Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mobil

Alkalmazás-fejlesztő versenyt hirdet a Samsung

Három kategóriában is lehet nevezni a versenyre.

2012.02.24. 12:08 | szerző: Retee | kategória: Mobil

A Samsung Magyarország az IDG-vel közösen versenyt hirdetett innovatív, kreatív, és eredeti mobilalkalmazások kitalálására, kifejlesztésére. A szervezők az alkalmazásokat, illetve alkalmazás-ötleteket három kategóriában, február 23. és március 16. között várják.
A fejlesztői verseny célja olyan hasznos és érdekes alkalmazások életre segítése, amelyek a Samsung okostelefonok hazai tulajdonosainak mindennapi életét egyszerűsítik le vagy teszik szórakoztatóbbá. A nagy értékű pénznyeremények mellett a Samsung a nyertes alkalmazásokat előre feltelepíti Magyarországon forgalmazott telefonjaira, és ezeket egy firmware-frissítés révén elérhetővé teszi a szolgáltatóktól korábban megvásárolt készülékekre is. A versenyben 18 év feletti személyek vehetnek részt, regisztrálni magánszemélyként vagy társaság képviseletében, egyénileg vagy csapatként lehet. A fejlesztési környezet szabadon választható, de a szervező az Android operációs rendszert futtató telefonokra fókuszál. Mindhárom kategóriában új, vagy már futó projekttel, illetve alkalmazás-ötlettel lehet pályázni:
Az első kategóriában nevező pályázóknak funkcionalitását tekintve egyszerű alkalmazást kell fejleszteniük, amelyben a felhasználó pár képernyőn keresztül eljut a program összes funkciójáig. Az ideális alkalmazás nem igényel sem külső adatforrást, sem rendszeres karbantartást, stabil adatbázisból dolgozik és 99%-ban offline működésű. A kategória fődíja 200 ezer forint.
A második kategóriában induló összetett alkalmazások egy szélesebb körű igényt vagy problémát dolgoznak fel, és közelítenek meg új, vagy az eddigieknél praktikusabb formában, mint a most fellelhető alkalmazások. Az alkalmazás akár online adatbázist is használhat, de gondoskodni kell a folyamatos és zavartalan működéséről. A kategória fődíja 800 ezer forint.
A harmadik kategóriában szereplő alkalmazások komplex ötleteket valósítanak meg, ráadásul üzleti terv is társul hozzájuk. Az ideális pályamű számtalan módon felhasználható. A tartalom frissessége, az online adatbázis adatai, beszerzése mind benne kell, hogy szerepeljen a pályázatban. A kategória fődíja 2 millió forint.
A kéthetes zsűrizésen a Samsung és az IDG képviselői szakértők bevonásával értékelik az applikációkat. Az első kategóriába tartozókat az első körben bírálják el, míg a másik kettőben indulóknak egy személyes prezentáció során is bizonyítaniuk kell kiválóságukat. További információk és a pontos részletek developercontest.samsung.hu oldalon olvashatóak. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló