Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Uncharted 3: Drake’s Deception érdekességek

Érdekes információk láttak napvilágot az ősszel érkező játékból.

2011.04.10. 09:26 | GeryG | kategória: Játék

Az Official Playstation Magazine egy egész sor érdekes információt osztott meg olvasóival a Naughty Dog készülő új Uncharted játékáról, a Drake’s Deceptionről.
Drake ezúttal az oszlopok városa, a legendás elveszett Iram kutatására indul. Kalandja során ismét bejárja szinte az egész világot, éppúgy megfordul majd Londonban mint egy ősi templomban valahol a dzsungel mélyén. Természetesen állandó társa és mentora, Victor „Sully” Sullivan is mindvégig mellette lesz, de a fejlesztők nem zárták ki, hogy a korábbi két epizód más kulcsszereplői is visszatérjenek. Így akár ismét összefuthatunk Elenával, de Chloe is feltűnhet.
A történet jelentős része az arab sivatagban játszódik, azon belül is leginkább Rub ’al Khali dűnéi közt. A Naughty Dog komoly figyelmet fordít a sivatagi homok viselkedésére, és azt ígérik, minden eddiginél élethűbb szimulációt kapunk.
„Rengeteg kutatómunkát végeztünk… tanulmányoztuk, hogyan mozog a homok, hogyan borul át a dűnék peremén, hogyan hat rá a szél. Szinte már olyan mintha folyékony lenne.” – nyilatkozta Amy Hennig a Naughty Dog kreatív igazgatója.
Amint a végeláthatatlan dűnék között bolyongunk, homokviharok törnek ránk, de délibábok is megjelenhetnek előttünk, így nagyon vigyáznunk kell, mikor hiszünk a szemünknek és mikor nem.
Az előző két Uncharted játékban is voltak autós üldözések, és ez az új epizódban is így lesz. Előfordulhat, hogy motoron kell majd menekülnünk, vagy épp üldöznünk valakit.
„Játékainkban komoly hagyománya van az autós jeleneteknek, de igyekszünk nem ismételni önmagunkat.” – áll a Naughty Dog közleményében.
A játék története még nincs kőbe vésve, de ellenfelünk személye már ismert. Katherine Marlow egy olyan titkos szervezet tagja, melynek gyökerei egészen I. Erzsébet királyné koráig nyúlnak vissza.
Mivel a Naughty Dog előző két sorozata, a Crash Bandicoot és a Jak & Daxter is három-három részt (és egy-egy autós mellékágat) élt meg, sokan azt feltételezték, hogy az Uncharted is trilógiaként fejezi be pályafutását. A fejlesztők ezt cáfolták, kijelentvén, hogy Drake kalandjait sosem tervezték trilógiának. Így valószínűleg nem ez a szerencsevadász utolsó kalandja.
Új közelharci rendszer kerül a játékba, így Drake mostantól akár egyszerre több ellenféllel is megküzdhet, és bármit felhasználhat ellenük, ami a keze ügyébe kerül. Emellett javítanak a lopakodási és az ügyességi részek mechanikáján is.
Az Uncharted 3: Drake’s Deception Playstation 3-ra jelenik meg, a tervek szerint ez év novemberének elején. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Uncharted 3: Drake's Deception (PS3)
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Uncharted 3: Drake's Deception (PS3)

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló