Pokemon Let's Go
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Véget ért a Bethesda-Interplay ügy

A Bethesda megnyerte az MMO-ért vívott harcot; vége a Fallout MMO-nak.

2012.01.10. 11:24 | szerző: Retee | kategória: Játék

Sokáig borzolta a Fallout kedvelők idegeit, hogy a régi és az új tulajdonos összeveszett egy "apróságon", méghozzá az MMO fejlesztésének jogán. Az Interplay szerint, noha a licenceket eladták a ZeniMax Medianak, egyetlen lehetőséget megtartottak maguknak, így senkinek sincs beleszólása abba, hogy ők elkészítik a Fallout Online-t, amivel természetesen a konkurens kiadó finoman szólva sem értett egyet. A dologból per lett és persze óriási vita, mostanra azonban az ügy véget ért, s a döntés szerint az FO-t le kell fújni, vagy jelentősen át kell alakítani, mivel a Bethesdat illeti minden jog, így az MMO elkészítéséé is (a régi játékok értékesítési joga viszont 2013 decemberében él). Mindezért azonban az Interplayt is megilleti egy kisebb összeg, így az egykori óriáskiadó 2 millió dollárt kap fájdalomdíj gyanánt a ZeniMax Mediatól. ■

Fallout MMO
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Fallout MMO

hozzászólások (7)

Retee
Retee 2012.01.10. 12:34
Vannak korlátok a jogaikban, hacsak most nem változott az is. Nem készíthetnek pl. akárhány Fallout játékot, limitálva van a szám. Ha ez még él, akkor nem hiszem, hogy ellőnek egy ilyen értékes patront egy MMO-ra, amivel nagyon könnyen lehet bukni.
McCl@ne
McCl@ne 2012.01.10. 12:45
Ha minden jog a Bethesdánál van, akkor ki korlátozza őket akármiben is? :)
Retee
Retee 2012.01.10. 13:03
Remélem, hogy már senki és semmi. és végleg megállapodtak az Interplay főmuftijaival. Korábban erről is volt vita, hogy a szerződés szerint meddig, mennyit stb. Mondjuk - talán nem alaptalanul - jó ideje azt pletyizik, hogy az Interplay szívbajt kapna, ha tényleg elkészíthetné az MMO-t :D, mert nincs rá elég pénze, így inkább utóbbiért hajtott.
rootshaper
rootshaper 2012.01.10. 13:31
az Interplay-nek már se fejlesztőcsapata, se pénze nincsen. vagyis mostmár van egy kis aprópénze így, hogy perkált nekik a Bethesda. szerintem örülnek, hogy megszabadultak a jogoktól, mert a játékosok követelik a többi Fallout játékot, ők viszont nem tudják anyagilag finanszírozni. egy problémával kevesebb.
Hofi
Hofi 2012.01.11. 15:49
Azért ez vicc, hogy az Interplay már mióta nem létezik és még ők kötözködnek. Már mióta a Bethesda adja ki a cuccokat. Ez csak mind azért volt, hátha ki tudnak tőlük zsigerelni egy kis pénzt.
ajánlott olvasnivaló