Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Hardver

ASUS RoG Matrix GTX580 - ínyenceknek

Végre több infónk is van erről a brutális kártyáról.

2011.06.07. 17:04 | szerző: rootshaper | kategória: Hardver

Mint ahogy azt már pár hírrel ez előtt megtudhattátok, az ASUS készült egy RoG-brand alatt megjelenő, igen erős és strapabíró videókártyával, mely az NVIDIA GTX580 referencia kártya alapjaira épül. Ebből született meg a Matrix GTX580, és most lássuk, mit találunk a két hatalmas ventilátor alatt, a lapra forrasztva!
Rögtön kétféle kiadásban is megjelenik a kártya, melyek igazából csak a mag órajelben különböznek egymástól - meg persze árban is - így, a Matrix GTX580 P mag órajele 816 MHz lett, míg kisebb testvéréé - 'Platinum' jelzés nélkül - 782 MHz.
A csatolófelület, mellyel az alaplaphoz kapcsolhatjuk a kártyát, természetesen PCI Express 2.0 szabvány szerint működik, memóriából pedig 1536 MB GDDR5-ös áll a rendelkezésre. A memóriák effektív órajele 4,8 GHz, és 384 bites memória csatolót használnak.
A kártya hátsó felén két DVI csatlakozást és egy HDMI portot találhatunk, valamint egy Display Portot. A D-Sub maximális felbontás 2048x1536, míg a DVI maximális felbontás 2560x1600.
Le sem tagadhatná a kártya, hogy miért született meg: természetesen a tuningolók legnagyobb örömére. Ezt a célt szolgálja a teljesen újratervezett nyomtatott áramköri lapra integrált TweakIt és a ProbeIt. Aggodalomra pedig semmi ok, ugyanis egy Safe Mode gomb is helyet kapott a kártyán, mely azonnal alaphelyzetbe állítja az összes túlhajtást. A terhelést vizuálisan megjeleníteni hivatott ventilátor LED-ek is a biztonságot szolgálják, így valós időben kapunk információt arról, hogy épp mennyire van terhelve a kártyánk. Jár még a kártyához egy GPU Tweak segédprogram is, melyben az alap beállításokon kívül - feszültségek, órajelek, ventilátor fordulatszámok - játékokból történő videófelvételre és automatikus meghajtóprogram keresésre és telepítésre is van lehetőség.
A 19 fázisos Super Alloy Power technológia is a tuningolók igényeit hivatott kielégíteni, nem beszélve arról, hogy ezen technológia által a kártya strapabíróbbá válik és megközelítőleg 35°C-kal hűvösebben működik a referencia kártyánál. A hűtést természetesen egy DirectCU II-es hűtés is segíti, melyen két extrahalk légkeverő található és természetesen a bordákra hőcsövek vezetik el a forróságot.
A kártyák már megjelentek, így végfelhasználói árukról is vannak adataink, melyek a következőkép alakulnak:

  • MATRIX GTX580: 134900 Ft
  • MATRIX GTX580 Platinum: 149900 Ft ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló