turbózni meg biztos csak egy prezentálás, hogy NA ILYET IS CSINÁLTUNK, de ezt még nem venném meg .. és csak azt tudom tanácsolni (már akit érdekel az én tanácsom :D), hogy ha hordozható cuccot akar akkor arra ott egy mini usb mouse .. kb 1200 ft (de akkor az már bőven jó is) ... Meg az asztalon nincs elég hely? ugyan már .. mindenki talál magának helyet vagy az egér sens-et állítja magasabbra úgy kissebb hely is elég .. ezért nem kell felül 20k-t kiadni, de akinek erre van szüksége hát tessék .. de nem hagyhattam szó nélkül.
stero
stero 2011.03.22. 19:32
http://www.youtube.com/watch?v=8c0wB-odBNA&feature=related


Tessék .. ugyanazon funkciók és miután megnézted győzz meg arról, hogy ezt a kis vacarékot (táblát) KÉNYELMETLEN bárhová is cipelni .. Nyilván nem hegymászásra vinné az illető, hanem bedobná a laptop mellé pl .. mást el sem tudok képzelni ... önmagában meg nem vágja zsebre az illető mert egymagában nem ér semmit ez az evoMouse se .. szóval ha valahova cipeljük akkor ott biztos van egy laptop is .. az mellett meg könnyedén elfér a tábla is .. sőt akár még buszon is használhatod míg az evoMouse-t nem ..
Akárhogy is keresgélem a lehetőségeket ebben a kütyüben semmi mást nem találok csak amit te is említettél: Villogás (jó pénzért)
ajánlott olvasnivaló