Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

Karma és Unreal

2001.10.26. 13:33 | Madrac | kategória: Egyéb

A MathEngine és az Epic Games megállapodásra jutott arról, hogy a MathEngine Karma nevű fizikai modellező rendszerét beleépítik az Epic Games Unreal Engine-ébe, így a játékfejlesztők mostantól tökéletes fizikai környezetet használhatnak játékaikhoz. Már 2001 májusa óta folynak a munkák a két program egyesítéséról, de csak most jutottak használható eredményre a programozók. ■

hozzászólások (1)

Hubert
Hubert 2001.10.30. 14:27
Ez nagyon jó hír; az Unreal motor grafikai képességei eddig is lenyűgözően jók voltak, és most lesz valós fizikája is... kiráz a hideg ha az Unreal 2-re gondolok. Személy szerint jóval többet várok tőle mint amit a Max Payne nyújtott e téren (pedig az se kutya...)
Az Unreal-nek gyengécske volt az ütközési rendszere (a játékosokat térbelileg függőleges hengerek képviselték), de egy távhordó fegyverekre épített (magyarul lövöldözős) játéknál ez végül is nem olyan vészes. Ilyen téren eddig a legjobbnak a Rune tűnt, ami továbbfejlesztette az Unreal motort. Imádtam, hogy például az egyébként közelharcban használatos fegyverek (kard meg fejsze) dobhatóak is voltak, és az egy kis ügyességgel elhajított fegyver belefúródott a fa épületelemekbe, a kardok akár a kellően legyengített ellenfél hasába is ! Szóval az ilyen jellegű interaktivitást várom az Unreal 2-től sosemlátott magaslatokra emeltetni.
ajánlott olvasnivaló