For Honor
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Véget ért a Bethesda-Interplay ügy

A Bethesda megnyerte az MMO-ért vívott harcot; vége a Fallout MMO-nak.

2012.01.10. 11:24 | szerző: Retee | kategória: Játék

Sokáig borzolta a Fallout kedvelők idegeit, hogy a régi és az új tulajdonos összeveszett egy "apróságon", méghozzá az MMO fejlesztésének jogán. Az Interplay szerint, noha a licenceket eladták a ZeniMax Medianak, egyetlen lehetőséget megtartottak maguknak, így senkinek sincs beleszólása abba, hogy ők elkészítik a Fallout Online-t, amivel természetesen a konkurens kiadó finoman szólva sem értett egyet. A dologból per lett és persze óriási vita, mostanra azonban az ügy véget ért, s a döntés szerint az FO-t le kell fújni, vagy jelentősen át kell alakítani, mivel a Bethesdat illeti minden jog, így az MMO elkészítéséé is (a régi játékok értékesítési joga viszont 2013 decemberében él). Mindezért azonban az Interplayt is megilleti egy kisebb összeg, így az egykori óriáskiadó 2 millió dollárt kap fájdalomdíj gyanánt a ZeniMax Mediatól. ■

Fallout MMO
A legutóbbi Fallout MMO cikkek, hírek

hozzászólások (7)

Retee
Retee 2012.01.10. 12:34
Vannak korlátok a jogaikban, hacsak most nem változott az is. Nem készíthetnek pl. akárhány Fallout játékot, limitálva van a szám. Ha ez még él, akkor nem hiszem, hogy ellőnek egy ilyen értékes patront egy MMO-ra, amivel nagyon könnyen lehet bukni.
McCl@ne
McCl@ne 2012.01.10. 12:45
Ha minden jog a Bethesdánál van, akkor ki korlátozza őket akármiben is? :)
Retee
Retee 2012.01.10. 13:03
Remélem, hogy már senki és semmi. és végleg megállapodtak az Interplay főmuftijaival. Korábban erről is volt vita, hogy a szerződés szerint meddig, mennyit stb. Mondjuk - talán nem alaptalanul - jó ideje azt pletyizik, hogy az Interplay szívbajt kapna, ha tényleg elkészíthetné az MMO-t :D, mert nincs rá elég pénze, így inkább utóbbiért hajtott.
rootshaper
rootshaper 2012.01.10. 13:31
az Interplay-nek már se fejlesztőcsapata, se pénze nincsen. vagyis mostmár van egy kis aprópénze így, hogy perkált nekik a Bethesda. szerintem örülnek, hogy megszabadultak a jogoktól, mert a játékosok követelik a többi Fallout játékot, ők viszont nem tudják anyagilag finanszírozni. egy problémával kevesebb.
Hofi
Hofi 2012.01.11. 15:49
Azért ez vicc, hogy az Interplay már mióta nem létezik és még ők kötözködnek. Már mióta a Bethesda adja ki a cuccokat. Ez csak mind azért volt, hátha ki tudnak tőlük zsigerelni egy kis pénzt.
további hírek

JátszóDome: részlet a Take On Mars emberes küldetéséből

Lackó bemutatja a marsi túlélőjátékot.

Már előtölthető a Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands nyílt bétája

A tesztre a hétvégén kerül sor, de már most előre letölthetjük vagy frissíthetjük a klienst. Egy új trailer is érkezett.

Hamarosan mozikba is eljut a Vakondok 4 - Végigjátszás

Dokumentumfilm készült a hazai játékfejlesztés hőskoráról.

JátszóDome: Sniper Elite 4 - 2. rész

Közel egy órán át folytatódnak kalandjaink San Celini szigetén.

Négy új videón a Horizon: Zero Dawn, amely pontokat is kapott már

Bemutató a világ felfedezéséről, annak lakóiról, a vadászatról és a főhősről, Aloyról.