Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Vaják: Az utolsó kívánság - hamarosan kapható

Végre megjelenik a Witcher saga első kötete magyar nyelven is.

2011.04.13. 19:59 | szerző: rootshaper | kategória: Játék

Közeleg a Witcher második részének megjelenése, de mindezt megfejelik még azzal is a lengyelek, hogy Andrzej Sapkowski – a Witcher világának megálmodója – könyvét a vártnál előbb jelentetik meg hazánkban, a PlayOn segítségével, magyar nyelven. A könyv április 14-től lesz kapható a Libri üzleteiben, valamint a Millenáris parkban megrendezésre kerülő könyvfesztivál Libri standjánál.
A Witcher könyveket eddig 19 nyelvre fordították le és a saga harmadik kötete – az Elfek vére – 2009 júniusában elnyerte a David Gemmell Legend díjat is. Akik játszottak az első epizóddal – vagy esetleg olvasták valamilyen nyelven a könyveket – nagyon is jól tudják, mennyire megérdemelt ez a díj; Sapkowski világának varázsa leginkább abban rejlik, hogy ismert mítoszokból és mondavilágokból merítette az ihletet, így mindenki közelinek érezheti magához a történetet.
A kalandok rengeteg változatos helyszínen vezetik végig az olvasót, bővelkedik fanyar humorban és a ránk is nagyon jellemző cinizmusban. Sapkowski hőse nem az a tipikus fantasy hős, hanem egy igazi harcos és mágus egyszemélyben, aki ennek az alapos gonddal kidolgozott mesevilágnak hivatott fenntartani erkölcsi és természeti egyensúlyát. Természetesen a megfelelő fizetség mellett. Mi sem bizonyítja jobban ennek a világnak a létjogosultságát, mint az, hogy Geraltról egy két részes novelláskötet és egy öt kötetes saga jelent meg eddig, valamint hagyományos szerepjáték formájában is életre kelt, arról már nem is beszélve, hogy 2002-ben egy meglehetősen nagy költségvetésű film is készült belőle, Wiedzmin címmel. Videójáték formájában is hamarosan visszatér a Vaják, egész pontosan május 17-én.
A könyv mindössze 2990 forintba fog kerülni, és mint már említettem, a Libri boltjaiban keressétek! ■

hozzászólások (9)

rootshaper
rootshaper 2011.04.15. 13:15
pedig elég komplex világot rakott össze az író, még akkor is, ha itt ironizálsz. haha iro-nizálsz.

a könyvmolyság meg nem szégyen asszem, ki kéne nyitnod párat neked is és rájönnél, hogy a borító az csak egy dolog, de a könyv az az után kezdődik, hogy kinyitottad :D
.:[Kain]:.
.:[Kain]:. 2011.04.15. 16:49
jó, akkor majd te adsz rá pénzt, ugyanis, ha észrevetted volna ma már 3k alatt nem lehet könyv a kezedben... bocs, ha nem tudok havi 10 ezret könyvre költeni, bazmeg.
Madrac
Madrac 2011.04.15. 17:22
Van egy direkt erre letesitett intezmeny a legtobb varosban, ahol egy kisebb dijert cserebe a konyveket szabadon elolvashatod. Ugy hivjak konyvtar. Rendkivul megkonnyiti, hogy az ember elolvashassa ami erdekli.
.:[Kain]:.
.:[Kain]:. 2011.04.15. 21:46
várom a Vaják-ot a szolnoki könyvtárban szeretettel ;)
Madrac
Madrac 2011.04.16. 00:26
Az itteni konyvtarban szerintem 1-2 honap kesessel de ott lesz. Nem hiszem hogy kulonosebben elterne mas helyektol.
ajánlott olvasnivaló