Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Rutinos író hagyta el a BioWare-t

Drew Karpyshyn a Kotor, a Mass Effect és Jade Empire történetének megírásában is fontos szerepet játszott.

2012.02.17. 16:22 | Retee | kategória: Játék

A BioWare egyik legrégebbi dolgozója, Drew Karpyshyn bejelentette, hogy hosszú évek után elhagyja a céget. Pedig Karpyshyn nem kevés BW játék történetének megírásában vett részt, a Jade Empire-nél például ő kapta meg a vezető író tisztséget, de a Star Wars: Knights of the Old Republic párbeszédeinek és küldetéseinek jó részét szintén ő jegyzi. Természetesen a későbbi projektekből sem maradt ki, a Mass Effect első részének sztorija igencsak magán viseli keze nyomát, de dolgozott a Mass Effect 2 és a The Old Republic szövegein is. A négy Star Wars, három Mass Effect, illetve egy Baldur's Gate könyvet is jegyző Karpyshyn ugyanakkor elmondta, hogy a válás abszolút barátságosan zajlott le, s a cég elhagyását is csak azért szorgalmazta, mert úgy érezte, hogy új impulzusokra van szüksége. Ez persze nem meglepő, hiszen már a Baldur's Gate II-nél is segítette a BioWare munkáját, azaz tizenkét éve dolgozott a BioWare-nek. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

hozzászólások (3)

-T0ng-
-T0ng- 2012.02.17. 16:27
Hát azért ez mégis csak egy korszak vége, barátságos válás ide vagy oda. Most már kezdhetem félteni a Mass Effect 4. részét.
Artemius '89
Artemius '89 2012.02.17. 16:44
A kedvenc írom és nagyon sajnálom, hogy otthagyja a Bioware-t, hisz ez a cég mindig a lehengerlő történetű játékokról volt híres, amiben Drew hatalmas szerepet játszott. Nem tudom mi vár ezután a cégre, mennyit fog változni az elkészült munkák minősége. A Mass Effect-ben amúgy is lezárul egy szakasz Shepard történetének befejezésével, rebesgettek mást ebben a világegyetemben, kiváncsi leszek mi sikerül belőle. Minden esetre örülök, hogy regények formájában velünk marad, mert szerintem páratlan író. Én rengeteget olvasok, sok könyv megfordult már a kezemben, de az ő munkáinak van egy különleges... "íze", hogy így fejezzem ki magam, amit még sosem tapasztaltam. Aki eddig nem olvasta, mindenképp kóstoljon bele. :-)
ajánlott olvasnivaló