Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Eladási adatok és további tervek a Secret Worldről

Ragnar Tornquist agyszüleménye megérkezett a boltokba, de fogyott is rendesen?

2012.08.29. 13:21 | rootshaper | kategória: Játék

A Funcom kiadta a második negyedévről szóló pénzügyi jelentését, melyben több érdekes dologra is fény derül. Például arra, hogy a The Secret Worldnek és az eladásoknak nem tettek túl jót sem a sorozatos csúszások, sem pedig a cégnél történt leépítések.
Ahogy a jelentésben olvashatjuk, a játék jelenleg 200.000 körüli felhasználóval bír, mely riasztóan kicsi szám egy előfizetős MMO játéknál. Csak az összehasonlítás kedvéért, az Age of Conan a megjelenése hónapjában 700.000 eladott példánnyal büszkélkedhetett, és gyanítjuk, hogy a Funcom valami ilyesmit várt el a The Secret Worldtől is. Ennek ellenére bizakodóak a cégnél és további tartalmakat ígérnek, melyek talán több játékost is a megvásárlásra ösztönözhetnek.
Az 50%-os leépítés is igaznak bizonyult, melyről nemrégiben szóltak a híresztelések, a cég erősen csökkenteni akarja a kiadásait, ezért ilyen drasztikus megoldásokhoz nyúltak. Elszomorító a hír, mert valljuk be, azért amit a kezdeti és a megjelenéshez közeli hírekből is a Secret Worlddel kapcsolatban láttunk, nagyon biztatónak bizonyultak. Mindenesetre a játékosok nagyon elkötelezettek az MMO mellett, de azért érződik a Guild Wars 2 és a Mists of Pandaria megjelenésének közelsége, ráadásul a kettő közül az egyik még csak nem is előfizetéses és bátran állíthatjuk, hogy sok havidíjas játék megirigyelhetné a tartalmának mennyiségét és minőségét.
Hogy ezek után mi következik? Igyekeznek kisebb, fókuszált online projektekre ráállni, melyből kis költségvetés mellett nagyobb bevételre számítanak. Emellett készül még a LEGO Mini Figures közösségi játék is a műhelyben, melyhez mi nagy reményeket támasztunk. Reméljük azért, hogy az a rengeteg profi programozó, dizájner és művész hamar új munkahelyet talál, mert kár lenne, ha elkallódna a tehetségük. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

The Secret World
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
The Secret World

hozzászólások (1)

keesz
keesz 2012.09.01. 20:37
Ahhoz hogy a secret world tábora fellendüljön, igényes játékot kellett volna csinálni nem ezt ami lett. Sok volt a szép ígéret, meg mondatok, amik szépen hangoznak, csak a játékban már nem úgy működtek, ahogy ők azt gondolták.
GW2 meg a wow mellé kiadni ezt mint konkurencia... Nem tudom ezek mit szívtak, de adjanak belőle nekem is!
ajánlott olvasnivaló