Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Hardver

Az SSD-k további terjedését jósolja a Kingston 2012-re

A tabletek tárolási igénye is növekszik.

2012.01.18. 15:25 | szerző: Dino | kategória: Hardver

A Kingston elnöke és társalapítója, John Tu ez év elején is összefoglalta, mire számítanak a cégük által képviselt területen. Nézzük hát, milyen főbb trendeket állapított meg a memóriagyártó cég első embere!

    • Az SSD-k, azaz a mozgó alkatrész nélküli háttértárolók az elmúlt évek során jelentős fejlődésen mentek keresztül, egyre nagyobb, gyorsabb és olcsóbb modelleket hoznak ki a gyártók. Várhatóan hamarosan elérik az 1 USD/GB árszintet, amely a jelentősebb áttörtést hozhatja magával az SSD-piacon. A Kingston szerint 2012 második felében várható fordulópont az SSD tömeges alkalmazása terén, többek közt a vállalati felhasználás növekedéséhez és az ultrabookok kategória népszerűsödéséhez kapcsolódóan.
    • Egyre több tabletet és okostelefont használnak világszerte, de az ultrabookok se a korlátlan tárolókapacitásról híresek, így fontosak a különböző kiegészítő adattároló megoldások. Az egyik lehetőséget az SDHC és microSDHC memóriakártyák jelentik, az ultrabookokhoz pedig nagy kapacitású USB-s pendrive-ok is használhatók. A kártyahellyel nem rendelkező eszközökhöz (pl. iPhone, iPad) más megoldásra van szükség, mint például a Kingston Wi-Drive-ja, amely egy wifin keresztül elérhető külső tároló, 16 ill. 32 GB-os kapacitással.
    • A Jon Peddie Research kutatása szerint 2012-ben a játékfanatikusokat megcélzó hardvereszközök piaca 6%-os növekedéssel az évi 34 milliárdos forgalmat fogja elérni. Ezt a tendenciát a Kingston is tapasztalta: az előző évben az EMEA (Európa, Közel-Kelet és Ázsia) régióban 60%-kal nőtt a HyperX nagy teljesítményű memóriatermékek forgalma.

    Fotó: Kingston

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló