Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Készül az új Dragon Age?

Bár hivatalos bejelentés nincs, a fejlesztői kommentárok alapján nem kizárt, hogy már készül az új Dragon Age.

2012.03.19. 18:00 | szerző: Retee | kategória: Játék

Noha a Dragon Age első része szinte minden létező díjat bezsebelt, a folytatás sokak számára óriási csalódást okozott. A második részt minimum felemásan fogadta a közönség: voltak akik jóra értékelték, mások felháborodtak tiltakoztak az ismétlődő labirintusok, a leegyszerűsödött játékmenet és a gyengécske történet miatt. Ezzel együtt a Dragon Age harmadik részének elkészülte nem kizárt, sőt! Bár hivatalosan nem jelentették be a harmadik epizódot, azt a második részt fejlesztő csapat is elismerte, hogy átcsoportosították őket egy új, nagy projektre, azt pedig már az egyik vezető fejlesztő árulta el, hogy rengeteget gondolkoztak a Dragon Age jövőjén és lehetséges folytatásán. Korábban amúgy multiplayer központú, sőt akár MMO alapú részről is lehetett hallani, így azt még nem lehet tudni, hogy mire is számíthatunk, az viszont nem kizárt, hogy a BioWare már dolgozik az új DA címen. ■

hozzászólások (11)

gothmog
gothmog 2012.03.20. 20:41
Szerintem jó volt az a Jade Empire! A csapattagok az egyetlenek, akik valóban elég jellegtelenre sikeredtek, de olyannyira nyilvánvalóan "háttérdarabok" voltak csak, hogy ez nem volt igazán zavaró.
Viszont nekem a világ hangulata is tetszett, és a nyitott tenyér/zárt ököl út szimpla rpg-s jó/gonosz gondolkodásán túllépő jellege is üdítő volt. (Oké, itt is volt néha szimplán gonoszkodós válaszlehetőség).
És az a csavar is igazán nagy volt, ha nem ismerte az ember előre a történetet (én így voltam ezzel, és baromira meglepődtem. Kotor óta nem koppant olyat az állam játékban)

Ezzel együtt szerintem is több van a DA világában, és magam is inkább onnan várnék új részt, ha választhatok. Csak, ha folytatni akarják, akkor a DAO-ból kellene kiindulniuk, és a DA2-őt pedig úgy 90%-ban felejtsék el. Bár nem tudom, hogy erre mekkora esély van. Sajnos egy nagyon széles játékosréteg úgy van ezzel, hogy szívesen játszana jó történetes, kidolgozott világú rpg-vel, csak ne beszéljenek benne annyit, és jó kis pörgős/akciójátékos harcrendszere legye, ne klasszikus rpg-s "prüntyögés"... A kiadó pedig profitot akar. ME3-nál sem véletlen, hogy raktak bele "action" módot, nehogy a csőefpéeseken szocializálódott játékos besokalljon attól, hogy még válaszolgatnia is kell esetleg párbeszédekben, és elriassza ez a vásárlástól...
Balanses
Balanses 2012.03.20. 21:05
Volt itt róla egy hírecske, miszerint a DA2 megosztottsága miatt (mármint a játékosok részéről) nem folytatják ezt az irányelvet, hanem viszatérnek a DAO-hoz plusz sokat merítenek a Skyrimből.

Egyébként én egyszer játszottam a Jade Empire-rel de akkor se toltam végig. Engem nagyon zavarnak ezek a keleti cumók, annyira, hogy félúton inkább abba is hagytam. Szal én mindemképpen egy DA3-mat pártolok. :P
gothmog
gothmog 2012.03.20. 21:10
A fejlesztők mindig fogadkoznak és leígérik a csillagokat is az égről. A végén úgyis azt kapod, amit eléd raknak.:-D

A DAO+Skyrim dolgot én is olvastam régebben.

Egyébként mi a bajod a keleti cumókkal? Talán nem szereted a pörgőrúgást?:-D
Balanses
Balanses 2012.03.20. 21:18
"égén úgyis azt kapod, amit eléd raknak"

Nyilván, de én azért bízok a BioWare-ben. :P

----

Nem tudom, egyszerűen csak nem bírom, leginkább a távol keleti dolgokat, se a kultúrájukat, se a hagyományaikat, meg semmijüket sem. Egyszerűen unszimpatikusak nekem, minden szempontból. :D És ha lehet távol tartom magam tőlük. :)
MattMatthew
MattMatthew 2012.03.20. 21:22
Az kalóz bázis nekem annyira emlékezetes. Egyik rabszolgát azzal a feltétellel engedtem szabadon, hogy előbb ölje meg az egyik rabszolgatartót, ezzel bizonyítandó, hogy méltó a szabadságra. Beteg, de mégis olyan Lawful Evil:-D.
ajánlott olvasnivaló