Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Konzol - Sony

PlayStation 4 - visszafelé nem lesz kompatibilis

Az új konzol a másodkézből származó játékokat is korlátozni fogja.

2012.03.29. 11:53 | szerző: GeryG | kategória: Konzol - Sony

Továbbra sincs semmilyen hivatalos információ a Sony konzoljának új generációját illetően. Az elmúlt években folyamatosan bukkantak fel magukat hiteles belső forrásként megjelölő informátorok, akik különböző pletykákat terjesztettek el a világhálón, melyeket azóta sem erősített meg a Sony. Most is hasonló információk láttak napvilágot.
Ezek szerint a PlayStation 4-ben - mely az Obris kódnevet viseli - egy AMD x64 processzor és egy AMD Shoutern Island GPU dolgozik majd, melyek támogatni fogják a 4096x2160-as felbontást is. Ez lehetővé teszi majd a 3D-s alkalmazások 1080p-s megjelenítését. Kiderült az is, hogy az új konzolon megjelenő játékokat csak úgy tudjuk majd futtatni, ha előtte regisztráltuk azokat a profilunkhoz. Ezáltal, ha másodkézből vásárlunk meg egy lemezt - esetleg kölcsönözzük azt - már nem tudjuk majd teljes egészében élvezni. Az egyelőre nem tisztázott, hogy a rendszer hogyan fogja korlátozni az ilyen eseteket, de elképzelhetőnek tartják, hogy egyfajta demóként fogja kezelni a játékot, melyért fizetnünk kell, hogy feloldjuk a teljes tartalmat. Az új játékokat megvehetjük Blu-Ray lemezen, de lehetőségünk lesz digitális úton is letölteni őket, korlátlan alkalommal. A tervek szerint a PS4 nem lesz kompatibilis a PS3-as játékokkal. ■

hozzászólások (8)

sipec
sipec 2012.03.29. 17:04
pf, ennyi suttyot.
Yourmom
Yourmom 2012.03.29. 20:40
En vagyok az egyetlen aki ketelketik ebben a 4096x2160 felbontasban?
GeryG
GeryG 2012.03.29. 21:53
Abban éppen nem kételkedem, csak perpill feleslegesnek tartom. :) AMD már évek óta nyomja ezt az Eyefinity technológiát, ám felteszem a naiv kérdést: kinek van otthon 6 monitora, és helye, hogy egymás fölé-mellé pakolássza őket?
Ennek max. akkor lehet haszna, ha valami publikus helyen szeretnénk több monitorból egy nagyot csinálni, de azt hiszem, erre már régóta léteznek más jellegű megoldások.

Szóval szerintem ez a gigamegahiperszuperHD felbontás végül is támogatható dolog, csak épp jelenleg (és szerintem a következ 2-3 évben) még semmi nem használja ki. :)
Yourmom
Yourmom 2012.03.30. 00:34
Valoban felesleges, oszinten szolva engem nagyon idegesitene, ha pl 6 monitort osszerakva latnak egy kepet.
gregmerch
gregmerch 2012.03.30. 07:35
Nem akarok senkit elkeseriteni, de megvan regota a recept a 2-8x-os HD felbontasra egy teven/monitoron belul. Kivancsi vagyok mikor terjed el.

A Sony mar a PS Vitanal is felhasznalohoz koti a jatekokat, nem meglepo, hogy ezen az uton mennek tovabb.
ajánlott olvasnivaló